profesor-inz wrote:
Za poštovanje...Ne sećam se da sam pomenuo ikakvu ličnu uvredu, čak i oštrije obraćanje...sem ako tu ne računate jasan zahtev.
Postovanje nekoga nije samo da ga neces vrijedjati na osobnom nivou. Postovati nekoga znaci cijeniti i njegov rad, njegov stav i pojasnjenje.
Nismo djeca i ako nas netko jednom nesto pita mi cemo odgovoriti kako stoje stvari, iskreno. Sasvim je svejedno hoce li netko taj odgovor
smatrati nedovoljnim, ili nam govoriti da lazemo. No ponavljanje istog pitanja u nedogled nece poluciti drukciji odgovor niti ce ista promjeniti.
Samo moze dovesti u pitanje postovanje u ono sto mi pisemo i radimo.
Svaki citatelj ima pravo za svoj novac zahtjevati odredjen nivo kvalitete izdanja, i ovisno o tome kupiti ili ne kupiti izdanje.
Ali ne moze se zahtjevati koliko ce izdanja izaci, kad ce izaci i koja izdanja ce izaci. To je iskljucivo pravo izdavaca i njegove izdavacke politike.
Kupcu se naravno ta izdavacka politika moze svidjeti ili ne svidjeti i na osnovu toga moze opet odluciti kupiti ili ignorirati izdanje.
Ali nista vise od toga. Tko ne misli tako neka mi nabroji gdje jos kao konzument bilo cega, bilo kakve robe ima pravo postavljati zahtjeve.