Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

8 Pages«<34567>»
ZAGOR - Kolor biblioteka 1-4
King Warrior
#81 Posted : 11. lipnja 2012. 12:10:00(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Dado R. wrote:
King Warrior wrote:
Svaka cast za ovo izdanje, sve je odradjeno na najvisem nivou.
Nadam se da ce te sto prije stici do knjige 16, otprilike tu prestaje naivni period i price postaju dosta bolje od ovih prvih.

Hvala, znam koliko ti je stalo do izdanja, i drago mi je da ti se svidja.
Siguran sam da ti je drago sto smo stavili i originalne naslovnice unutra? Smile

Naravno, samo sa naslovnicama unutar albuma i HC ovo se moze nazvati ultimativnim izdanjem.
Pokazali ste Italijanima sta znaci perfektno odradjeno KI izdanje. Smile
King Warrior
#82 Posted : 11. lipnja 2012. 12:11:45(UTC)

profesor-inz wrote:
Flapper
King Warrior wrote:
Nadam se da ce te sto prije stici do knjige 16, otprilike tu prestaje naivni period i price postaju dosta bolje od ovih prvih.
Siguran sam da bi prodaja bila još bolja da su u pitanju kasnijeve Zagorove epizode iz tkz. zlatnog perioda. Mnoge ljude ''ubijaju'' ove početne epizode. Nadam se da će Libellus vrlo brzo stići do Rakosija, Kandraksa, Supermajka, Belog tigra i ostalih klasika Love

Mene je jos uvijek pomalo strah kako ce izgledati ove epizode iz zlatnog doba u boji.
Da li ce umanjiti kvaltet Ferrijevog crteza ili ne...Vidjecemo.
profesor-inz
#83 Posted : 11. lipnja 2012. 13:08:48(UTC)

BigGrin
King Warrior wrote:
profesor-inz wrote:
Flapper
King Warrior wrote:
Siguran sam da bi prodaja bila još bolja da su u pitanju kasnijeve Zagorove epizode iz tkz. zlatnog perioda. Mnoge ljude ''ubijaju'' ove početne epizode. Nadam se da će Libellus vrlo brzo stići do Rakosija, Kandraksa, Supermajka, Belog tigra i ostalih klasika Love

Mene je jos uvijek pomalo strah kako ce izgledati ove epizode iz zlatnog doba u boji.
Da li ce umanjiti kvaltet Ferrijevog crteza ili ne...Vidjecemo.

Ja nemam strah od umanjivanja kvaliteta Ferrijevog crteža, biće to zaista spektakularne epizode u prelepom izdanju kakve su zaslužile još odavno !

King pitanje za tebe ili Dade :

Kako glasi poslednja verzija zagarantovanog broja knjiga bez zavisnosti od prodaje ?

Trideset knjiga je bila početna najava, onda se govorilo o 50 knjiga, pa o 70 knjiga. Pričalo se da će se odraditi Nolitin period do epizode sa Akronjanima ?

Šta je trenutno najrealnije, obzirom da izdanje brzo ide sigurno ima i nekih pouzdanijih informacija !?
Dok Lester
#84 Posted : 11. lipnja 2012. 13:19:53(UTC)
Rank: Ovisnik

Man
King Warrior wrote:
Da li ce boja umanjiti kvaltet Ferrijevog crteza ili ne...Vidjecemo.

Ja sam godinama trubio da je boja smrt za Ferrija temeljeći svoje mišljenje na Mercuryjevih izdanjima, ali ovo je jedna sasvim druga priča. ThumpUp ThumpUp
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
Nathan
#85 Posted : 11. lipnja 2012. 13:59:13(UTC)

Man
Dok Lester wrote:
King Warrior wrote:

Ja sam godinama trubio da je boja smrt za Ferrija temeljeći svoje mišljenje na Mercuryjevih izdanjima, ali ovo je jedna sasvim druga priča. ThumpUp ThumpUp

Eto, bravo! Treba to priznati javno! BigGrin
Slažem se u potpunosti nakon što sam usporedio jedno i drugo izdanje... Uistinu nebo i zemlja!! Smile
King Warrior
#86 Posted : 11. lipnja 2012. 15:26:45(UTC)

Dok Lester wrote:
King Warrior wrote:

Ove pocetne epizode izgledaju mnogo bolje u boji nego c-b, medjutim ja sam spomenuo onaj kasniji period kada Ferrijev crtez dozivi vrhunac.
Repubblica pravi i sada sitnije greske, npr. jedna scena je obojena tako kao da je noc, vec u slijedecom kaisu imamo vedro plavo nebo.
No, to nije presudno u toj mjeri da bi se mogli za bilo sta kritikovati, barem ne u ovom momentu.
A to da su bolji od Mercuryja, to je jasno.
King Warrior
#87 Posted : 11. lipnja 2012. 15:35:09(UTC)

profesor-inz wrote:
BigGrin [quote=King Warrior][quote=profesor-inz]

Kako glasi poslednja verzija zagarantovanog broja knjiga bez zavisnosti od prodaje ?

