Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

58 Pages«<2425262728>»
Koji ste zadnji film gledali, utisci i ocjena filma?
darkraver
#501 Posted : 21. lipnja 2012. 14:05:41(UTC)
Rank: Nova faca

vs wrote:

pa jel se pokarala s crncen, diš opipljivije od togaLOL

pa scena ševe bude u BR izdanju,u tih 30 min Flapper

al moram priznat da ju je odlično navukel,onako suptilno "Vickers,I was just wondering,are you a robot too ?" Glare
vs
#502 Posted : 21. lipnja 2012. 18:03:56(UTC)
Rank: Ovisnik

darkraver wrote:

pa scena ševe bude u BR izdanju,u tih 30 min Flapper

al moram priznat da ju je odlično navukel,onako suptilno "Vickers,I was just wondering,are you a robot too ?" Glare

bas te zanima kako ce to izgledat kad joj ga rodjo spici?... ima da izvali oci kao varen zecLOL

po ure dodatnih scena??
da bi poboljsali film, tribat ce in otprilike samo nekih 120minLOL LOL ... pod uvjeton da izbace ove stare sceneBigGrin

kad se samo sitin koliko san se veselia kad su objavili da ce scott radit nastavke aliena i blade runnera, sad mi je cisto neugodnoBlushing ... straj me i pomislit sta ce bit sa blade runneronBored ...e, pasji scotteBigGrin.... samo fali da mi pokaze zapaljene brodove pored oriona i c-zrake kako sjaje u mraku kraj tanhauserovih vrataThumbDown
darkraver
#503 Posted : 21. lipnja 2012. 21:44:59(UTC)

vid ga sad...pa filmu uopće niš ne fali,i ne stoji baš ono što ste naveli,bar po meni...
al da nejdemo sad u rasprave...
tja pola ekipe ga doživljava kao dobrog, pola vas je razočaral na neki način...

a zaprav realno gledajuć,nije nimalo lošiji od prvog Aliena koji je imao iste nedostatke kao i ovaj film
po meni,Scott nije napravil dovoljan odskok spram Aliena,to mi je jedina zamjerka

al tja,nemre svako bit kreativan kao Nolan,takav je samo jedan ;)
vs
#504 Posted : 21. lipnja 2012. 22:51:51(UTC)

nije ti lošiji od prvog aliena?Confused ... meni je prvi za ovo kum 2...ako ništa, ima odličnu atmosferu... a ovi, čim skinu kacige, idu samo idiotske situacije
ovi prometej mi je preglup da bi moga bit dobar... šta više razmišljan o njemu, sve mi je smješniji
darkraver
#505 Posted : 22. lipnja 2012. 11:31:31(UTC)

vs wrote:
nije ti lošiji od prvog aliena?Confused ... meni je prvi za ovo kum 2...ako ništa, ima odličnu atmosferu... a ovi, čim skinu kacige, idu samo idiotske situacije
ovi prometej mi je preglup da bi moga bit dobar... šta više razmišljan o njemu, sve mi je smješniji

pa ajmo usporedit:
u oba filma

atmosfera odlična...check (to što je već viđeno pa se čini manje stravičnom...to je subjektivni dojam gledatelja,tko nije gledao Aliena,Prometej mu je prilično jeziv vjerovatno)

alieni koji rastu nevjerovatnom brzinom u par sati...check

sporedni likovi potrošni...check (ostane na kraju i opet samo heroina)

slične naivne situacije...check (npr.,u Alienu inženjer ode sam tražit macu dok alien hara brodom ,i najebe...u Prometeju inženjer i biolog se izgube u brodu,hoće komunicirat s alien kobrom,i najebu...)

neodgovorenih pitanja na kraju...check (u Prometeju čak i više)

aj barem smo saznali kako su Alieni nastali(biološko oružje Engineersa jelte),barem se nisu kačili na franšizu stripa

a ono ostalo...pa i ja bi iskreno pred smrt otiša u moguću posljednju najveću avanturu čovječanstva da sam stari Weyland
da sam entuzijastični arheolog...moguće bi i ja napravio glupost pa skinuo kacigu,
ili recimo entuzijastični biolog koji prvi put vidi vanzemaljsko biće...moguće da bih pokušao u tom trenutku na neki način uspostavit komunikaciju,ne bi razmišljal o protokolima sigurnosti posla odmah...

ima film tu i tamo nelogičnosti(znanstvenih doduše,npr. 100 posto DNA match i sl.) ali ništa manje negoli SF filmovi 80tih...

