Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

8 Pages<1234>»
Tex Willer 51 & 52
hrvoje23
#21 Posted : 21. prosinca 2012. 15:28:29(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Man
Dado R. wrote:
hrvoje23 wrote:
Dado R. wrote:
hrvoje23 wrote:
Jel to ako dobro računam cijena porasla 30% ?

Odnosno razlika izmedju sadasnje akcijske cijene i prijasnje redovne cijene je negdje oko 2-3% s ukljucenim PDVom od 5%.

Ali je sadašnja redovna duplo veća od prijašnje tjedne akcijske cijene...

Bojim se da nisam dobro razumio? Kakva prijasnja tjedna akcijska cijena? Izuzev ponuda tjedna kad su na raspolaganju bili kompleti i pojedinacno po 5 komada
ne znam ni za kakvu drugu tjednu akcijsku cijenu. Ili si mislio na prijasnje akcijske cijene u prva dva mjeseca od objave nekog izdanja?
Ako si to mislio onda mi samo pojasni na nekom primjereu kako je redovna cijena duplo veca od prijasnje akcijske, jer i dalje ne razumijem.

Ali ono sto sigurno razumijem je da akcijska cijena postoji samo zato sto smo mi odredili da ce ona postojati.
Mi smo izmislili to i isli smo svjesno na nasu stetu a htjeli smo nagraditi one kupce koji nas u startu podrze.
Mogli smo to i ukinuti, a nismo, naprotiv povecali smo razliku izmedju redovne i akcijske cijene da bismo jos vise podrzali kupca
koji nas u startu podrzi, odnosno da mu omogucimo da kupi izdanje po slicnoj cijeni koja je bila prije.

Ili plasticno pojasnjeno, knjigu poput nekog Nathana mogao si prije tocno 3 godine kupiti samo po cijeni od 125 kuna. Nije bilo nikakve druge cijene.
Tri godine poslije unatoc svim poskupljenjima, manjoj nakladi i PDVu takva knjiga se moze po slicnoj cijeni kupiti u prva dva mjeseca.
Preciznije receno skuplja je 3 kune odnosno 2,4% i kostat ce 128 kuna, ali tada nismo imali PDV a sam PDV od 5% je vec uracunat u toj cijeni,
dakle netto cijena je 121,60 kn. Drugim rijecima sada u prva dva mjeseca za knjigu poput Nathana od kupca dobijemo 3,4 kune manje nego prije tri godine.

Da pojasnim...Ti si rekao da je razlika izmedju sadasnje akcijske cijene i prijasnje redovne cijene je negdje oko 2-3% s ukljucenim PDVom od 5%. OK!
Što sam ja mislio -ne na nikakve tjedne akcije, nego ponude...
Primjer:
TEX br.35 na ponudi je bio za 99 kn. Ima 333 stranice.
Nova knjiga 52 ima 340 strana i puna cijena je 215kn.
Ili knjiga 41 koja je na ponudi bila 109kn, a ima također 333 str.

Nadam se da razlika od 7 strana ne čini takvu drastičnu razliku!?

ili da, čak i manji broj strana:
Npr.
tex-35 ima 333 strane, 145kuna
tex-38 ima 332 strane, 160 kuna

No tu je ipak velika razlika u datumu izdavanja...

-još primjera:
TEX
-knjiga 35 -izdana 06.09.2010- 333 str - 145 kuna
-knjiga 38 -izdana 06.12.2010- 332 str -160 kuna
-knjiga 41 -izdana 08.06.2011- 333 str -160 kuna
-knjiga 50 -izdana 10.05.2012- 336 str -165 kuna
-knjiga 52 -izdana xx.12.2012- 340 str - 215 kuna

Ovo je par primjera sa sličnim brojem stranica, ali kako je vrijeme odmicalo, cijena je rasla.
Hoće li se i dalje trend nastaviti?

Dado R.
#22 Posted : 21. prosinca 2012. 16:05:52(UTC)
Rank: Libellus

Pa ponuda tjedna je jedna vrsta akcije, i nije mi jasno kako mozes porediti nesto cega je bilo samo 5 komada u nekoj akciji, ponudi,
sa redovnom i najskupljom cijenom?
To samo ako ciljano zelis iskazati najvecu mogucu razliku izmedju cijene neke knjige, pa makar to bilo i smijesno poredjenje izvuceno iz ponude tjedna.
Imam ja i vecu razliku. Npr, prijatelju sam poklonio Texa a sad ce ga isti takav kostati 215 kuna ako bude cekao duze od dva mjeseca.
Njemu je to poskupljenje na entu, nemjerljivo. Nadam se da ce me barem pozdraviti kad se vidimo iduci put.BigGrin

