Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

58 Pages«<3233343536>»
Koji ste zadnji film gledali, utisci i ocjena filma?
vs
#661 Posted : 28. listopada 2012. 23:22:50(UTC)
Rank: Ovisnik

narednik james, još jedan lucidan prijevod naših stručnjaka, hahahahha

a te godine i nisu bili neki dobri filmovi u igri: avatar, basterds, up, district 9, su bili glavna konkurencija... tako da i nije nezasluženo

sićan se da je film procuria već sredinom godine i kad san ga prvi put pogleda, nije mi ostavia neki dojam... na drugo gledanje mi je bia bolji... odlična mi je ona scena kad na kraju stoji u samoposluzi okružen onim kutijama cornflakesa... kako se prešaltat u normalu iz onog ludila
feniks
#662 Posted : 29. listopada 2012. 14:12:55(UTC)
Rank: Često prisutan

Man
Kod nas su ga preveli Katanac za bol
vs
#663 Posted : 29. listopada 2012. 16:05:44(UTC)

feniks wrote:
Kod nas su ga preveli Katanac za bol

vaš prijevod je bliži stvarnom značenju... priznajem da je zajebano prevest the hurt locker ako već ne postoji neki izraz za to... al prevest ga "narednik james" mi je glupo..

The expression "the hurt locker" is a preexisting slang term for a situation involving trouble or pain, which can be traced back to the Vietnam War. According to the movie's website, it is soldier vernacular in Iraq to speak of explosions as sending you to "the hurt locker"...
Dok Lester
#664 Posted : 29. listopada 2012. 18:45:35(UTC)

Man
vs wrote:
odlična mi je ona scena kad na kraju stoji u samoposluzi okružen onim kutijama cornflakesa... kako se prešaltat u normalu iz onog ludila

sad je pitanje što je tu normala, a što ludilo? Wink Wink
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
vs
#665 Posted : 29. listopada 2012. 20:02:06(UTC)

Dok Lester wrote:
vs wrote:
odlična mi je ona scena kad na kraju stoji u samoposluzi okružen onim kutijama cornflakesa... kako se prešaltat u normalu iz onog ludila

sad je pitanje što je tu normala, a što ludilo? Wink Wink

da.. prokleti konzumerizam, kako može bit normalno imat onoliko različitih vrsta cornflakesa??... kako odabrat jednu??... poludiš dok izabereš pravuLaugh
vs
#666 Posted : 31. listopada 2012. 15:28:48(UTC)

BRAVE

skroz dobar, preporuka.... šteta šta u kinu ne daju originalnu verziju nego samo sinkroniziranu
vs
#667 Posted : 1. studenog 2012. 20:01:49(UTC)

THE WATCH

bia mi je smeće, ugasia san ga nakon po ure

TOTALL RECALL

sve u svemu, teško sranje.... prvih 45min. dok prati radnju iz originala je donekle gledljiv, posli samo glupo jurcanje... ko im je radia SF tehnološke stvarčice nema veze s mozgom, glavno da sve izgleda cool... pogotovo mi se svidia detalj kad u onom liftu šta prođe s kraja na kraj planete za 17min izađu kroz prozor i popnu se na krov dok voziLOL LOL ... ili kad se farrell potuče s robotom pa mu opali dva krošea bez da trepneLOL LOL
vizualni efekti su drugorazredni, čak i na divxu CGI pozadina bode u oči...

ovom len wisemanu triba zabranit snimanje filmova... ili ga bar ograničit na njegove underworld pizdarije.. dat mu u ruke die hard 4 i total recall je svetogrđe
feniks
#668 Posted : 2. studenog 2012. 11:47:28(UTC)

Man
O ovom filmu sam odavno pisao.
Kao sto znas nismo istomisljenici BigGrin
A Umri muski 4 mi nije niusta bolji niti gori od prva 3 nastavka.
A sada na vedrije teme.
feniks
#669 Posted : 2. studenog 2012. 12:03:54(UTC)

Man
Novi Bond ili Skyfall (ko pogleda znace zasto se film tako zove vi ostali ko vas... )

50 godina traje vec ovaj serijal, vise ili manje uvijek je bio inovativan.
Sada u doba opste specijalnoefektizacije filmske industrije (ovo je moja kovanica Laugh )
tvorci serijala, svjesni da ono sto je nekad bila prednost sada je mana, otisli su korak dalje
SE su diskretni skoro pa nepostojeci ali su zato lokacije Love Love i kaskaderi imaju pune ruke posla.
Rezija dobra, scenario pun posveta prethodnim nastavcima.
Poslije toliko godina bio je red da se fanovima ponude neki odgovori i odredjena poglavlja zatvore
u cemu se po mom misljenju uspjelo.
Glumci dobri osim jednog, glavni negativac je jednostavno podbacioConfused
To me cudi posto je HB uvijek bio na visini zadatka ali ovaj put...