i tu nastaje problem,danas zahtjevniji gledatelj očekuje ipak nešto više

a Scott nije ponudio nešto puno više od razine Aliena
malo je pomiješal elemente Aliena i Aliensa u novu priču s istim receptom i to je to...

al da je film loš ili lošiji,pa nije...
vs
#506 Posted : 22. lipnja 2012. 13:09:37(UTC)

mogu razumit da ce neko ic spasit macku, nekima je to ka dite... al ic pomazit alien kobru koja sikce na tebe, bas i nije pametno, hahahhaha...
skinit kacigu na stranoj planeti, nema tog boga, ocitali su samo da imaju atmosferu, al pitaj boga sta se moze udahnit... ne bi ih pustia natrag na brod, a kamoli natrag na zemlju...

a ako je ona crna tekucina biolosko oruzje, nisan vidia gluplje oruzje... ono ojaca sve s cim dodje u kontakt... idemo istrjebit cili planet, necemo pustit neki plin ili bombardirat, ne, ajmo ih ucinit cudovistima koja su pet puta jaca, mozda se medjusobno pobiju... jednostavno mi to nema smisla, svaka shema s tom tekucinom je idiotska... nisu znali sta ce, pa su to ubacili da ne moraju nista objasnit...

meni ne smetaju neodgovorena pitanja, vec gluposti tipa, kad ona izreze iz sebe hobotnicu, prereze cili stomak pa je ultra moderna tehnologija zasije klamericom, i onda ona trckara okolo, skakuce, savija se ko da je izasla iz teretane, a ne s operacije...

onda hobotnica naraste do 3m visine, hahahahahaha... siluje inzenjera i nastane neki falsi alien, ma daj molin te....
u prvome, iz onog jaja izleti oni sta se lipi na facu, polozi jaje u tebe iz kojeg nastane alien, ima nekog smisla... a ovdi covik otrovan crnom tekucinom napumpa zensku, nastane hobotnica koja napumpa inzenjera i nastane alien, hahahhaahha

pa kad brod pada na vickersicu, ona trci po njegovoj putanji, umisto da se makne po metra u stranu ka i ona druga zenska, hahahahahah
i na kraju, naravno, otet cemo im brod i ic na njihov planet, nema teorije da nas skuze, hahahahahah

a slag na kraju je jedan intervju sta san procita, da je scott tija ubacit da je isus bia inzenjer koji je triba donit mir u svijetu i da su ovi popizdili kad smo ga razapeli i zato nas oce pobit... e to je zaplet, hahahhahhaha

a valjda ce imat neki komentar na BD kad izadje, zivo me zanima kako oni objasnjavaju film
vs
#507 Posted : 22. lipnja 2012. 14:05:36(UTC)

GIRL WALKS INTO A BAR

film je sranje, al ima zgodne glumice, hahahahaha
darkraver
#508 Posted : 22. lipnja 2012. 14:52:23(UTC)

vs wrote:
mogu razumit da ce neko ic spasit macku, nekima je to ka dite... al ic pomazit alien kobru koja sikce na tebe, bas i nije pametno, hahahhaha...
skinit kacigu na stranoj planeti, nema tog boga, ocitali su samo da imaju atmosferu, al pitaj boga sta se moze udahnit... ne bi ih pustia natrag na brod, a kamoli natrag na zemlju...

a ako je ona crna tekucina biolosko oruzje, nisan vidia gluplje oruzje... ono ojaca sve s cim dodje u kontakt... idemo istrjebit cili planet, necemo pustit neki plin ili bombardirat, ne, ajmo ih ucinit cudovistima koja su pet puta jaca, mozda se medjusobno pobiju... jednostavno mi to nema smisla, svaka shema s tom tekucinom je idiotska... nisu znali sta ce, pa su to ubacili da ne moraju nista objasnit...

meni ne smetaju neodgovorena pitanja, vec gluposti tipa, kad ona izreze iz sebe hobotnicu, prereze cili stomak pa je ultra moderna tehnologija zasije klamericom, i onda ona trckara okolo, skakuce, savija se ko da je izasla iz teretane, a ne s operacije...

