pogleda prometeja...
a stvarno je svasta udrobljeno u njega, meni valja prvih pola ure, dok je istrazivanje, cim pocnu pricat i davat odgovore, ide sve u kurac...
bit ce spoilera, pa ne citajte dalje ako niste gledali...
odma mi je bilo jasno da ce film bit glup, cim oni dodju na strani planet, izadje iz broda znanstvena ekspedicija bez oruzja...pa dobro jebemu mater, sta da te napadnu neki svemirski lavovi, sjeba si ekspediciju od miljardu dolara jer neka znanstvenica ne voli oruzje, hahahahahahah...
pa udju u nepoznat objekt i skinu kacige da malo pomirisu atmosferu, hahahhhahaha... da mi je znat na kojen su koledzu oni dobili diplomu, hahhahahahah.. ka da nisu culi za kraj wellsovog war of the worlds.. pa oni otvore grobnicu u egiptu zaraze se nekim bakterijama sta su mutirale, a ovi znanstvenici mrtvi ladni skinu kacige u NLO-u na planetu udaljenom od zemlje ko zna koliko...
a ona dva sta se prva izgube se ne site nazvat brod i pitat kojim putem krenuti iako kominikacije rade bez problema, nego se vrte par sati u krug, da bi ostali skuzili da ih nema tek kad dodju u brod, hahahahah... a jedan od njih je strucnjak za mapiranje podrucja, hahahahhahah
a onaj drugi je biolog pa naleti na alienskog crva koji lici na kobru, pa ga pokusava pomazit, hahahahhahaha.. lik je stvarno dobia sta zasluzuje, hahahahah
pa onda ubace starog weylanda u film s idejom da ce mu "bogovi" darovat besmrstnost, naravno, puno mu je lakse doc na strani planet ne znajuci sta ga ocekuje, nego ostat zamrznut na zemlji i cekat dok mu ne donesu eliksir zivota ili sta je vec ocekiva da ce nac... ukuca milijune u brod, a ne siti se spojit video nadzor u svoju sobu, nego je tamo sta ka pizda dok su ovi istrazivali ili ako je vec bia zamrznut sve dok ga nisu pokazali, zasto nije zatrazia video izvjestaj, nego se odlucia malo prosetat u NLO u kojem se nalazi hrpa leseva od svemiraca koji su bjezali od necega i poginili...
al kraj in je vrhunski, hahhaahhaha... alien je stvoria sam sebe??... ona crna tekucina kojom je robot zarazia onog lika je oplodila onu zensku, pa je ona rodila lignju koja je narasla velicne 3m, pa je ta lignja na kraju uvatila svemirca kojeg je oplodila i iz njega se stvoria alien??.. hahahahahahahah
a na kraju kad glava od robota i zenska otmu alienov svemirski brod pa odluce otic na njihov planet po odgovore, pa ne tribas bas bit einstein da bi shvatia da ne zele s tobom pricat, nakon sta pola filma bjezis od njih jer te oce ubit... a ako je mislila zabit se na njihov planet i zarazit ih onon crnon tekucinon, mozda nije primjetila svu onu naprednu tehnologiju kojom raspolazu, mislin da je uopce ne bi skuzili i sprzili prije nego udje u njihov solarni sistem, hahahahaha
pa jel oni procitaju to sta napisu prije nego snime, hahahhahaahhaha
ridleyeve filmove nikad nije krasila neka pametna prica, al ovo je stvarno idiotski scenarij...
jedino sta vridi u filmu su efekti, cak je i 3d dobro napravljen, po meni, bolje nego u avataru... ona maska na guy pearcu je fenomenalna, kad usporedis nju i onu na dicapriu u j.edgaru, nebo i zemlja