Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

35 Pages«<1415161718>»
HNK HAJDUK SPLIT
vs
#301 Posted : 9. srpnja 2012. 18:47:29(UTC)
Rank: Ovisnik

iz slobodne dalmacije

NAŠA DICA
Jurica Pavičić: Konačno se radujem Hajdukovu ljetu

U proteklih desetak godina kalendarska se godina Hajdukovih navijača mjerila po jednostavnom i uvijek istom kalendaru. Po tom kalendaru godina hajdukovaca počinjala je nekako otprilike u ovo vrijeme: koncem lipnja ili početkom srpnja, Hajduk bi otišao na priprema u neku ubavu austrijsku varoš, Bad - Ovaj ili Onaj, odakle bi stizale vijesti o letećim pojačanjima i novim taktičkim zamislima.

Onda bi - negdje u srpnju - Hajduk odigrao europsko pretkolo i uz mnogo muke izbacio neke amatere. Potom bi početkom kolovoza stiglo drugo kolo u kojem bi „bili“ izvukli i potom ispali od neke čestite, pristojno vođene, jeftine i radine momčadi iz Slovačke, Mađarske, Bugarske. Onda bi u rujnu krenulo prvenstvo.

Potom bi polovicom rujna Hajduk naredao prve remije i fasovao prvi gostujući poraz u Vinkovcima, Osijeku, Karlovcu. A onda bi - već s ne malim zaostatkom - oko listopada Hajduk izgubio derbi i suočio se s neumitnom spoznajom da će i ove sezone Hajduk biti drugi, a Dinamo prvi. U tom trenutku – negdje u listopadu ili najdalje studenom – godina je za hajdukovca bila gotova, a ono što je slijedilo bila je tek duga hibernacija, dugi period praznog ne-vremena do idućeg srpnja i idućih priprema u Bad - Kako - Se - Zove.

Za hajdukovca, nogometna godina traje tri i pol mjeseca i sastoji se od uvijek istog ponižavajućeg slijeda razočaranja. Tako je to već desetak godina, i ništa što se u Poljudu događalo nije to moglo promijeniti: ni smjene uprava, ni strateški ulagači, ni pojačanja od 400 tisuća eura po sezoni, ni bugarski i furlanski treneri, ni posuđeni Brazilci, ni milijuni koje je Sanader izmuzao od onih koji su se opernatili na autoputovima.

Što god si poduzeo, kako god okrenuo, imao više ili manje para, nisi mogao probiti kompaktni granit nogometne mafije, magičnu kombinaciju Bandićevih metropolitanskih milijuna, Širićevih sudaca i Mamićevih spletki, uz papinski blagoslov „velikog patriota“ Vlatka Markovića.

Opet kao lani, ali...

I ove godine – kako se čini – kalendar će hajdukovaca biti uobičajeno kratak. I ove godine, kao uvijek u ovo doba, „bijeli“ su otišli na pripreme u Bad - Kako - Se - Već - Zove. I ove će godine uz teške muke izbaciti u pretkolu ekipu iz Latvije.

I ove će godine u idućem kolu peškati nekog jačeg, te po svemu sudeći ispasti početkom kolovoza. I ove godine Hajduk će u ligi tijekom rujna naredati par remija, pa izgubiti negdje u Slavoniji. I ove će godine zaostajati za Dinamom već u rujnu, a onda u nekom trenutku izgubiti derbi i shvatiti da će opet biti drugi, kao uvijek. U hajdukovskom jednostavnom svemiru sve je, ukratko, kao u Bregovićevoj baladi: iste lipe cvatu, sve je isto ko i lani.

Samo s jednom velikom razlikom. Jer, ove godine nema više ni posuđenih Brazilaca, ni skupih pojačanja, ni inozemnih trenera, ni Sanadera ni milijuna oljuštenih s vijadukata i tunela. Ove godine, Hajduk u svoje redovno ljetno poniženje kreće skromno, s ekipom golobradih juniora i bosanskohercegovačkih nada, s prvom momčadi koja (po izračunu koji sam negdje pročitao) košta bruto četrdeset tisuća eura mjesečno, što je nekad dobivao razvikaniji stoper.

I upravo zato - ove se godine Hajdukovoj sezoni veselim kao ni jednoj još od sredine devedesetih. Kao netko tko zadnjih godina na utakmice odlazi rijetko i s mučninom u drobu, ove sam godine odlučio odlaziti baš na svaku, i spreman sam s trpeljivim stoicizmom izdržati Hajdukovo redovno ljetno poniženje.