onda hobotnica naraste do 3m visine, hahahahahaha... siluje inzenjera i nastane neki falsi alien, ma daj molin te....
u prvome, iz onog jaja izleti oni sta se lipi na facu, polozi jaje u tebe iz kojeg nastane alien, ima nekog smisla... a ovdi covik otrovan crnom tekucinom napumpa zensku, nastane hobotnica koja napumpa inzenjera i nastane alien, hahahhaahha

pa kad brod pada na vickersicu, ona trci po njegovoj putanji, umisto da se makne po metra u stranu ka i ona druga zenska, hahahahahah
i na kraju, naravno, otet cemo im brod i ic na njihov planet, nema teorije da nas skuze, hahahahahah

a slag na kraju je jedan intervju sta san procita, da je scott tija ubacit da je isus bia inzenjer koji je triba donit mir u svijetu i da su ovi popizdili kad smo ga razapeli i zato nas oce pobit... e to je zaplet, hahahhahhaha

a valjda ce imat neki komentar na BD kad izadje, zivo me zanima kako oni objasnjavaju film

i eto vidiš,neizbježne rasprave Cool

o biologu i arheologu sam već dal svoje mišljenje,neprofesionalne ali čisto ljudske reakcije,arheolog je dobio naredbu da ne skida ali nije poslušao...biolog je reagirao instinktivno

crna tekućina nije po meni biološko oružje,već katalizator mutacije DNA...
nigdje u filmu nije indicirano da su odlučili uništit ljudsku rasu,kraj filma i Engineer koji kreće put Zemlje,zašto točno ...i uostalom zašto je bio u hibernaciji cijelo to vrijeme,da li namjerno ili ne...,to su jedna od neodgovorenih pitanja
uostalom nigdje nije ni indicirano da je planeta na početku filma uopće Zemlja ;)
ako izaziva mutaciju,uzrokovala je mutaciju Holloway-eve DNA...time i njegovih spolnih stanica,poševio je heroinu i naravno da je mutirani spermić iskoristio maternicu,pa moguće i bez jajne stanice

a zašto hobotnica...tja, zašto od crvića alien kobra?zato što je to SF...;)
zašto je izrasla u neman?a zašto alien, u cijeloj franšizi, izraste od malog probavnog problema u neman od 2 metra...;)
i nije hobotnica u pitanju već po meni neka vrst početnog fejshuggera(iz ljudske maternice ne iz alien-queen jaja),koji je ubacio jajašce u engineera i iz enginnerova abdomena(ne maternice),kao i u cijeloj franšizi,nastade alien...drukčiji negoli smo dosad vidjeli, pošto nije od ljudskog host-a.

da ona trčkara s operiranim trbuhom je moguće,ali jako bolno,zato si je i puknula anestetik svako malo,pa bar 10 si ih je spičila...;)
operaciona tehnika obavezno podrazumijeva šivanje svih slojeva abdomena,to što se to u sceni nije vidilo ne podrazumijeva da nije tako obavljeno,uostalom radi se o SFu,moguća je bilo kakva nama danas nepoznata tehnika šivanja i zacijeljivanja ;)

to što Vickersica trči točno ispod broda koji pada,pa to je klišej od kad postoji filma jebiga...skoro svaka slična scena u drugim filmovima isto završava...

a to što je heroina uzela brod i krenula u potragu za izvornom planetom il što već...,pa glej,izgubila dragog,ostala bez maternice u kojoj je rođeno čudovište,jedina preživjela na planetu bez prikladne atmosfere,već prekrižila život 1. i 2. put kad je brod pal na nju (spasili je centimetri nekakve stijene)...pa od toliko stresa,zašto ne bi odlučila napravit takvu nelogičnu glupost i ne otič na Zemlju već dalje u potragu za odgovorima?
vjerujem da je entuzijastična do ludosti,kao i Holloway,te spremna učiniti SVE da dobije odgovore po koje je došla...pogotovo nakon svega što ju zadesilo,...pa i otič dalje u nepoznato

neznam eto,to je moje razmišljanje...za gotovo sve situacije u filmu postoji ipak neko logično objašnjenje(koliko je to moguće uopće u SF filmu) kad malo bolje razmislim...

pa čak i ono sa 100% poklapanja DNA...što je nemoguće znanstveno,ali možda nije analizirala cijeli DNA već najbitnije sekvence jer zašto i bi analizirala mogući vanzemaljski DNA pa usopredila s cjelokupnim ljudskim?nema znanstvenog smisla takvo nešto radit...

