Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

8 Pages<12345>»
Tex Willer 51 & 52
alen
#41 Posted : 26. prosinca 2012. 13:22:15(UTC)
Rank: Nova faca

Dado R. wrote:
To je isto kao kad bih ja rekao, vidis Tex broj 2 se prodao za vise od 500 kuna i to nekoliko puta na nekim aukcijama, znaci svaka sadasnja redovna cijena za knjigu
s istim brojem stranica vise je nego duplo jeftinija od cijene koju to izdanje moze postici na trzistu.Smile

Upravo ovo je največa mana smanjenja tiraža sa 500 na 350 primjeraka. Ako su oni prvi brojevi rasprodani pa se ljudi toliko grebu za primjerke na aukcijama, što će tek sada biti. 150 će ljudi biti jako, jako ljuto zbog svojih krnjih kolekcija.
kasper
#42 Posted : 26. prosinca 2012. 13:29:24(UTC)
Rank: Često prisutan

Videcu da postavim koju sliku sutra.
Tex Willer
#43 Posted : 26. prosinca 2012. 13:57:20(UTC)
Rank: Ovisnik

Man
kasper wrote:
Videcu da postavim koju sliku sutra.

Ja jos cekam postara, nataknem ga na onu stvarCursing
Jedan dan treba da stigne paket u Nisch i onda jos 3 da oni popune onaj kartoncic i da ga donesu da mozes do poste da podignesBigGrin
Curumo
#44 Posted : 26. prosinca 2012. 16:35:58(UTC)
Rank: Ponekad navrati

manchester wrote:
zamislite strip bez korica, 350 strana, sad pokusajte da ga ugurate u korice koje mogu da prime recimo 280, eto tako izgledaju primerci koje sam video

je l' ti o seksu ili stripovima? BigGrin BigGrin
Nice view from hell.
manchester
#45 Posted : 26. prosinca 2012. 20:09:21(UTC)

o seksu naravno, jebe nas stamparija BigGrin
Curumo
#46 Posted : 26. prosinca 2012. 21:39:19(UTC)

BigGrin BigGrin BigGrin
Nice view from hell.
Dado R.
#47 Posted : 27. prosinca 2012. 1:20:21(UTC)
Rank: Libellus

Evo dobio sam nekoliko slika Texa 52, pa cisto da vidite kako to izgleda.
Ovi koji su to vidjeli i pisali o tome molio bih da mi komentiraju izgledaju li te vase knjige ovako ili drukcije.
Kao sto sam napisao, sam uvez je sigurno dobar, nema sanse da nesto ispadne jer je to sve cvrsto, no isto tako sam napisao da ona "gljiva" nije najbolje stisnuta
odnosno utor nije dovoljno dobro stisnut, pa taj dio nije zategnut (povucen) do kraja kako treba pa moze imati utisak kao da je hrbat nesto uzi...

Takva izdanja smo vec imali, sa svim tiskarama s kojima smo radili, i ovo smo tiskali u Sutonu, tiskari s kojom smo vec prije radili dosta knjiga,
jer smo trazili dodatnu mogucnost da se nesto objavi, s obzirom da nam je tiskara Stega s kojom inace radimo strasno kasnila i nista nije bilo vani.
No Suton nije idealno odradio posao, sto je ocito bas na tom utoru koji je trebao biti bolji. Ostalo je sve u redu, ali nije dovoljno, jer sve treba biti savrseno.
Tako da s njima vise necemo raditi jer oni ocito ne mogu biti alternativa i ne mogu odraditi posao u potpunosti onako kako mi ocekujemo.

A evo i slika...

Dado R.
#48 Posted : 27. prosinca 2012. 1:47:47(UTC)

alen wrote:
Dado R. wrote:
To je isto kao kad bih ja rekao, vidis Tex broj 2 se prodao za vise od 500 kuna i to nekoliko puta na nekim aukcijama, znaci svaka sadasnja redovna cijena za knjigu
s istim brojem stranica vise je nego duplo jeftinija od cijene koju to izdanje moze postici na trzistu.Smile

Upravo ovo je največa mana smanjenja tiraža sa 500 na 350 primjeraka. Ako su oni prvi brojevi rasprodani pa se ljudi toliko grebu za primjerke na aukcijama, što će tek sada biti. 150 će ljudi biti jako, jako ljuto zbog svojih krnjih kolekcija.

