dijelim kasperovo odusevljenje ovom epizodom... cak mislim da mi se svidila vise nego njemu... vjerovatno zbog subjektivnih razloga, ima priko misec dana da nisan nista procita, danas kupia u zagrebu ovi broj i cita ga u bus za split
odma ova prva unutrasnja slika mi je izmamila osmijeh na lice... njih dva stoje s pistoljima i smiju se citaocu... ne znan ko je ovo odabra, al da bi mu oskara za best slika ever
...
spoileri do kraja...
i onda odma ona scena na str. 10-11... hulje cekaju u zasjedi u klancu, a teks i carson puste samo konje isprid sebe, zlocini iskoce iz zaklona, a njih dva im pridju s ledja... que diablo! uzvikne meksikanac.. ne zazivaj vraga amigo, kaze carson (radnja je u proslosti, pa je jos smedje kose, hahaha)... tako je! mi smo jos gori od njega, nadoveze se tex... hulje potegnu puske, a ova dva ih izresetaju...u ludilo sirokom kadru, cisti sergio leone, u glavi mi je zazvonia oni zvuk metka iz spaghetti westerna
nakon toga, ne moze bit lose, hahahahaha...
i fenomenalna mi je ona scena kad se tex oprasta s carsonom na grobu, onaj adios amigo kadar na vrhu str. 72 mi je genijalan.... u maniri john forda
i super je zadnji kadar na toj stranici, nagli udar vjetra, kao najava da prava sranja tek stizu...
stvarno mi je dobra epizoda... iako je radnja prenerealna, al nema veze, izvedba je ludilo...