a sve ostale nejasnoće ostavljaju otvorena pitanja,jer nije dan nekakav loš i šupalj odgovor serviran za gledatelja,već odgovor uopće nije dan

al eto zavisi od gledatelja do gledatelja,kako si tko objasni,dal je nešto scenaristički propust,ili namjera sa smislom...;)
vs
#509 Posted : 22. lipnja 2012. 15:52:37(UTC)

e jebiga, i ja bi volia da san tako dobar ka i ti pa da mislin da su scenaristi znali šta radeBigGrin

aj, sve je stvar gledanja, neko vidi hobotnicu, neko preteču facehuggera... svako tvoje mišljenje mogu prihvatit (manje više) osim onoga za skidanje kacige i maženje kobreBigGrin ... mislin da ono niko živ ne bi napravia, pogotovo ne znanstvenik...

i još jedna glupost koje san se sitija... oni siđu na strani planet u ekspediciju, idu ponit oružje, al ona kaže, ne, ja ne volin oružje, i svi ga ostave... ka prvo, ima bi tim marinaca ka u aliens, jel ukucat milijardu dolara, pa ih poslat bez oružja na planet, šta da ih je napa neki svemirski lav šta živi tu u pustinji kraj baze, ciao misija... jednostavno glupo... a drugo, da izlazin na strani planet i da mi neka kokoš kaže da ne uzmen oružje, posla bi je u tri pičke materine i uzea najveću pušku koju mogu nać, njoj iz dišpetaLOL

sad mi nešto palo napamet... jesu li rekli šta je pobilo one inženjere, ono šta bude prikazano ka holo-snimka kad oni trče po brodu ko duhovi??...sićan se da san mislia da biže od "pravog" aliena, al u biti ništa ne pokažu, ili se varam?

sad me živcira i to šta je film postavljen ka temelj za franšizu, osjećan se ko da san pogleda prvu sezonu serije...

darkraver
#510 Posted : 22. lipnja 2012. 19:27:23(UTC)

vs wrote:
e jebiga, i ja bi volia da san tako dobar ka i ti pa da mislin da su scenaristi znali šta radeBigGrin

aj, sve je stvar gledanja, neko vidi hobotnicu, neko preteču facehuggera... svako tvoje mišljenje mogu prihvatit (manje više) osim onoga za skidanje kacige i maženje kobreBigGrin ... mislin da ono niko živ ne bi napravia, pogotovo ne znanstvenik...

i još jedna glupost koje san se sitija... oni siđu na strani planet u ekspediciju, idu ponit oružje, al ona kaže, ne, ja ne volin oružje, i svi ga ostave... ka prvo, ima bi tim marinaca ka u aliens, jel ukucat milijardu dolara, pa ih poslat bez oružja na planet, šta da ih je napa neki svemirski lav šta živi tu u pustinji kraj baze, ciao misija... jednostavno glupo... a drugo, da izlazin na strani planet i da mi neka kokoš kaže da ne uzmen oružje, posla bi je u tri pičke materine i uzea najveću pušku koju mogu nać, njoj iz dišpetaLOL

sad mi nešto palo napamet... jesu li rekli šta je pobilo one inženjere, ono šta bude prikazano ka holo-snimka kad oni trče po brodu ko duhovi??...sićan se da san mislia da biže od "pravog" aliena, al u biti ništa ne pokažu, ili se varam?

sad me živcira i to šta je film postavljen ka temelj za franšizu, osjećan se ko da san pogleda prvu sezonu serije...

pa,heroina je nabrijana i naivna arheologinja...normalno da će tako reagirat,ipak je to sve predstavljeno kao prvi kontakt s vanzemaljskim životom jelte...
au ostalom nakon te rečenice ju je onaj marinac s pucom samo značajno pogledao i nešt joj uzvratio,ne sjećam se točno,ali u smislu,da to nije pametna ideja ...da

što ih je napalo?pa ova dva tebi mrska su poslje naišli na groblje Engineera,a vidilo se da imaju rupe na trbusima...daklem da,vjerovatno ih alieni pobiše tad pred 2000 godina...zašto i kako? e to je neodgovoren misterij ;)
vs
#511 Posted : 23. lipnja 2012. 9:14:25(UTC)

i ja san mislia da je oni lik s tetovažon na glavi marinac, al on je u biti oni smotani geolog šta se izgubi pa se ne siti nazvat brod i pitat upute di je... to je isto velika glupost, hahahahha.. njih dva krenu put broda, izgube se, a imaju one crvene kuglice šta skeniraju cilu pećinu, urednu vezu s brodon itd, a ekipa skuži da su nestali tek kad se svi vrate u brod... daj jebate, danas bi svaki član posade ima dva gps-a povezana s brodon, i jedan u guzici koji mu je tu implantiran bez njegova znanjaBigGrin

ne sićan se da san vidia rupe na inženjerima... samo da su bili na gomili... moran još jednon pogleat film u 2d, oni 3d mi izgubi pola slike, nešto ja buljin okolo, a nešto mi on zamutiMad

i jel baš spomenu da se to dogodilo prije 2000.god??.. znači, stvarno je moguće da su ovi tili ubacit isusa u priču, hahaahahhaha...koje jeftino skupljanje kontroverze
vs
#512 Posted : 23. lipnja 2012. 15:55:36(UTC)