Mislim da se varas. Naravno da uvijek postoje novi kupci koji su nedavno dosli ili oni koji ce uskoro doci, i neki od njih ce traziti rasprodane brojeve i bit ce spremni
platiti visoke iznose za takva izdanja, i objektivno postoji mogucnost da neki od tih novih kupaca ugroze neciju kolekciju sad kad smo smanjili nakladu,
ali taj broj po meni je bitno manji nego ga ti navodis. Jer da ima sigurnih 500 kupaca nekog izdanja kojem smo smanjili nakladu onda nebi bilo 120-170 ili vise komada
na skladistu necega sto smo objavili prije recimo dvije godine. Ili zasto ima jos 60-100 komada necega sto je objavljeno prije skoro 4 godine?
Kad pogledam unatrag 8 godina jedan manji dio kupaca je sigurno otpao iz raznih razloga; financije, novi izdavaci i tako redom...
Neki su se orjentirali na samo najdraze serijale a jos jedan dio kupaca koji nisu bili osobe, npr. knjiznice smanjili su nabave skoro upola manje nego nekad.
Tako da jedan dio otpada i na njih. Pa prema tome smatram da je brojka od 150 kolekcionara koji ce ostati bez svojih izdanja poprilicno pogresno procjenjena.
A osim toga, s nase strane smo ucinili sve da svi kupci budu na vrijeme informirani sto je pri kraju zaliha i sto mogu staviti kao prioritete u nabavi.
Mislim da transparentnije ne moze biti. Naravno ako netko ima sugestiju kako to moze jos bolje biti, slobdno nam predlozite.

Problem stripofila i strip izdavaca je poprilicno kompleksan, ali to je malo opsirnija tema i ne pase u ovaj topic...
Kit Carson
#49 Posted : 27. prosinca 2012. 2:24:40(UTC)

Man
Da ti kazem, moji primerci izgledaju bolje nego tvoji. Tvoji su vise nekako talasasti. Flapper Odma' napsuj izdavaca! Ja tako resavam. BigGrin BigGrin BigGrin
Rekao bi ti i Tex kakvi su njegovi primerci, ali jos ih nije dobio.Laugh Laugh Laugh

A ovo sa utorom je problem i kod mene.Crying Dobro je sto ste tako odlucili za tu stampariju.Mad
Cekam specijalce Mister Noa i Marti Misterije.
Tex Willer
#50 Posted : 27. prosinca 2012. 10:59:42(UTC)

Man
Kit Carson wrote:

Rekao bi ti i Tex kakvi su njegovi primerci, ali jos ih nije dobio.Laugh Laugh Laugh

I jos nisam, jbg kad ne zivimo u istom gradu, kod nas posta nije tako brza kao kod vas.
Nataknem ih na qracCursing
zeljko
#51 Posted : 27. prosinca 2012. 12:37:31(UTC)

Dado R. wrote:

suton nije dobar?
pa oni bi trebali biti najbolji Confused Crying

ja ipak mislim da je ovo do vlage... i da će se stranice vratiti u normalu kad budu u suhoj i toploj prostoriji
vs
#52 Posted : 27. prosinca 2012. 12:44:14(UTC)

ja ovdi ne vidin neku greškuBlink

meni pare iste korice ka na bilo kojem debljem texu... baš sad gledan "kinesku četvrt" i "neustrašivi ljudi"... i ne vidim neku razliku u odnosu na ove slikeBlink
manchester
#53 Posted : 27. prosinca 2012. 13:01:42(UTC)

cini mi se a ovo na slikama izgleda bolje od primeraka koje sam video uzivo, ipak dobra je odluka da ubuduce saradjujete sa stamparijama koje uvek mogu da odgovore visokim standardima kvaliteta.
Dado R.
#54 Posted : 27. prosinca 2012. 13:09:22(UTC)

zeljko wrote:

suton nije dobar?
pa oni bi trebali biti najbolji Confused Crying

ja ipak mislim da je ovo do vlage... i da će se stranice vratiti u normalu kad budu u suhoj i toploj prostoriji

