Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

28 Pages«<678910>»
Izdavacki plan za (otprilike) sljedecih 8 mjeseci
Dado R.
#141 Posted : 18. rujna 2012. 22:34:21(UTC)
Rank: Libellus

Spawn wrote:
Dado R. wrote:
Spawn wrote:
Ma sve će doći u svoj red. MV je završio tako da se sada tu ima prostora za manevar.

Naravno da hoce, jer jos uvijek radimo stripove iz gusta i prije svega za svoje kolekcije, pa mi sami zelimo sto vise svih knjiga.

Pa ja sam se s MV prebacio na NN, a tko zna možda još koji serijal krenem skupljati.
Inače kupujem preko Babilona nadam se da ne zamjerate.Blushing Blushing

Pa naravno da nemamo sto zamjerati, zasto bismo imali, sasvim je svejedno gdje se kupuju nasa izdanja.
Spawn
#142 Posted : 19. rujna 2012. 9:48:51(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Može koja slika iz tiskare da vidimo kako se tiskaju LIB izdanja.Smile
Dok Lester
#143 Posted : 19. rujna 2012. 9:52:13(UTC)
Rank: Ovisnik

Man

LOL LOL LOL LOL LOL
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
Spawn
#144 Posted : 19. rujna 2012. 11:09:46(UTC)

LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL
Aha zato Dado kaže da tiskara kasni .BigGrin BigGrin BigGrin BigGrin BigGrin BigGrin
Dok Lester
#145 Posted : 19. rujna 2012. 11:18:24(UTC)

Man
napokon je otkrivena tajna LOL LOL LOL LOL
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
vs
#146 Posted : 19. rujna 2012. 11:52:39(UTC)

Dok Lester wrote:

hahahahha, odlična baza sa ovim slikamaLOL LOL LOL

al stvarno ni meni nije jasno kako tiskara ne može dat točan datum... kurca ne kužin kako se radi taj posal pa se unaprid ispričavan tiskarima ako pričan gluposti... al meni to pari samo stvar matematike... ako im izdavač dostavi sve materijale spremne za tisak u digitalnom obliku, ako imaju stroj koji (sad lupan brojeve radi primjera) odštampa 500 knjiga u radnom danu, imaju 5 ljudi šta to pregleda i uveže (i šta li se već radi) u 5 dana, valjda znaju koliku količinu mogu odradit u kojem periodu, eventualna odstupanja zbog nekih pogrešaka, dan, dva... al ne mogu virovat da ozbiljna firma primi materijale i kaže datum koji često premaši i par tjedana.... onda dođe do toga da izdavač ne želi izać s datumom u javnost nego se moli bogu da tiskari odrade posal unutar misec dana od nekog obećanog roka...
Nathan
#147 Posted : 19. rujna 2012. 12:07:15(UTC)

Man
vs wrote:
Dok Lester wrote:

al stvarno ni meni nije jasno kako tiskara ne može dat točan datum...

Kako ne znaš??? Pa tiskara ne može početi prije nego se obavi re-koloriranje!! Nikad nisi vidio rekoloriranje??

Flapper Flapper BigGrin
Spawn
#148 Posted : 19. rujna 2012. 12:09:57(UTC)

Ko ona baba u Španjolskoj koja je od isusa napravila
[img]http://www.vecernji.hr/slika-640x348/vijesti/baka-restauratorica-upropastila-fresku-likom-isusa-krista-slika-594569[/img]
Dado R.
#149 Posted : 19. rujna 2012. 12:20:44(UTC)

Upravo na to je aludirao s ovom slikom gore...BigGrin
Dado R.
#150 Posted : 19. rujna 2012. 12:32:29(UTC)

vs wrote:

al stvarno ni meni nije jasno kako tiskara ne može dat točan datum... kurca ne kužin kako se radi taj posal pa se unaprid ispričavan tiskarima ako pričan gluposti... al meni to pari samo stvar matematike... ako im izdavač dostavi sve materijale spremne za tisak u digitalnom obliku, ako imaju stroj koji (sad lupan brojeve radi primjera) odštampa 500 knjiga u radnom danu, imaju 5 ljudi šta to pregleda i uveže (i šta li se već radi) u 5 dana, valjda znaju koliku količinu mogu odradit u kojem periodu, eventualna odstupanja zbog nekih pogrešaka, dan, dva... al ne mogu virovat da ozbiljna firma primi materijale i kaže datum koji često premaši i par tjedana.... onda dođe do toga da izdavač ne želi izać s datumom u javnost nego se moli bogu da tiskari odrade posal unutar misec dana od nekog obećanog roka...