A sto se tice ostalog dijela, kad bi se troskovi knjige izracunavali na nacin broj stranica pomnozis s nekom brojkom i dobijes cijenu, to bi bilo u redu,
ali nazalost to tako ne ide. Neka knjiga moze imati manje ili vise stranica a kostati manje ili vise od neke druge knjige.
I za to postoji x faktora koji na to utjecu. Najobicniji primjer je prijevod, ne mora isti broj stranica znaciti i istu kolicinu teksta, a to je samo kap u moru.
hrvoje23
#23 Posted : 21. prosinca 2012. 16:24:29(UTC)

Man
Dado R. wrote:
Pa ponuda tjedna je jedna vrsta akcije, i nije mi jasno kako mozes porediti nesto cega je bilo samo 5 komada u nekoj akciji, ponudi,
sa redovnom i najskupljom cijenom?
To samo ako ciljano zelis iskazati najvecu mogucu razliku izmedju cijene neke knjige, pa makar to bilo i smijesno poredjenje izvuceno iz ponude tjedna.
Imam ja i vecu razliku. Npr, prijatelju sam poklonio Texa a sad ce ga isti takav kostati 215 kuna ako bude cekao duze od dva mjeseca.
Njemu je to poskupljenje na entu, nemjerljivo. Nadam se da ce me barem pozdraviti kad se vidimo iduci put.BigGrin

A sto se tice ostalog dijela, kad bi se troskovi knjige izracunavali na nacin broj stranica pomnozis s nekom brojkom i dobijes cijenu, to bi bilo u redu,
ali nazalost to tako ne ide. Neka knjiga moze imati manje ili vise stranica a kostati manje ili vise od neke druge knjige.
I za to postoji x faktora koji na to utjecu. Najobicniji primjer je prijevod, ne mora isti broj stranica znaciti i istu kolicinu teksta, a to je samo kap u moru.

Ma sve ok...Samo shvati da sve to gledam kao kupac...
i naravno odmah gledam i zbrajam na godišnjoj razini, i kako proći što bolje...
Nadam se da sve to shvaćaš kao dobronamjernu kritiku!!

A što se tice izračuna, danas je bilo vremena... Vrtio sam sve kombinacije.
Šef je zbrisao u 12 (kao ima sastanak). A mi do 16...
Računao, kolegica slavila rođendan, slao mailom čestitke...

Možda nisam gledao kao ti, nego kako je meni kao kupcu najisplativije.
Možda je smiješno, ali ne mogu sva izdanja pratiti po izlasku, tako da kombiniram.
Neka da- čim iziđu, i jedva čekam da iziđu, neka druga malo čekaju, a treća već nešto treće...
No svakako je za pohvalu da će bilo koji popust biti za sve isti -početni, interliber , ili ako bude ponuda.
Barem se nitko po tome neće smatrati zakinutim, i svi imaju istu šansu.

Nažalost, očito je da je 300/350 realna situacija...
rocco21
#24 Posted : 21. prosinca 2012. 16:53:32(UTC)

Dado R.
Njemu je to poskupljenje na entu, nemjerljivo. Nadam se da ce me barem pozdraviti kad se vidimo iduci put.
[biggrin wrote:

Očito ti nije baš dobar prijatelj kad si mu poklonio TexaLOL
kasper
#25 Posted : 21. prosinca 2012. 18:50:03(UTC)
Rank: Često prisutan

Kako je doslo do imena Operacija Panama, buduci da nijedna epizoda u originalu ne nosti takvo ime. Licno sam odusevljen istim, mnogo je bolje nego Okrutna dzungla? ThumbsUp
kasper
#26 Posted : 21. prosinca 2012. 21:23:22(UTC)

Dado R. wrote:
kasper wrote:
Ludilo, koja lepota, nema to samo kod Texa. Su ovi krenuli za BG, da malo pojacam ckravicu nakupljenu za uvoz?
Drugo, jel nas u sledecoj turi ocekuju dva nova?

Krenuli su.
Ne, ide jedan novi jedan stari u iducoj turi.

Sledeca tura me vec sada raduje Drool
Dado R.
#27 Posted : 21. prosinca 2012. 23:30:13(UTC)

hrvoje23 wrote:

Ma sve ok...Samo shvati da sve to gledam kao kupac...
i naravno odmah gledam i zbrajam na godišnjoj razini, i kako proći što bolje...
Nadam se da sve to shvaćaš kao dobronamjernu kritiku!!

