vs wrote:mogu razumit da ce neko ic spasit macku, nekima je to ka dite... al ic pomazit alien kobru koja sikce na tebe, bas i nije pametno, hahahhaha...
skinit kacigu na stranoj planeti, nema tog boga, ocitali su samo da imaju atmosferu, al pitaj boga sta se moze udahnit... ne bi ih pustia natrag na brod, a kamoli natrag na zemlju...
a ako je ona crna tekucina biolosko oruzje, nisan vidia gluplje oruzje... ono ojaca sve s cim dodje u kontakt... idemo istrjebit cili planet, necemo pustit neki plin ili bombardirat, ne, ajmo ih ucinit cudovistima koja su pet puta jaca, mozda se medjusobno pobiju... jednostavno mi to nema smisla, svaka shema s tom tekucinom je idiotska... nisu znali sta ce, pa su to ubacili da ne moraju nista objasnit...
meni ne smetaju neodgovorena pitanja, vec gluposti tipa, kad ona izreze iz sebe hobotnicu, prereze cili stomak pa je ultra moderna tehnologija zasije klamericom, i onda ona trckara okolo, skakuce, savija se ko da je izasla iz teretane, a ne s operacije...
onda hobotnica naraste do 3m visine, hahahahahaha... siluje inzenjera i nastane neki falsi alien, ma daj molin te....
u prvome, iz onog jaja izleti oni sta se lipi na facu, polozi jaje u tebe iz kojeg nastane alien, ima nekog smisla... a ovdi covik otrovan crnom tekucinom napumpa zensku, nastane hobotnica koja napumpa inzenjera i nastane alien, hahahhaahha
pa kad brod pada na vickersicu, ona trci po njegovoj putanji, umisto da se makne po metra u stranu ka i ona druga zenska, hahahahahah
i na kraju, naravno, otet cemo im brod i ic na njihov planet, nema teorije da nas skuze, hahahahahah
a slag na kraju je jedan intervju sta san procita, da je scott tija ubacit da je isus bia inzenjer koji je triba donit mir u svijetu i da su ovi popizdili kad smo ga razapeli i zato nas oce pobit... e to je zaplet, hahahhahhaha
a valjda ce imat neki komentar na BD kad izadje, zivo me zanima kako oni objasnjavaju film
i eto vidiš,neizbježne rasprave
o biologu i arheologu sam već dal svoje mišljenje,neprofesionalne ali čisto ljudske reakcije,arheolog je dobio naredbu da ne skida ali nije poslušao...biolog je reagirao instinktivno
crna tekućina nije po meni biološko oružje,već katalizator mutacije DNA...
nigdje u filmu nije indicirano da su odlučili uništit ljudsku rasu,kraj filma i Engineer koji kreće put Zemlje,zašto točno ...i uostalom zašto je bio u hibernaciji cijelo to vrijeme,da li namjerno ili ne...,to su jedna od neodgovorenih pitanja
uostalom nigdje nije ni indicirano da je planeta na početku filma uopće Zemlja ;)
ako izaziva mutaciju,uzrokovala je mutaciju Holloway-eve DNA...time i njegovih spolnih stanica,poševio je heroinu i naravno da je mutirani spermić iskoristio maternicu,pa moguće i bez jajne stanice
a zašto hobotnica...tja, zašto od crvića alien kobra?zato što je to SF...;)
zašto je izrasla u neman?a zašto alien, u cijeloj franšizi, izraste od malog probavnog problema u neman od 2 metra...;)
i nije hobotnica u pitanju već po meni neka vrst početnog fejshuggera(iz ljudske maternice ne iz alien-queen jaja),koji je ubacio jajašce u engineera i iz enginnerova abdomena(ne maternice),kao i u cijeloj franšizi,nastade alien...drukčiji negoli smo dosad vidjeli, pošto nije od ljudskog host-a.
da ona trčkara s operiranim trbuhom je moguće,ali jako bolno,zato si je i puknula anestetik svako malo,pa bar 10 si ih je spičila...;)
operaciona tehnika obavezno podrazumijeva šivanje svih slojeva abdomena,to što se to u sceni nije vidilo ne podrazumijeva da nije tako obavljeno,uostalom radi se o SFu,moguća je bilo kakva nama danas nepoznata tehnika šivanja i zacijeljivanja ;)
to što Vickersica trči točno ispod broda koji pada,pa to je klišej od kad postoji filma jebiga...skoro svaka slična scena u drugim filmovima isto završava...
a to što je heroina uzela brod i krenula u potragu za izvornom planetom il što već...,pa glej,izgubila dragog,ostala bez maternice u kojoj je rođeno čudovište,jedina preživjela na planetu bez prikladne atmosfere,već prekrižila život 1. i 2. put kad je brod pal na nju (spasili je centimetri nekakve stijene)...pa od toliko stresa,zašto ne bi odlučila napravit takvu nelogičnu glupost i ne otič na Zemlju već dalje u potragu za odgovorima?
vjerujem da je entuzijastična do ludosti,kao i Holloway,te spremna učiniti SVE da dobije odgovore po koje je došla...pogotovo nakon svega što ju zadesilo,...pa i otič dalje u nepoznato
neznam eto,to je moje razmišljanje...za gotovo sve situacije u filmu postoji ipak neko logično objašnjenje(koliko je to moguće uopće u SF filmu) kad malo bolje razmislim...
pa čak i ono sa 100% poklapanja DNA...što je nemoguće znanstveno,ali možda nije analizirala cijeli DNA već najbitnije sekvence jer zašto i bi analizirala mogući vanzemaljski DNA pa usopredila s cjelokupnim ljudskim?nema znanstvenog smisla takvo nešto radit...
a sve ostale nejasnoće ostavljaju otvorena pitanja,jer nije dan nekakav loš i šupalj odgovor serviran za gledatelja,već odgovor uopće nije dan
al eto zavisi od gledatelja do gledatelja,kako si tko objasni,dal je nešto scenaristički propust,ili namjera sa smislom...;)