Opsirnije mozete procitati na samoj stranici, na engleskom, a ja cu ovdje ukratko. Oni koji znaju vise neka me dopune.
Uglavnom, trebas se registrirati, osnovati svoju momcad i onda trebas odabrati igrace koje zelis.
Na raspolaganju ti je 100 bodova (ili nekog novca, recimo milijuna funti
) i za taj novac mozes kupovati igrace
dok ne sastavis kompletnu momcad. Svaki igrac ima svoju vrijednost, najbolji su naravno najskuplji,
pa je nemoguce sastaviti momcad samo sa najboljim igracima, nego se mora uvrsiti i one malo slabije.
Kako se liga igra vrijednost kod igraca moze spadati ili rasti, ovisno o njihovim rezultatima.
Moras sastaviti kompletnu momcad koliko je propisano, ne mozes recimo imati manje igraca u obrani nego je propisano.
Dakle moras odabrati dva vratara, pet obrambenih igraca, pet veznjaka i tri napadaca.
Naravno ti poslije odaberes startnih 11, i postavis ostale kao zamjene.
Svaki igrac donosi bodove ovisno kako je zapravo odigrao to kolo, je li asistirao, primio ili zabio gol, odigrao nerjeseno,
dobio karton, promasio penal i slicno. Kapetan udupla svoje bodove, a pomocni kapetan preuzima traku ako kapetan ne igra.
Kapetana mozete naravno birati svako kolo, kao i prvu momcad.
Ako sad sastavite momcad onda je sve do pocetka gore navedenog termina 13.8. u potpunosti promjenjiva, dakle mozete
promjeniti sve igrace bez odbijanja bodova. Inace nakon toga imate za svako kolo mogucnost transfera ali je samo jedan free
za dva ili vise uzimaju su bodovi, odnosno umanju ju se osvojeni bodovi. No postoji wild card koja se moze koristiti,
mislim dva puta, jedna kad god zelite, a druga samo nakon onog zimskog prijelaznog roka, odprilike.
Wild card znaci da mozete napraviti transfere igraca free, koliko god hocete, bez odbijanja bodova.
Kod head to head verzije, igra svako protiv svakoga... mislim da se moze ukljuciti i ispadanje.
I to je to okvirno, ako gdje zapne, pitajte...