EXTRATERRESTRIAL

španjolski low budget film... može proć, pari sf, al u biti je malo drama, malo komedija, ovi dio di je komedija mi je dobar, malo je dosadan kad ubaci dramu..
prvi film ovog režisera, timecrimes, mi je bia bolji, al tu su negdi po kvaliteti
vs
#513 Posted : 26. lipnja 2012. 12:28:14(UTC)

STRANGE DAYS

film mi je na svako novo gledanje sve dražiSmile
feniks
#514 Posted : 2. srpnja 2012. 11:11:50(UTC)
Rank: Često prisutan

Man
Nisi jedini.
Stvarno je steta sto je ovaj film bio svojevremeno prilicno zanemaren.
A nije bio ni nesto komercijalan Cursing
Citao sam tada nekoliko tekstova o reziserki, opste mjesto svih da joj ovaj film nije trebao?
Doduse, to je bilo prije neku deceniju mozda su sad dosli pameti. LOL LOL

vs
#515 Posted : 2. srpnja 2012. 13:08:04(UTC)

feniks wrote:
Nisi jedini.
Stvarno je steta sto je ovaj film bio svojevremeno prilicno zanemaren.
A nije bio ni nesto komercijalan Cursing
Citao sam tada nekoliko tekstova o reziserki, opste mjesto svih da joj ovaj film nije trebao?
Doduse, to je bilo prije neku deceniju mozda su sad dosli pameti. LOL LOL

pa dobro, film je na momente prenaivan (skužiš ko je negativac čim uđe u kadar) i ljubav r. fiennesa prema j.lewis mi je prenategnuta da bi bila glavni pokretač njegovih radnji kroz cili film, al opet je bolji od većine filmova šta san gleda... minority report je skupia par shema od njega...
zanimljivo kako je jedan od zapleta temeljen na premlaćivanju rodney kinga, a u filmu je snimljen na način ka da su predvidli ubojstvo tupac shakura, scenarij je napisan koju godinu prije nego je ovi upucan

p.s.
al najviše me "živcira" perika koju ima tom sizemore, hahahahahah... njegovog lika ne mogu ozbiljno shvatit, hahahahaha...
vs
#516 Posted : 2. srpnja 2012. 13:19:49(UTC)

pogleda san par filmova, nažalost nijedan nije za preporuku...

AMERICA REUNION (zadnji nastavak američke pite)..nije toliko smeće ka šta san očekiva, stiffler ima par baza u filmu, ostalo je bezveze
BEING FLYNN (de niro, paul dano i julianne moore).. drama o odnosu oca i sina, počne ok al se nakon po ure razvodni i postaje naporan
SALMON FISHING IN YEMEN (ewan mcgregor i emily blunt)... a ka neka romantična drama, meni je bia predosadan
LOCKOUT (guy pearce)... akcioni sf, film je glupost i ima očajne efekte, vidia san bolje igrice na PS3
vs
#517 Posted : 2. srpnja 2012. 21:53:57(UTC)

MARGARET

film je snimljen 2005. god., zbog raznih razloga u post-produkciji, montaži, čak i neke tužbe su bile protiv režisera, tek je nedavno pušten na BD... tako da odma znaš da će bit džumbus
film traje 2,5h, da je kraći bia bi puno bolji, ovako, na momente je odličan, a na momente predosadan... ko voli teške drame nek pogleda, ostali izbjegavat u širokom luku
vs
#518 Posted : 8. srpnja 2012. 17:53:54(UTC)

pogleda san THE RAVEN, bezveze film, kraj je smiješan... ništa u filmu mi se nije svidilo
feniks
#519 Posted : 9. srpnja 2012. 14:43:31(UTC)
Rank: Često prisutan

Man
Ja sam svoje odavno napisao.
vs
#520 Posted : 9. srpnja 2012. 14:52:38(UTC)

feniks wrote:
Ja sam svoje odavno napisao.

jebiga, nemaju svi volje ic u kino gleat svastaBigGrin ...ako se dobro sican, tebi je bia okCursing
Users browsing this topic
Guest (15)
58 Pages«<2425262728>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.