P.S. Izbor iritantne Adel za izvodjaca je promasaj kao i pjesma uostalom.ThumbDown

Sve u svemu cekam decembar i prvi nastavak Hobita.
vs
#670 Posted : 2. studenog 2012. 12:57:14(UTC)

i ja san jučer gleda bonda... školski odrađeno.. ovo je najbolji craigov bond...

glupo mi je šta su napravili reboot reboota... prva dva craigova nemaju veze s ovim, nonstop san mislia da je ova bardemova organizacija ona iz prethodna dva filma... koliko su pumpali taj QUANTUM, na kraju prdac, snimaju reboot... totalni produkcijski promašaj... bond ima goru upravu nego hajduk, hahahahahah... volin kad ima protiv sebe neku organizaciju zlikovaca a la SPECTRE... ovako kad je monster of the week u igri, nemaš osjećaj te konstante opasnosti, al valjda će to ubacit s vremenom, ipak je ovo prvi dio, hahahahahah

glavni negativac nije ni meni nešto extra dobar... najviše zbog njegovih motivacija i izvedbe plana, previše strke je izmislia bespotrebno... moga je to sve rješit utiho... al onda bond ne bi ima šta radit, hahahahahha...uopće nemaš osjećaj opasnosti kad je bardem u kadru ili da te može sjebat na daljinu... da li su dobru najavu kad se ona bond girl počela trest na spomen njegovog imena, kad ono kurac, neki peško haker koji liči na nenada korkuta... jedino te može bit straj da će ti se počet nabacivat, hahahahahah

lokacije, scenografija i kamera su odlični, akcija vrlo dobra, nije me upilala... i meni se svidilo kako je cgi nenametljiv, pari da je skoro sve realno...

iako nisan neki ludi bond fan, i ja san razvuka osmijeh kad je uša u aston martina i kad u tom momentu krene stara bond temaSmile...
i svi seru kako bond više ne pije vodku martini nego pivu, nije istina, pije ga u jednoj sceni, al ne čuješ narudžbu, samo vidiš kako ga konobarica mućka i on je pohvali da se to upravo tako radi...

film se najlakše može usporedit s ovim nolanovim batmanima i inception, nolanovi su mi dosta bolji, al ovaj bond je krenia u tom smjeru... čak je i dosta stvari skupljeno iz dark knighta (scenaristički) i inception (lokacijski, vizualno)... šta ti je život, koliko je batman povuka iz bondovih filmova, toliko je danas obrnuta situacija...

u skyfallu mi se svidia finale (iako tu ima najveću rupu u scenariju), ne toliko finalni obračun koliko priprema za njega... radi toga šta je napravljen u maniri westerna (nešto a la rio bravo, high noon), bond na izoliranoj lokaciji čeka dolazak negativaca, priprema se za obranu s onim šta ima, a izgledi debelo protiv njegaSmile

preporuka za film, nakon šta san izaša iz kina, nisan ima osjećaj da san se dosađiva... ili da me neko zajeba za lovu (šta bi vjerovatno osjeća da san gleda ovi total recall u kinu, hahahahhaha)..

vs
#671 Posted : 2. studenog 2012. 13:24:17(UTC)

@feniks

hobita čekaš...
u nas do tada dolaze: 22.11. ARGO od b. afflecka i 29.11. CLOUD ATLAS od braće, danas srodnika wachowski... to ću obavezno pogledat u kinu...

ne volin fantasy, prstenovi su mi pilana, tako da me hobit zanima iz tehničkih razloga, sniman je nekim bijesnim kamerama i bit će prikazivan u 3d sa 48 sličica u sekundi, to me zanima vidit, kažu da je to format budućnosti, prikazane su neke scene i pobrali su neujednačene kritike, da se teško naviknit na izgled, al da se manje muti slika kod akcionih scena... jedino šta ne znan oće li toga bit u našim kinima, bojim se da će trebat i posebne projektore za to odvrtit..

u naredne mjesece, osim navedenih, dolazi dosta filmova šta ću sigurno ić gleat u kino... najavljeni su u nas:

(u zagrade je ono šta je samo po tvom guštu, hahaahhaah)

12.mj:
- killing them softly
- end of watch
(jack reacher, novi tom cruisevom)

1mj.:
- zero dark thirty
- gangster squad
- lincoln
- last stand
(parker, novi stathamov)

2mj.:
- master
- flight
(hansel and gretel witch hunteres, die hard 5, broken city)

nakon, za mene, ljetnje kino suše, zima će bit plodnaSmile

feniks
#672 Posted : 2. studenog 2012. 17:23:06(UTC)

Man
Da, cekam Hobita jer do tada nema meni zanimljivog naslova, sve neke domacice (Artiljero, Smrt covjeka na Balkanu)
koje ce vjerovatno privuci vise ljudi nego filmovi koje si ti gore naveoConfused
Nisam ljubitelj fantazija ali sam prstenove gledao vise puta jednostavno to je takav tip filmova.