Jer, ovaj Hajduk, Hajduk kakav ćemo ovo ljeto gledati, Hajduk je sveden na svoju mjeru, na mjeru svojega grada, svoje zajednice i regije. A to je jedini Hajduk kakav može biti i kakav može opstati, i jedini kakav me zanima. U cijeloj kakofoniji recentnih mišljenja i vike oko usuda i budućnosti Hajduka upamtio sam jednu od rijetkih pametnih rečenica, a nju je izgovorio predsjednik NO Hajduka Josip Paladino.

Rekao je kako Hajduk niti može biti, niti će ikad biti Barcelona, Manchester City ili Šahtar, ali može i mora biti kao Rosenborg ili Heerenveen – pošteni, štedljivi sjevernjački klub koji s malo novca stvara i prostire se koliko može.

Istina, s tim računovodstvom kruva i vode Hajduk ne može konkurirati Mamićevu pijanom balu. S takvom računicom, njegovi su rivali i njegova mjera Split, Osijek i Rijeka. S tom računicom, on će jednom možda biti treći, ili četvrti, ili će ipak kao i uvijek biti drugi. Ali, dalje od drugog Hajduk nije mogao ni kad mu je budžet bio pet puta veći, a ta skupa druga mjesta, taj kapric licitiranja s maksimirskim nogometnim Versaillesom skupo je plaćao klub, skupo su plaćali njegovi dužnici (Šibenik!), a skupo će ga plaćati i lokalna zajednica sad kad je Hajduku podmetnula leđa kao jamac za kredit.

Ako je tako, zašto ne biti drugi za malo, umjesto drugi za puno novca? Zašto ne biti jednom i treći, četvrti, ali se mjeriti s onima koji su tvoja mjera?

Svi kao Heerenveen

U međuvremenu, vrijeme će prolaziti. Hajduk će možda opet početi proizvoditi igrače i možda će proizvodeći igrače uspostaviti održivu, skromnu ekonomiku jednog beneluškog ili skandinavskog ligaša. Možda će ih proizvoditi toliko i toliko dobrih, da jednom poput Viktorije Plzen ili Brage nabode favorita, dočeka europski prosinac, doživi svojih petnaest minuta slave.

To se možda dogodi, a možda ne. No, postoji nešto što će se sigurno dogoditi.

Sigurno će se dogoditi da će vrlo uskoro puknuti mamićevsko - markovićevski balon. Možda ga neće puknuti velikan riječi i liliputanac djela Željko Jovanović (a neće).

Možda neće ni USKOK. Ali – puknut će prije ili poslije i zbog istih razloga kao i u Splitu, jer je Zemlja Dembelija prošla, jer više nema i neće biti para, i jer ni jedna vlast u Zagrebu nakon Bandićeva odlaska neće trpati lopatom novce u stroj kojem s jedne strane ulaze budžetski milijuni, a s druge izlaze Mamićeve jahte i neboderi.

U tom trenutku, kad više - ne - tako bogati Zagreb bude birao između Mamića i tramvaja, izabrat će tramvaje i taj će balon puknuti. A kad pukne, svi ćemo se svesti na istu mjeru, svi ćemo biti Heerenveen.

I to je trenutak kad će hrvatski nogomet i hrvatska liga opet imati smisla.

JURICA PAVIČIĆ
Dado R.
#302 Posted : 9. srpnja 2012. 20:53:54(UTC)
Rank: Libellus

Tja, to smo davno govorili, drugi bi mogli biti i s puno manje para. Dzaba ti lova ako je nemas vise od Mamica da mozes podmazati bolje gdje treba.
Ovako, imas koliko imas, a ako imas momcad od igraca koji doista vole Hajduk, jer smao takvi ce igrati za sicu, onda rezultati mogu nekad
biti puno bolji od onoga kako na oci izgleda neki kadar.
vs
#303 Posted : 9. srpnja 2012. 22:21:06(UTC)

prvi put da neman pojma sta ocekivat na pocetku sezone, al jedva cekan da pocne... Rijeka i split su se pojacali, dinamo osta isti... Mi smo ka fol oslabljeni, al iman filing da necu bit razocaran...
Ovi tjedan se kupuje pretplata, pa cemo protiv skonta vidit na cemu smo..
".. koliko ja volim tvoje pobjede.. a igraj muski i kad te ne ide."Cool Cool
vs
#304 Posted : 15. srpnja 2012. 16:51:28(UTC)

Bašić: Neću u Liverpool, želim samo Hajduk
Prije mjesec dana na Grbavici je Ivica Osim predao pehar najboljem igraču turnira U-17 četiriju reprezentacija iz regije. Nekoć legendardno desno krilo Željezničara, "Strauss s Grbavice" kako su mu tepali novinari, pehar je uručio hajdukovcu Josipu Bašiću, također desnom krllu, ali reprezentacije Hrvatske.

