profesor-inz wrote: [quote=King Warrior][quote=profesor-inz]
King pitanje za tebe ili Dade :
Kako glasi poslednja verzija zagarantovanog broja knjiga bez zavisnosti od prodaje ?
Trideset knjiga je bila početna najava, onda se govorilo o 50 knjiga, pa o 70 knjiga. Pričalo se da će se odraditi Nolitin period do epizode sa Akronjanima ?
Šta je trenutno najrealnije, obzirom da izdanje brzo ide sigurno ima i nekih pouzdanijih informacija !?
Cuo sam i ja te glasine sa interneta, prvo se govorilo o 30 epizoda, zatim o Nolittinom periodu zakljucno sa Akroncima (tih nekih 70 Rep.knjiga), zatim u posljednje vrijeme se nesto suska da ce ici do kraja.
Jasno je da sve to ovisi o prodaji.
Meni prolaze neke druge stvari kroz glavu, repubblicin Tex se na pocetku izvrsno prodavao, zatim je s vremenom dozivio vrtoglav pad prodaje. Bile su jednom neke brojke o toj prodaji na nekom od nasih foruma.
E sada, s obzirom da Zagor ima manji tiraz od Texa u Italiji, ali se Repubblica jos uvijek bolje prodaje od redovne serije,
moja pretpostavka je da ce okoncati ovu ediciju sa krajem Nolittine ere, tj. da ce to izdanje , kao i Tex, sa svakom sedmicom gubiti sve vise i vise kupaca.
Daj boze da se ove moje mracne slutnje ne ostvare, niko sretniji od mene.