Ti formati buducnosti bla bla truc truc i unistavaju kinematografiju...
Sto se Totalnog opoziva tice, s ove vremenske distance sam jos zadovoljniji sto sam ga gledao u knu, a s druge strane sam jos zgrozeniji cinjenicom da sam gledao onaj nesretni arnijev nastupLOL LOL

U vezi Bonda, vidi se da je menadzment odabrao ovaj koncept da bi sebi ostavio sve karte na stol, tako da je s produkcijske tacke gledista rada na duge staze ovo dobro. Simbolicno je to bas prikazano na picu, kao pozivnica bivsem sponzoru (dobro si dosao nazad a ako neces ko te j.. mozemo bez tebe)

Inace meni su te "zle organzicije" uvijek bile tesko sranje, dobar negativac je bolje rjesenje.
Samo je motivacija ovog aktuelnog skoro pa nepostojeca a on je toliko neubjedljiv da to odavno ne vidjeh.
"Nabacivanje" je bila jedna od najsmjesnijih scena u filmu, pola sale se valjalo.

P.S.
VS napisi jos malo i ljudi nece morati ni ici gledati film.Smile
vs
#673 Posted : 2. studenog 2012. 18:52:11(UTC)

feniks wrote:

P.S.
VS napisi jos malo i ljudi nece morati ni ici gledati film.Smile

ma daj molin te, više se skuži iz trailera nego iz moga postaBigGrin ... a onaj ko će umrit ako sazna koji detalj iz filma, koji kikić čita "recenzije"Flapper ...
vs
#674 Posted : 3. studenog 2012. 18:02:56(UTC)

DEADFALL

nakon skyfalla ide deadfall, hahahahah...
krimi triler, sve je vec vidjeno manje vise, al moze se pogledat

THE BAY

horror u reziji barry levinsona (rain man, sleepers)... nije shaky cam nego je sklopljen od snimki privatnih kamera, sigurnosnih, tv snimki itd., nesto ka paranormal activity, samo sta je dinamicnije montiran...

radnja je, u malom gradicu izbije zaraza, ljudi pocinju dobijat cireve i nesto im izjeda meso iznutra prema vani... cili grad je zarazen, drzava ne reagira na vrime i blabla
ima dosta gadljivih scena... nakon sta se otkrije o cemu se radi, sve se u biti svodi na to da prikaze sta gadljivije izjedeno tijelo.... i nije neki film, ne znan sta se levinson petlja s ovim pizdarijama
vs
#675 Posted : 5. studenog 2012. 11:49:14(UTC)

SAVAGES

jedva prolazna ocjena... najveći problem je troje glavnih likova, očajan casting... benicio i salma nose film, radi njih se jedino isplati pogledat, iako je njen lik previše isforsiran... priča niti malo ne drži vodu, al preko toga se može proć... malo predugo traje, a i kraj mi je bia katastrofalan..
Dok Lester
#676 Posted : 5. studenog 2012. 12:16:20(UTC)

Man
Pirati s Kariba 4: zabavno kao i uvijekBigGrin BigGrin

Underworld 4: osjetan pad, prva dva dijela odlična, treći malo slabiji, ovaj najslabiji. izdržao sam samo prvih 45 min
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
tomekk
#677 Posted : 5. studenog 2012. 14:36:31(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Man
THE GIRL WITH A DRAGON TATTOO
film je odličan!svakako preporuka.
ima i orginalna Švedska verzija,i još dva nastavka,ali nisam gledal mada sam čuo da je super.

MARIGOLD HOTEL
ako volite britanski humor,malo stare bedaste garde glumaca film će vam se dopasti
Night gathers, and now my watch begins...
vs
#678 Posted : 5. studenog 2012. 14:43:23(UTC)

tomekk wrote:
ima i orginalna Švedska verzija,i još dva nastavka,ali nisam gledal mada sam čuo da je super.

meni su ta dva nastavka bila teska pilana
Dok Lester
#679 Posted : 5. studenog 2012. 17:23:44(UTC)

Man
tomekk wrote:

pokusao gledati obje verzije, ali poslije knjige to jednostavno nije to
tomekk
#680 Posted : 5. studenog 2012. 17:36:08(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Man
Dok Lester wrote:
tomekk wrote:

pokusao gledati obje verzije, ali poslije knjige to jednostavno nije to

Znači primit se knjige pa neka mašta odradi svojeBigGrin
Night gathers, and now my watch begins...
Users browsing this topic
Guest (12)
58 Pages«<3233343536>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.