hrvoje23 wrote:Dado R. wrote:hrvoje23 wrote:Jel to ako dobro računam cijena porasla 30% ?
Odnosno razlika izmedju sadasnje akcijske cijene i prijasnje redovne cijene je negdje oko 2-3% s ukljucenim PDVom od 5%.
Ali je sadašnja redovna duplo veća od prijašnje tjedne akcijske cijene...
Bojim se da nisam dobro razumio? Kakva prijasnja tjedna akcijska cijena? Izuzev ponuda tjedna kad su na raspolaganju bili kompleti i pojedinacno po 5 komada
ne znam ni za kakvu drugu tjednu akcijsku cijenu. Ili si mislio na prijasnje akcijske cijene u prva dva mjeseca od objave nekog izdanja?
Ako si to mislio onda mi samo pojasni na nekom primjereu kako je redovna cijena duplo veca od prijasnje akcijske, jer i dalje ne razumijem.
Ali ono sto sigurno razumijem je da akcijska cijena postoji samo zato sto smo mi odredili da ce ona postojati.
Mi smo izmislili to i isli smo svjesno na nasu stetu a htjeli smo nagraditi one kupce koji nas u startu podrze.
Mogli smo to i ukinuti, a nismo, naprotiv povecali smo razliku izmedju redovne i akcijske cijene da bismo jos vise podrzali kupca
koji nas u startu podrzi, odnosno da mu omogucimo da kupi izdanje po slicnoj cijeni koja je bila prije.
Ili plasticno pojasnjeno, knjigu poput nekog Nathana mogao si prije tocno 3 godine kupiti samo po cijeni od 125 kuna. Nije bilo nikakve druge cijene.
Tri godine poslije unatoc svim poskupljenjima, manjoj nakladi i PDVu takva knjiga se moze po slicnoj cijeni kupiti u prva dva mjeseca.
Preciznije receno skuplja je 3 kune odnosno 2,4% i kostat ce 128 kuna, ali tada nismo imali PDV a sam PDV od 5% je vec uracunat u toj cijeni,
dakle netto cijena je 121,60 kn. Drugim rijecima sada u prva dva mjeseca za knjigu poput Nathana od kupca dobijemo 3,4 kune manje nego prije tri godine.