Pa nije bas da kasne po mjesec dana, to su samo iznimke, obicno to bude kasnjenje po tjedan, dva, ali znaju napraviti i na vrijeme.
Sto se tice tiska, od svih s kojima smo do sada radili, kad pogledamo sve, najzadovoljniji smo s trenutnom tiskarom, najbolji su do sada.
Kao sto sam vec pisao, znali smo imati posla s tiskarama gdje je kasnjenje bilo 3 mjeseca. Jedna tura Magicnog i Demiana predana je
koncem godine, pred Božić a izasla je krajem treceg mjeseca iduce godine...Smile

A sto se tice samog rada, mogu oni prognozirati nekakav rok, ali cesto se moze desiti da to ne ispadne bas tako, iz puno razloga.
Prvo se radi probni otisak, i na tom se izgubi dan, dva, ovisno koliko ima knjiga. Zatim oni mogu krenuti u tisak.
E sad ovisi sto trenutno rade, vjerojatno zavrsavaju neke projekte, jer strojevi nikad ne stoje u principu, tako da se mora cekati
da se zavrsi zapoceto, a onda to ovisi koliko su veliki prethodno zapoceti projekti.
Onda uvez se ne radi u tiskari, vec u firmi koja radi uglavnom uvez i imaju najbolji stroj u HR za takve stvari.
Pa onda opet ovisi i kakve oni projekte imaju trenutno, kad ce ih zavrsiti.
Uz to, cesto nase knjige traze posebnu doradu, mislim na knjige s kolornim listovima koji se uljepljuju rucno.
U tom slucaju knjige se otisnu, idu na uvez ali se samo radi sivanje, pa se vraca i onda se naslovnice uljepljuju, a to je dosta spor i pipkav posao,
jer kao sto rekoh radi se rucno, i onda na kraju ponovo idu na uvez, pa kad se uvezu slijedi pakiranje, i tek tada dostava.
Tako da je proces malo duzi nego sto mozda izgleda na prvi pogled.
vs
#151 Posted : 19. rujna 2012. 14:10:31(UTC)

Dado R. wrote:
vs wrote:

Pa nije bas da kasne po mjesec dana, to su samo iznimke, obicno to bude kasnjenje po tjedan, dva, ali znaju napraviti i na vrijeme.
Sto se tice tiska, od svih s kojima smo do sada radili, kad pogledamo sve, najzadovoljniji smo s trenutnom tiskarom, najbolji su do sada.
Kao sto sam vec pisao, znali smo imati posla s tiskarama gdje je kasnjenje bilo 3 mjeseca. Jedna tura Magicnog i Demiana predana je
koncem godine, pred Božić a izasla je krajem treceg mjeseca iduce godine...Smile

A sto se tice samog rada, mogu oni prognozirati nekakav rok, ali cesto se moze desiti da to ne ispadne bas tako, iz puno razloga.
Prvo se radi probni otisak, i na tom se izgubi dan, dva, ovisno koliko ima knjiga. Zatim oni mogu krenuti u tisak.
E sad ovisi sto trenutno rade, vjerojatno zavrsavaju neke projekte, jer strojevi nikad ne stoje u principu, tako da se mora cekati
da se zavrsi zapoceto, a onda to ovisi koliko su veliki prethodno zapoceti projekti.
Onda uvez se ne radi u tiskari, vec u firmi koja radi uglavnom uvez i imaju najbolji stroj u HR za takve stvari.
Pa onda opet ovisi i kakve oni projekte imaju trenutno, kad ce ih zavrsiti.
Uz to, cesto nase knjige traze posebnu doradu, mislim na knjige s kolornim listovima koji se uljepljuju rucno.
U tom slucaju knjige se otisnu, idu na uvez ali se samo radi sivanje, pa se vraca i onda se naslovnice uljepljuju, a to je dosta spor i pipkav posao,
jer kao sto rekoh radi se rucno, i onda na kraju ponovo idu na uvez, pa kad se uvezu slijedi pakiranje, i tek tada dostava.
Tako da je proces malo duzi nego sto mozda izgleda na prvi pogled.

da,da,da... fala šta si pojasnia... sva srića da san se ogradia da u principu neman pojma šta govorin, hahahaha...

istina, i ja san primjetia da ova zadnja tiskara najbrže izbacuje, prosjek je nekih 3-4 tjedna otkad vi okačite najave da je knjiga u prodaji (pod ovim razumjevan da tiskara to izbaci ranije pa uvez i ostalo šta si navea)... sićan se da je jednom tura izašla u roku 10ak dana otkad ste najavili pa san pita jel ovo kasno najvaljujete ili je najbrže tiskanje ikad?, hahahahahh ,,, reka si da i tiskara može jednom svoj posal obavit na vrime, hahahhahhahah...