Liverpool se javio, ali odmah je na Anfield poslana odbijenica. U trenutku kada bi mnogi roditelji svoje dijete lagano "unovčili", Ante Bašić je odlučio sasvim suprotno, pišu Sportske novosti.

- Da, istina je, ne trebaju nam probe ni posudbe. Liverpool je respektabilan klub, ali Josipu treba prirodno igračko odrastanje. Primarno kroz Hajduk - naglasio je Ante Bašić, otac mladog igrača.

Josip Bašić u ožujku je napunio 16 godina. Svjestan je kako je ispred njega velika perspektiva, ali i krvavi rad.

- Bit ću najsretniji ako potpišem ugovor s Hajdukom. Trener Krstičević me odlično poznaje, upravo me on prebacio iz kadeta u juniore ove zime.

Bašićev menadžer je Tomislav Erceg, nekoć golgeter Bijelih. Očito je Erceg napravio pravu procjenu.

- Za Josipa su interes pokazali i veći klubovi od Liverpoola, ali ne treba od toga stvarati teme. Josipa čeka mukotrpno dokazivanje - poručio je igračev otac Ante.

http://www.dalmacijanews...-zelim-samo-Hajduk.aspx

kad će više taj četvrtak Laugh
nakon ovog članka već mi je u glavi dva nula za nas protiv skonta, do četvrtka petarda, hahhahahahahaha
vs
#305 Posted : 15. srpnja 2012. 21:28:59(UTC)

http://www.dalmacijanews...ebam-dati-za-Bozic.aspx

jedva cekan da dignu optuznicu protiv sirica...
al ne mos virovat da jos nijednog suca ni kontrolora nisu suspendirali
vs
#306 Posted : 18. srpnja 2012. 0:49:21(UTC)

evo dosa doma iz vanka i malo zalista portale i naletin na slobodnoj
http://www.slobodnadalma...eId/181354/Default.aspx

sad cu se jebeno zivcirat dok ne zaspen, hahhahahahha
pa jebemu mater ako je ovo istina... sta sad kerum ima pizdit andabaku?
ne znan koji su interesi u igri, andabak il je fanatik hajduka ili vidi neku svoju racunicu ( vjerovatno malo oboje, vise ima neku racunicu... ne bi se cudia da hajduk zavrsi u vlasnistvu neke ruske firme s kojon je Jako u igri...za nekih, godinu, dvi)...
al covik je uletia sa "svojon" lovon kad je tribalo, vise je ucinia za hajduka nego kerum, svagusa i oni uhljebi sta ih je postavia (grbic, sapunar, itd..) zajedno, mislin da bi brbic bia pristojno rjesenje i da nije u vezi s andabakon...
pari mi se da je kerumu malo ego povrijedjen pa glumi serifa...

a vidit cemo ovih dana kako ce "gradsko" (citaj: seljacko) vijece glasat, nadan se da seru kvake u slobodnoj, jel ako sad opet izbiju komplikacije s upravon, idemo totalno u kurac...

jedino sta nas moze izvuc je rezultat, al tu san malo skeptican, mislin da ce momci dat sve od sebe al da ce bit puno rezultatskih oscilacija...

a kad malo bolje promislin, ma boli me kurac za njihove zakulisne igre, ako namazemo skonta, pa gradske rivale, stvorit ce se navijacka euforija i opet ce bit medijski pritisak na keruma pa ce se pokrit usima ka i kad su izabrali "navijacki" NO, morat ce prikrit rupe u gradskon proracunu ulizivanjen navijacima i hajduka opet vrati na naslovnice da zamagli svoje manevre...

ma samo da ekipa ostavi srce na terenu, jebe me se za rezultat, ic cu na bijele i ako zavrsimo u zupanijskoj ligi...HŽV
vs
#307 Posted : 18. srpnja 2012. 13:25:21(UTC)

evo čitan izvještaje s gradskog vijeća...ovi redikul ne da se namiria samo na andabaka, nego oće raspustit cili NO...
sad niko neće tit dat kredit u ovon kaosu, ne bi se začudia da se ne dogovorimo sa šibenikom, suspenzija će ostat dva kola i eto nas ko varteks prošle godine, u najnižem rangu natjecanja...
magični vjetar
#308 Posted : 18. srpnja 2012. 17:26:27(UTC)
Rank: Često prisutan

