i ja san jučer gleda bonda... školski odrađeno.. ovo je najbolji craigov bond...
glupo mi je šta su napravili reboot reboota... prva dva craigova nemaju veze s ovim, nonstop san mislia da je ova bardemova organizacija ona iz prethodna dva filma... koliko su pumpali taj QUANTUM, na kraju prdac, snimaju reboot... totalni produkcijski promašaj... bond ima goru upravu nego hajduk, hahahahahah... volin kad ima protiv sebe neku organizaciju zlikovaca a la SPECTRE... ovako kad je monster of the week u igri, nemaš osjećaj te konstante opasnosti, al valjda će to ubacit s vremenom, ipak je ovo prvi dio, hahahahahah
glavni negativac nije ni meni nešto extra dobar... najviše zbog njegovih motivacija i izvedbe plana, previše strke je izmislia bespotrebno... moga je to sve rješit utiho... al onda bond ne bi ima šta radit, hahahahahha...uopće nemaš osjećaj opasnosti kad je bardem u kadru ili da te može sjebat na daljinu... da li su dobru najavu kad se ona bond girl počela trest na spomen njegovog imena, kad ono kurac, neki peško haker koji liči na nenada korkuta... jedino te može bit straj da će ti se počet nabacivat, hahahahahah
lokacije, scenografija i kamera su odlični, akcija vrlo dobra, nije me upilala... i meni se svidilo kako je cgi nenametljiv, pari da je skoro sve realno...
iako nisan neki ludi bond fan, i ja san razvuka osmijeh kad je uša u aston martina i kad u tom momentu krene stara bond tema
...
i svi seru kako bond više ne pije vodku martini nego pivu, nije istina, pije ga u jednoj sceni, al ne čuješ narudžbu, samo vidiš kako ga konobarica mućka i on je pohvali da se to upravo tako radi...
film se najlakše može usporedit s ovim nolanovim batmanima i inception, nolanovi su mi dosta bolji, al ovaj bond je krenia u tom smjeru... čak je i dosta stvari skupljeno iz dark knighta (scenaristički) i inception (lokacijski, vizualno)... šta ti je život, koliko je batman povuka iz bondovih filmova, toliko je danas obrnuta situacija...
u skyfallu mi se svidia finale (iako tu ima najveću rupu u scenariju), ne toliko finalni obračun koliko priprema za njega... radi toga šta je napravljen u maniri westerna (nešto a la rio bravo, high noon), bond na izoliranoj lokaciji čeka dolazak negativaca, priprema se za obranu s onim šta ima, a izgledi debelo protiv njega
preporuka za film, nakon šta san izaša iz kina, nisan ima osjećaj da san se dosađiva... ili da me neko zajeba za lovu (šta bi vjerovatno osjeća da san gleda ovi total recall u kinu, hahahahhaha)..