pa i nije neka filozofija... ovako san ja rješia svoje police
kupiš ovakve nosače (ili slične)... dužine koja ti triba... tribat će te ti vide i tiple za to montirat na zid
u ove utore na nosačima staviš ovakve manje nosače ( mislin na ove bijele, najgornje... nisan moga nać drugu sliku)
na to idu daske, na rubove dasaka staviš one metalne držače da ti ne padaju knjige sa strane... i imaš police, job done
tribalo bi izgledat otprilike ovako
ovi nosači šta idu okomito na zid ti koštaju oko 40-50kn/kom, a ovi manji na koje ide sama daska oko 20kn/kom, držači oko 10kn... drvene daske, ovisno o dužini i vrsti drveta... prednost kod ovoga je šta možeš stalno minjat razmak između polica, nosač sa prve slike ima utore cijelom svojom dužinom, pa ako slučajno budeš nakupova stripova većih dimenzija od bonellija, samo spustiš policu za utor ili dva...
brzo se napravi, triba ti bušilica, vide, tiple i libel (da izmiriš na zidu točke da ti nosači idu paralelno), ako praviš manje police, čak ti neće tribat ničija pomoć prilikom izrade. sve ovo imaš za kupit u onim centrima di prodaju alate i sličnu opremu, tako da nećeš izgubit puno vrimena... gotov si za jedno poslijepodne, najveći tramak mi je bia skidat romane sa starih i slagat na nove police..
p.s.
nemoj se zajebat pa počet stavljat knjige na rubove polica, moraš slagat od sredine i pazit na vagu... mogle bi ti poletit i oštetit šta po stanu
ja to znan smetnit s uma iako ih iman 5,6 godina i uvik pazin na to... al jebiga, kad kupiš desetak romana pa ih cili happy ideš stavit po redu na praznu policu, zaboraviš na fiziku