al malo san gleda i po forumima drugih izdavača koji imaju dobru komunikaciju s kupcima (fibra, darkwood, agarthi...), svi uvik prozivaju tiskare da su glavni krivici za kašnjenja... darkwood je ima topic di objavljuje šta je u tisku pa je na vrhu ima napomenu da to može trajat od par tjedana do pola godine, hahahaaha... fibra također stalno minja datume u najavama zbog kašnjenja tiskare... a agarthi piše da je ima nekih problema s tiskarom nakon prve ture da su morali preuredit neke odnose s njima da se to više ne događa... čak i kad su to objasnili naletia san na par postova od nekih tulipana šta su pisali po forumima da je agarthi propa ili da neće još dugo..
Dado R.
#152 Posted : 19. rujna 2012. 17:06:35(UTC)

Uveliko to ovisi o trenutnim poslovima, ovisno koliko ih imaju i tiskari i ovi sto rade uvez.
U idealnim uvjetima, kad se sve poklopi da i jedni i drugi mogu raditi odmah, onda to moze biti gotovo i za 7-10 radnih dana.
Ali puno, puno cesce je da svi imaju dosta posla, sto je i dobro jer znaci da rade kvalitetno.
Pogotovo to s kasnjenjem moze doci do izrazaja u trenutcima kolektivnih godisnjih odmora, pred Božić i oko Interlibera, kad u biti svi nesto tiskaju.
Dado R.
#153 Posted : 19. rujna 2012. 17:11:51(UTC)

Sto se tice drugih izdavaca, nemam pojma, svatko od njih zna najbolje koji su razlozi kasnjenja, i nemamo razloga da sumnjamo u bilo cije rijeci.
Ono sto znam sigurno je da svakoj tiskari treba vise vremena za HC izdanja u odnosu na SC izdanja.
A spekulacija je bilo i bit ce, ljudi kod nas su nekako skloni uvijek traziti neku teoriju zavjere jer oni uvijek sve bolje znaju od samih aktera.Smile
Tako je u sportu, politici, u skoro svemu... pa nema razloga da ne bude i u izdavastvu...BigGrin
matex
#154 Posted : 19. rujna 2012. 17:25:43(UTC)

Onda je najbolje da Texa za slijedeće dvije godine ODMAH odnesete do tiskareLOL .Usput,možda ne bi bilo loše i dobiti posao tamo...provjeravati jesu li sve stranice na brojuBigGrin
Tex Willer
#155 Posted : 19. rujna 2012. 18:08:07(UTC)

Man
matex wrote:
Onda je najbolje da Texa za slijedeće dvije godine ODMAH odnesete do tiskareLOL .

Eto sta je pametan covek. S malo reci sve recenoBigGrin
Dado R.
#156 Posted : 19. rujna 2012. 18:27:12(UTC)

matex wrote:
Onda je najbolje da Texa za slijedeće dvije godine ODMAH odnesete do tiskareLOL .Usput,možda ne bi bilo loše i dobiti posao tamo...provjeravati jesu li sve stranice na brojuBigGrin

Bojim se da ti neces stici toliko citati, ako mi to ODMAH objavimo...BigGrin
A za posao morat ces se javit tiskari, ali zar ti nakon ljeta nije dosta posla barem mjesec, dva, odmori malo...Smile
Dado R.
#157 Posted : 19. rujna 2012. 18:44:36(UTC)

Tex Willer wrote:
matex wrote:
Onda je najbolje da Texa za slijedeće dvije godine ODMAH odnesete do tiskareLOL .

Manche Leute sprechen aus Erfahrung, und manche aus Erfahrung nicht.
Menschen mit einer neuen Idee gelten so lange als Spinner, bis sich die Sache durchgesetzt hat. BigGrin
King Warrior
#158 Posted : 19. rujna 2012. 18:58:56(UTC)

Dado R. wrote:
Tex Willer wrote:
matex wrote:

Menschen mit einer neuen Idee gelten so lange als Spinner, bis sich die Sache durchgesetzt hat. BigGrin

Dado, ne mogu da vjerujem!Confused
Pa ja sam mislio da je nas forumas Tex dobar covjek, zar je zaista u stanju tako nesto da uradi?!
matex
#159 Posted : 19. rujna 2012. 19:17:10(UTC)

Dado R. wrote:
matex wrote:

Bojim se da ti neces stici toliko citati, ako mi to ODMAH objavimo...BigGrin
A za posao morat ces se javit tiskari, ali zar ti nakon ljeta nije dosta posla barem mjesec, dva, odmori malo...Smile

Eh,to bi UorlapBigGrin ...za čas bih tiskaru pretvorio u teksaru..i naravno otpustio višak radne snage.
Spawn
#160 Posted : 19. rujna 2012. 19:19:55(UTC)

King Warrior wrote:
Dado R. wrote:
Tex Willer wrote:
matex wrote:

Dado, ne mogu da vjerujem!Confused
Pa ja sam mislio da je nas forumas Tex dobar covjek, zar je zaista u stanju tako nesto da uradi?!

Da reci što je rekao?Laugh Laugh
Users browsing this topic
Guest (19)
28 Pages«<678910>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.