Evo sada sam ustao, drugi je dan toliko željenog godišnjeg odmora.
Ispred mene su 4 Libellusove knjige Zagora, a iza mene tačno 30 godina od prvog susreta sa ovim junakom.
Mogu reći da je dugo trebalo da dobijemo jedno PERFEKTNO IZDANJE.
Ovaj put iako sam poznat kao osoba uvek nezadovoljna bahatim izdavačima, moram reći jasno ZAMERKI NEMA.
Ove moje uvodne reči na žalost neće doneti sreću kolekcionarskom izdanju Ludensa koje je ovim izdanjem
ugašeno po automatizmu. Bojim se da će i VČ morati da uradi podrobnu analizu šta dalje sa svoji kolekcionarskim izdanjem koje je opet bolje od Ludensovog, tako da možda i opstane.
E sada da se vratimo na knjige Zagor:
Tehnički savršeno izdanje, dominira lepa, vesela crvena boja, hrbat odličan, pristojan, slike unutar korica odlične, prva najavna u crvenoj boji maestralna, naslovnice takođe, format avangarda...
Uvodnici... Prava stvar, svaki broj ih ima, po pet stranica od istih autora 3+2, Buratini predstavlja likove a Frediani pravi lepe i kvalitetno ilustrovane tekstove, evo:
Broj 1:Tekst - Celi svet u jednoj šumi, Graciano Frediani
Dobri i loši, Moreno Buratini
Broj 2:Tekst - Ime koje vrišti, Graciano Frediani
Broj 3:Tekst - Otkrivanje ničijih zemlji, Graciano Frediani
Broj 4:Tekst - Fantomova senka, Graciano Frediani
Tako se to radi, kolekcionarsko izdanje bez tekstova i naslovnica u boji nije kolekcionarsko izdanje.
Boja, pričali su gluposti da će upropastiti Ferijev crtež - NE, izgleda još bolje, na sjajnom papiru...dodatni kvalitet.
Za ritam verujem da će biti odličan, voleo bih i brže... još kada dođu na red Kandraks, Rakosi, Helingen, Supermajk...ovo vredi imati.
Cena, ma kako zvučalo šta sve i koliko plaćamo, ovo je povoljno. Duplo jeftinije od Libellus Teksa u boji.