Naravno da razumijem da to gledas kao kupac, sve mi je jasno, ali ovo ne shvacam uopce kao kritiku ni zlonamjernu ni dobronamjernu.
Postoje stvari koje se mogu kritizirati, ovo to sigurno nije, jer ni mi ne mozemo kritizirati cinjenicu da nema veci broj kupaca,
odnosno zainteresiranih za nas strip ili strip opcenito. Mozemo samo razgovarati o uzrocima i posljedicama te cinjenice, i to upravo cinimo.
Dovoljno dobro se poznajemo i privatno i znam da sigurno ne pises nista zlonamjerno, ne brini.Smile
No bilo mi je smijesno da ides porediti cijenu jedne kolicinski s 5 primjeraka ogranicene ponude tjedna s redovnom sadasnjom cijenom i kazes da je vise nego duplo veca.
To je isto kao kad bih ja rekao, vidis Tex broj 2 se prodao za vise od 500 kuna i to nekoliko puta na nekim aukcijama, znaci svaka sadasnja redovna cijena za knjigu
s istim brojem stranica vise je nego duplo jeftinija od cijene koju to izdanje moze postici na trzistu.Smile

hrvoje23 wrote:

No svakako je za pohvalu da će bilo koji popust biti za sve isti -početni, interliber , ili ako bude ponuda.

Ne znam od kud ti ovo, i kako si to zakljucio kad smo jasno napisali da ce sadasnja cijena u prva dva mjeseca biti ujedno i najniza ikad!?
Ako se napise najniza ikad onda znaci da takva cijena nece vise nigdje biti, nikad.
Akcijsku cijenu u prva dva mjeseca kreirali smo da bismo odmah podrzali one koji nas podrzavaju odmah, odnosno kupe knjigu u prva dva mjeseca od objave.
Dado R.
#28 Posted : 22. prosinca 2012. 0:15:15(UTC)

rocco21 wrote:
Dado R.
Njemu je to poskupljenje na entu, nemjerljivo. Nadam se da ce me barem pozdraviti kad se vidimo iduci put.
[biggrin wrote:

Očito ti nije baš dobar prijatelj kad si mu poklonio TexaLOL

To je bio samo primjer. Nemam ja prijatelja koji vole Texa...BigGrin BigGrin
Dado R.
#29 Posted : 22. prosinca 2012. 0:18:09(UTC)

kasper wrote:
Kako je doslo do imena Operacija Panama, buduci da nijedna epizoda u originalu ne nosti takvo ime. Licno sam odusevljen istim, mnogo je bolje nego Okrutna dzungla? ThumbsUp

Rijetko kad mijenjamo originalne naslove ali nekad se desi da neki naslov kad se prevede ne zvuci bas najbolje kod nas,
a kad uz to i preostala dva naslova ne daju sliku glavne radnje iz knjige, onda nam treba alternativni naslov.
Dado A. je osmislio a i meni se svidio i eto ga...Smile
Svarog
#30 Posted : 22. prosinca 2012. 12:28:02(UTC)
Rank: Nova faca

Ne vredi, ovo je preskupo, ne može više da se isprati, odustao sam od Konana, odustajem i od lib Tex, ostajem samo na VČ, neke ludens i mini serijali. Preskupi su stripovi iz uvoza, ova dva Texa u DW su 5400 din (48 evra), a prosecna plata u Srbiji 400 evra i manje. Preveliki je ovo luksuz, jbg
zeljko
#31 Posted : 23. prosinca 2012. 15:11:37(UTC)

jedina prednost ovog skupog sporta je ta što stripove možeš uvijek prodati po istoj cijeni ako ne i većoj od one kupovne
kasper
#32 Posted : 23. prosinca 2012. 23:01:42(UTC)

Kod Paname lose je izveden zleb izmedju rikne i stripa, budici da je sama rikne nesto tanja od stripa. Taj deo stripa lose izgleda Crying .
Dado R.
#33 Posted : 24. prosinca 2012. 2:56:31(UTC)

kasper wrote:
Kod Paname lose je izveden zleb izmedju rikne i stripa, budici da je sama rikne nesto tanja od stripa. Taj deo stripa lose izgleda Crying .