Man
ovaj Kerum nije normalan. Cursing

vs
#309 Posted : 18. srpnja 2012. 18:21:21(UTC)

kako stvari stoje, NO ce dat ostavke... bit ce veselo na sutra na utakmici
magični vjetar
#310 Posted : 18. srpnja 2012. 18:57:48(UTC)

Man
vs wrote:

s šta drugo mogu napraviti u ovoj situaciji nego dati ostavke. Nema smisla ostati i boriti se sa luđakom.
vs
#311 Posted : 19. srpnja 2012. 11:14:40(UTC)

magični vjetar wrote:
vs wrote:

šta drugo mogu napraviti u ovoj situaciji nego dati ostavke. Nema smisla ostati i boriti se sa luđakom.

ma baš mu sad triba jebat mater seljačku... poslat ga u kurac i ne uzmaknit ni milimetra... NO može postavit upravu (brbića) bez odobrenja grada (koji je većinski vlasnik), grad ima pravo raspustit NO al to će potrajat bar desetak dana dok se organizira skupština itd.

svak normalan bi samo slegnia ramenima i reka, šta meni ovo triba i pričeka pola godine dok guba ne ode s vlasti (zato san i par postova poviše naglas promislia da bi NO moga dat ostavke)... al problem je šta niko nije normalan ako navija za ovakvog hajduka, hahahahahah... nadan se da će NO postupiti onako kako bi svaki ludi hajdukovac, poslat keruma u kurac i radit za dobro kluba, pa deset dana, deset dana...

jedino šta će ispast od ovoga je to da si je kerum zakuca zadnju brokvu u politički lijes za iduće izbore... moš mislit kad moja mater koja nema pojma o balunu nonstop zapitkuje kakva je situacija hajdukon, hahahahaha... brate, moš zamračit milijune, izgradit cilu obalu isprid svog hotela gradskim novcen, zaposlit pola rodbine u gradskoj upravi, pogodovat milijunu rodijaka u sitnim poslovima, al brale, takni hajduka kad je sjeban, a ekipa vidi svijetlo na kraju tunela nakon 15god mraka, onda si najeba i ti i rodbina do petog kolina, hahahahaha

brale mili, srce mi je danas puno ka sjever... svi se boje nereda i sranja, al zna san da će se prvo pazit na hajduka, a onda u "obračun" sa čobanon

evo izjave s dalmacija news..

Stipe Lekić, tajnik Torcide, šalje jasnu poruku:

- Sve što se danas događalo treba nas ujediniti. Pozivam sve navijače Hajduka da dođu na utakmicu i pruže podršku našoj mladoj momčadi, našoj dici. Ovo je novi početak, treba biti strpljiv za dobro kluba. Atmosferom na stadionu moramo Hajduka dovesti do pobjede!

Večeras se održao i sastanak uže jezgre Torcide. Dogovoren je stav i u vezi pirotehinke.

- Grupa je odlučila represivno djelovati na tribini prema onim pojedincima koji budu bacali baklje u teren! - otkrio nam je Lekić.

- Svi na Poljud, neka ovi problemi ojačaju i Torcidu i Hajduk! – dodao je.

ionako san zadnjih par dana lud zbog hajduka, al nakon ove izjave san još luđi (u pozitivnon smislu, hahaha)...
moj prika, koji pari benigni očalinko, koji se u životu nije potuka, mislin da čak i ne zna stisnit šaku pravilno, lud ko kurac dva dana, spreman na ubojstvo zbog hajduka, hahahahaha
Jerry Krause
#312 Posted : 19. srpnja 2012. 13:37:53(UTC)

Man
@ vs, smiri dojmove. Ja sam naprotiv potpuno pasivan. Nikakvi Nadzorni odbori niti Kerumi neće Hajduk spasiti od neizbježne propasti. Dugovi se samo gomilaju, uhljeboviće je teško iskorijeniti, politika postavljanja juniora u klub nije zbog nekog novog fantastičnog plana za novi početak Hajduka već posljedica neimaštine.