Trideset knjiga je bila početna najava, onda se govorilo o 50 knjiga, pa o 70 knjiga. Pričalo se da će se odraditi Nolitin period do epizode sa Akronjanima ?

Šta je trenutno najrealnije, obzirom da izdanje brzo ide sigurno ima i nekih pouzdanijih informacija !?

Cuo sam i ja te glasine sa interneta, prvo se govorilo o 30 epizoda, zatim o Nolittinom periodu zakljucno sa Akroncima (tih nekih 70 Rep.knjiga), zatim u posljednje vrijeme se nesto suska da ce ici do kraja.
Jasno je da sve to ovisi o prodaji.
Meni prolaze neke druge stvari kroz glavu, repubblicin Tex se na pocetku izvrsno prodavao, zatim je s vremenom dozivio vrtoglav pad prodaje. Bile su jednom neke brojke o toj prodaji na nekom od nasih foruma.
E sada, s obzirom da Zagor ima manji tiraz od Texa u Italiji, ali se Repubblica jos uvijek bolje prodaje od redovne serije,
moja pretpostavka je da ce okoncati ovu ediciju sa krajem Nolittine ere, tj. da ce to izdanje , kao i Tex, sa svakom sedmicom gubiti sve vise i vise kupaca.
Daj boze da se ove moje mracne slutnje ne ostvare, niko sretniji od mene.

Dok Lester
#88 Posted : 11. lipnja 2012. 16:53:04(UTC)

Man
Nathan wrote:

Eto, bravo! Treba to priznati javno! BigGrin
Slažem se u potpunosti nakon što sam usporedio jedno i drugo izdanje... Uistinu nebo i zemlja!! Smile

Ja uvijek priznajem svoje greške Wink Wink
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
Dok Lester
#89 Posted : 11. lipnja 2012. 16:58:16(UTC)

Man
King Warrior wrote:
profesor-inz wrote:

Cuo sam i ja te glasine sa interneta, prvo se govorilo o 30 epizoda, zatim o Nolittinom periodu zakljucno sa Akroncima (tih nekih 70 Rep.knjiga), zatim u posljednje vrijeme se nesto suska da ce ici do kraja.
Jasno je da sve to ovisi o prodaji.

Ljudi božji, ne razbijajte glavu glupostima i nagađanjima "stručnjaka" koji prate talijanske forume pomoću google translatora.

Pitao sam Burattinija i rekao mi je sljedeće: da, početni plan bio je 30 knjiga, a nakon što je prvi broj rasprodan digli smo na 50, ali sudeći prema sadašnjoj prodaji uopće ne znamo dokle ćemo stići, možda i do kraja, ako se i buduće knjige budu prodavale kao ove.
Dado R.
#90 Posted : 11. lipnja 2012. 17:31:30(UTC)
Rank: Libellus

King Warrior wrote:
Dado R. wrote:
King Warrior wrote:

Siguran sam da ti je drago sto smo stavili i originalne naslovnice unutra? Smile

Naravno, samo sa naslovnicama unutar albuma i HC ovo se moze nazvati ultimativnim izdanjem.

Slazem se, i kod nas nije bilo dvojbe hoce li naslovnice ici ili ne.
Steta sto ih nema i u talijanskom izdanju. Ovako su oni preslagali pasice gdje god su bili prelazi iz jedne u drugu epizodu,
pa su tu pravili razliku u rasporedu pasica u odnosu na cb izdanj, a nismo ih lako mogli presloziti natrag, dosta je to pipljivo zbog boje.
No napravili smo da su sve pasice koje su objavljene unutar jedne epizode i kod nas isto unutar jedne epizode.
Tako da sve bude na jednom mjestu, pod epizodom kako je i izvorno objavljeno. I mislim da odlicno izgleda jer smo sjajnim
Melininim dizajnom rijesili sve sto je trebalo i unutar knjiga, pa sve je kompaktno kako smo i zamislili.
Jedva cekam da u CH nazdravimo u ime ovih izdanja!BigGrin

Dado R.
#91 Posted : 11. lipnja 2012. 17:37:49(UTC)

King Warrior wrote:

Meni prolaze neke druge stvari kroz glavu, repubblicin Tex se na pocetku izvrsno prodavao, zatim je s vremenom dozivio vrtoglav pad prodaje.
Bile su jednom neke brojke o toj prodaji na nekom od nasih foruma.

