LOOPER
skroz dobar sf akcioni-triler, nema praznog hoda, a traje 2h... jedino mi se baš ne sviđa casting, ovog gordon-levitta ne mogu smislit, a emily blunt mi nije uvjerljiva ka američka južnjakinja, moga je nać neku amerikanku.. willis je ok... priča je zanimljiva, naravno, ima rupa, ipak se koristi putovanje kroz vrijeme, pa se stalno zapitkuješ zašto nije ovako, zašto nije onako postupia... budućnost je scenografski odlično dizajnirana, nešto između children of men i blade runnera... kostimografski je totalni kliše (iako je u filmu objašnjeno zašto, moglo je to bolje), najlguplji dio filma su oružja, al i to ima svoju svrhu na kraju filma... scenarij je vrlo drobar, svaka scena i dijalog imaju neku važnost za radnju ili likove.. režija je stilizirana, fim je snimljen u maniri film noira, a i kamera ima niske kuteve i tamno osvjetljenjeu interijerima, često se pojavljuje "lens flare" (živcira me kad ga utrpaju previše, ka i u "super8")... daklem, u filmu mi je sve dobro ili vrlo dobro, al skoro ništa nije odlično.. definitivno je za pogledat, ima kvalitet, vidi se da čovik (rian johnson, scenarist i režiser) ima mota i da se potrudia to napravit šta bolje
STOLEN
jeftina verzija filma "stolen" sa liam neesonom... gledat ako baš baš moraš