Tako da nas jedino može spasiti neki šeik ili se amaterizirati s juniorima pa makar u nižim ligama.Crying

A neće dugo ni onaj mafiozo gore, samo treba još sačekati nove izbore za gradonačelnika. Ako Bandić ode kupi i Mamić prnje bez svoje zlatne koke.
vs
#313 Posted : 19. srpnja 2012. 13:46:34(UTC)

Jerry Krause wrote:
@ vs, smiri dojmove. Ja sam naprotiv potpuno pasivan. Nikakvi Nadzorni odbori niti Kerumi neće Hajduk spasiti od neizbježne propasti. Dugovi se samo gomilaju, uhljeboviće je teško iskorijeniti, politika postavljanja juniora u klub nije zbog nekog novog fantastičnog plana za novi početak Hajduka već posljedica neimaštine.

Tako da nas jedino može spasiti neki šeik ili se amaterizirati s juniorima pa makar u nižim ligama.Crying

A neće dugo ni onaj mafiozo gore, samo treba još sačekati nove izbore za gradonačelnika. Ako Bandić ode kupi i Mamić prnje bez svoje zlatne koke.

ma di ću se smirit, hahahhaha...

NO odjeba rumkea... skačen po kući od srića, evo me skidaju s plafona da dojen na ručak, hahahhahahah

ne mora nas niko spašavat, samo da se pusti ovu ekipu da radi u miru
vs
#314 Posted : 20. srpnja 2012. 2:25:01(UTC)

aj dobro je... ovi skonto je smijesna ekipa pa nije neko mjerilo, al pristup nasih igraca i borbenost je za svaku pohvalu, malo previse plivamo u obrani za moj gust, pogotovo u skoku... u napadu puno igramo u sirinu bez potrebe, da smo okomitije igrali nakantali bi ih 5:0...

to se sve da popravit, jos smo neuigrani....

svaka cast momcima, svim navijacima hajduka je srce na mistuSmile

p.s.
valjda cemo sutra stic poplacat racune pa da ispeglamo istru ovi vikendBigGrin
Dok Lester
#315 Posted : 20. srpnja 2012. 10:36:46(UTC)

Man
žao mi je što nisam uspio pogledati i drugo poluvrijeme, ali mi je bilo drago vidjeti klince da se onako trgaju u prvom. na stranu to što je Skonto bio očajan i što su Hajdukovi igrači na trenutke padali preko lopte (ali to je danak neiskustvu i prevelikoj želji tako da im se ne može zamjeriti), ali svakako im treba skinuti kapu do poda za borbenost i trku. najbolje od svega jest to što su imali više smislenih akcija i udaraca po golu u pet minuta nego mi u cijeloj utakmici protiv Bugara.
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
vs
#316 Posted : 20. srpnja 2012. 11:34:28(UTC)

evo golovi...

i sa hrt
vs
#317 Posted : 20. srpnja 2012. 14:02:00(UTC)

interLOL
bit će ludo!!!
Zlotvor
#318 Posted : 20. srpnja 2012. 20:56:10(UTC)
Rank: Nova faca

Man
A vidin i Motorhead je popularan u redovima Torcide BigGrin BigGrin BigGrin
vs
#319 Posted : 27. srpnja 2012. 17:26:20(UTC)

evo san vidia cijene karata za protiv intera... papreno... mislin da nikad nisu bile skuplje karte za na hajduka u sluzbenoj utakmici...
kako igramo, tribali bi oni nama platit da dodjemo, hahahahahaha
vs
#320 Posted : 29. srpnja 2012. 23:56:11(UTC)

jedna ce torcida pjevati ovu noc, jebi se jebi splite, hajduk je sampion, hahahahahaha...

koliko san ja ubra s trinine, bia je penal za splita... napadac se zajeba sta nije odma pao kad je povucen s ledja nego se bacia put naprid i puca

osim toga, bili smo bolji, split nije zapuca, mi moramo bit konkretniji u zavrsnici, nekoliko sansi se bas spetljamo ko muve bez glave

jos ne mogu virovat da je jozinovic bia najbolji igrac utakmice, hahahahahahha... tome momku se uvik rugamo kako kilavo trci, danas je jozo odigra partiju zivota, hahhahahhaaha... maicon nema sta trazit u cetvrtak, hahahhahah... hajduk - inter 1:0 vec kad slete na resnik, hahahahah... 3:0 do kraja, hahahahaha

navijanje je bilo odlicno zadnjih 15ak minuti, bas je diglo momcad, u cetvrtak ce bit delirij
Users browsing this topic
Guest (9)
35 Pages«<1415161718>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.