Ne znam kakve su brojke bile, ali znam da se Tex u boji prodao u 27 milijuna primjeraka ukupno.
Mislim da to nije losa prodaja...BigGrin
profesor-inz
#92 Posted : 11. lipnja 2012. 18:43:09(UTC)

Drool Iskreno se nadam da ako bude prekida neće doći pre 70-ak knjiga mada priželjkujem normalno izdavanje do kraja.
Treba završiti posao. Dobra vest je što za dve godine možemo dobiti 100 impozantnih knjiga, a nadam se da Zagorova popularnost neće padati
u tom periodu, pogotovu zbog Južnoameričke odiseje koja se rasplamsava i obećava i koja će dobro doći kao vetar u jedra i ovom izdanju u boji !BigGrin
PiWild
#93 Posted : 11. lipnja 2012. 19:35:01(UTC)
Rank: Nova faca

Dado R. wrote:
King Warrior wrote:
Dado R. wrote:
King Warrior wrote:

Slazem se, i kod nas nije bilo dvojbe hoce li naslovnice ici ili ne.
Steta sto ih nema i u talijanskom izdanju. Ovako su oni preslagali pasice gdje god su bili prelazi iz jedne u drugu epizodu,
pa su tu pravili razliku u rasporedu pasica u odnosu na cb izdanj, a nismo ih lako mogli presloziti natrag, dosta je to pipljivo zbog boje.
No napravili smo da su sve pasice koje su objavljene unutar jedne epizode i kod nas isto unutar jedne epizode.
Tako da sve bude na jednom mjestu, pod epizodom kako je i izvorno objavljeno. I mislim da odlicno izgleda jer smo sjajnim
Melininim dizajnom rijesili sve sto je trebalo i unutar knjiga, pa sve je kompaktno kako smo i zamislili.
Jedva cekam da u CH nazdravimo u ime ovih izdanja!BigGrin

imate li planove za broj stranica poslije cca desete knjige? tj hoće li knjige i dalje imati 270 stranica kao kod talijana iako originalni brojevi poslije cca 20.-og imaju po 100 stranica?
Dok Lester
#94 Posted : 11. lipnja 2012. 19:55:23(UTC)

Man
imat će oko 270 stranica (3-4 stranice gore-dolje)
Nathan
#95 Posted : 11. lipnja 2012. 23:30:15(UTC)

Man
profesor-inz wrote:
Iskreno se nadam da ako bude prekida neće doći pre 70-ak knjiga mada priželjkujem normalno izdavanje do kraja.

Slažem se, ovo je i moj stav tj. želja! Smile
alen
#96 Posted : 12. lipnja 2012. 15:18:12(UTC)
Rank: Nova faca

Dok Lester wrote:

Dakle svi brojevi idu kao "original" od Repubblice?
Oni su one kasnije brojeve od 96 strana stripa sjeckali i preslagivali ne bi li i dalje zadržali kolor sveske na ca.270 strana.
Jel vam palo na pamet da to posložite nazad na 3 u 1 (ca. 300 strana)?
Dok Lester
#97 Posted : 12. lipnja 2012. 15:25:55(UTC)

Man
nigdje ne ide kao ''original'' kod reppubblice

oni su u svakoj knjizi dodavali (nemoj me držati za riječ) po dvije-tri pasice, a mi smo zaokruživali na dva cijela broja

a inače, prva 23 originalna tutto broja imaju veći broj strana. dakle, 12 i pol knjiga
Dado R.
#98 Posted : 12. lipnja 2012. 16:35:28(UTC)

alen wrote:
Dok Lester wrote:

Dakle svi brojevi idu kao "original" od Repubblice?
Oni su one kasnije brojeve od 96 strana stripa sjeckali i preslagivali ne bi li i dalje zadržali kolor sveske na ca.270 strana.
Jel vam palo na pamet da to posložite nazad na 3 u 1 (ca. 300 strana)?

Kao sto ti je Dok pojasnio oni nigdje nemaju kao original i preslagali su pasice vec s prvom knjigom.
Dok smo mi sve pasice objavili u okviru jedne epizode, pa sada nase knjige imaju po dvije epizode kompletne.
Haj'mo mi sad prvo uzivati u ovim knjigama koje sad radimo, pa cemo onda pricati detaljno i o drugim knjigama kad dodju na red,
a znate iz dosadasnjih radova da mi mislimo unaprijed i dajemo sve od sebe da napravimo najbolje moguce izdanje.Smile

King Warrior
#99 Posted : 12. lipnja 2012. 22:46:30(UTC)

ma pravi ste zmajevi , nema sta. Smile
Idealno bi bilo kada bi poslije 23 broja trpali po tri kompletna broja u jednu knjigu, ali kako god, ne sumnjam u ono sto radite. Vec ste do sada dokazali da je svaka vasa odluka najbolja sto se moze zamisliti.
Samo, molim vas, nemojte kompletne epizode u jednu knjigu, tako da albumi budu razlicitih debljina. Ovako, kada su sve knjige iste debljine, na policama to izgleda kao perfektna kolekcija, a ne neko sarenilo.
Dado R.
#100 Posted : 12. lipnja 2012. 23:02:14(UTC)

Nece ici takva kompletiranja da se sirina hrbata smanjuje drasticno. Dakle ne idemo na kompletne epizode.
Razlika u sirini, ako je i bude, moze biti samo jako mala, tako mala da se nece vidjeti na policama...Smile
Users browsing this topic
Guest (19)
8 Pages«<34567>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.