Jesi dobio takav strip, ili si mogao birati svoj primjerak? Kako mislis tanja, mislis uža?
Dado R.
#34 Posted : 24. prosinca 2012. 2:57:02(UTC)

zeljko wrote:
jedina prednost ovog skupog sporta je ta što stripove možeš uvijek prodati po istoj cijeni ako ne i većoj od one kupovne

Tja, kad se sjetim nekih cijena po aukcijama...
manchester
#35 Posted : 24. prosinca 2012. 19:17:05(UTC)

Pazario upravo u AF Dilana 5 i 6, steta sto Zagor 7 i 8 nije stigao za uvoz, inace pogledao sam po jedan primerak texa 51 i 52 posto kupujem po neku epizodu, oba primerka su imala tanju riknu u odnosu na strip, tako da izgledaju felericno pa sad vidite da li se radi o celom tirazu ili samo delu, meni je bio dostupan samo po jedan primerak posto je striparnica mala i zatrpana novim uvozom pa nisam hteo da teram ljude da kopaju, zbog kupaca koji narucuju postom bi bilo dobro objaviti da li se radi o celom tirazu.
kasper
#36 Posted : 25. prosinca 2012. 12:11:38(UTC)

Upravo to, zleb postoji samo do pola, sa strane samog stripa. Sa strane rikne zleb ne postoji. Pogledao sam gomile izdanja, izabrao sam najbolji, a on sam i nije nesto. Isto i za broj 51, samo sto me ovde dusa manje boli, jer sam 52 cekao 12 godina (mozda i vise) jer su ga radili Notita i Tici.
Tex Willer
#37 Posted : 25. prosinca 2012. 12:36:53(UTC)
Rank: Ovisnik

Man
kasper wrote:
Upravo to, zleb postoji samo do pola, sa strane samog stripa. Sa strane rikne zleb ne postoji. Pogledao sam gomile izdanja, izabrao sam najbolji, a on sam i nije nesto. Isto i za broj 51, samo sto me ovde dusa manje boli, jer sam 52 cekao 12 godina (mozda i vise) jer su ga radili Notita i Tici.

Meni treba sutra da dodje, aj slikaj da vidim o cemu se radi? Da vidim ima li svrhe da menjam svoj primerak ako nije u redu.
vs
#38 Posted : 25. prosinca 2012. 13:01:57(UTC)
Rank: Ovisnik

stvarno jebate, nek neko uslika, hahahaha

ovako po prici, jos nisan siguran o cemu se radi...

jel zleb ima problem s riknom ili rikna ide do pola zleba ili je strip tanji od rikne, ili koji kurac, hahahahah...
ili je jednostavno lose napravljen hrbat?, hahahahah...

Dado R.
#39 Posted : 25. prosinca 2012. 19:04:37(UTC)

manchester wrote:
Pazario upravo u AF Dilana 5 i 6, steta sto Zagor 7 i 8 nije stigao za uvoz, inace pogledao sam po jedan primerak texa 51 i 52 posto kupujem po neku epizodu, oba primerka su imala tanju riknu u odnosu na strip, tako da izgledaju felericno pa sad vidite da li se radi o celom tirazu ili samo delu, meni je bio dostupan samo po jedan primerak posto je striparnica mala i zatrpana novim uvozom pa nisam hteo da teram ljude da kopaju, zbog kupaca koji narucuju postom bi bilo dobro objaviti da li se radi o celom tirazu.

Volio bih da mi to netko uslika pa da vidim tocno o cemu je rijec. Vidio sam da knjige imaju skroz dobar uvez, dakle nista ne ispada, ne klima se,
i slicno, jedino je ona "gljiva" (kako je zovu) nesto losija odnosno s jedne strane nije najbolje stisnuta, kod Texa 51 je manje uocljivo, kod Texa 52
se malo bolje vidi jer je nesto deblja knjiga. Ali sve to nije nista sto vec nismo imali na nekim knjigama, no ne kazem da i takvo treba biti,
samo hocu reci da se takvo sto znalo desiti ponekad. I naravno da cemo uciniti sve da se ne ponovi.
No to je kako sam ja vidio, ali kako vi opisujete to mi izgleda znatno losije, pa bih molio da mi netko uslika i posalje da vidim u cemu je problem.
manchester
#40 Posted : 26. prosinca 2012. 0:39:40(UTC)

zamislite strip bez korica, 350 strana, sad pokusajte da ga ugurate u korice koje mogu da prime recimo 280, eto tako izgledaju primerci koje sam video, mozda bi prava rec bila naduveno. Cisto da skrenete paznju stampariji, kad vec ne postuju rokove bar neka rade kvalitetno, a i da im se ne desi na Zagoru, to im ne prastam
Users browsing this topic
Guest (4)
8 Pages<1234>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.