Valoviti papir nije greska, to je do temperature ako se prenese iz hladnog u toplo i to se normalno vrati, to je uobicajeno u zimskim danima.
Ono s cime nismo zadovoljni je tvrdi uvez, i tu na zalost ne mogu odgovoriti nasim zahtjevima.
Sve ostalo je odlicno, ali kao sto rekoh tvrdi uvez moraju nauciti bolje raditi. Mislim da nije toliko do stroja koliko do majstora koji radi za tim strojem.
Jer znali smo imati slicne uveze i iz drugih tiskara, pa se ispostavljalo da je bila rijec o drugom strojaru koji ne zna svoj posao.
split85
#55 Posted : 27. prosinca 2012. 13:45:54(UTC)

Man
Kolike su šanse da ovi listovi ispadu? Naravno ako se normalno koriste.
Pitam jer imam dva- tri takva primjerka u kolekciji.
bubo
#56 Posted : 27. prosinca 2012. 13:51:55(UTC)

Man
split85 wrote:
Kolike su šanse da ovi listovi ispadu? Naravno ako se normalno koriste.
Pitam jer imam dva- tri takva primjerka u kolekciji.
nikakve, nije problem u uvezu(koncu) nego samo u žlijebu na korici
zeljko
#57 Posted : 27. prosinca 2012. 15:20:49(UTC)

ja ništa ne vidim
ovo je preseravanje ili sam ćorav

na kraju nećete imati tiskare gdje da šaljete radove Blink
nikia
#58 Posted : 27. prosinca 2012. 15:43:11(UTC)

Jučer sam bio u DW-u i ta dva teksa izgledaju katastrofalno.Nije samo problem u tom hrbatu,žljebu ... nego su kompletne korice užasne.Izgrebane,sa lepkom po njima i očajno izgledaju.Birao sam iz novih paketa i nema pristojnog komada.Ne totalnog glancera nego pristojnog.Znači nije to komad dva nego cela serija.Za tih 48 evra to je nedopustivo.MM,NN I M.No su odlični.Registrovao sam se danas jer nisam mogao da šutim.Ja sam od onih koji kupuje odmah i biraju za svoje pare.Sa teksovima sam debelo razočaran.Dolaze i stripovi od Ludensa takog kvaliteta ali su oni 2 evra ili iz remitende.Ovi teksovi izgledaju kao da su ručno rađeni na livadi.Kao vaš kupac mislim da imam pravo da kritikujem.
Druga stvar koju ne volim kod bilo kojeg izdavača su naknadni popusti.Znači mi stalni,redovni i verni kupci platimo odmah extra cenu a posle su sniženja do 50 posto koliko sam video kod nekih izdavača.Što ne bi onda svi čekali godinu dana pa kupili jeftinije.Ubuduće od takvih izdavača ću kupovati samo na popustima.Jedan je već na spisku od sajma knjiga u Beogradu.Pozdravljam vašu odluku da ubuduće najniža cena bude na početku kao kod DW-a.
Zaboravio da se potpiše.
Dušan
#59 Posted : 27. prosinca 2012. 16:34:15(UTC)

Isto je i kod mene. Hrbat je puno uži od samog stripa, tako da strip izgleda užasno, a to važi i za 51 i 52.

A nadalje bi rekao i za MV 44 da sam dosad primio dva primjerka ovog stripa i oba sa istom greškom. Unutar stripa se vidi, da je druga naslovnica bila zaljepljena na pogrešnom mjestu, pa naknadno izvadena (ostao ljepak) pa premještena na pravo mjesto. Ali pri tome je bila naslovnica oštečena, a isto se vidi da na njoj nije bilo dosta ljepka pa sad polako ispada.

I za kraj u stripu MM 57 čak četeri stranice nisu otisnute (bjeli listovi). Nemam tu šta da kažem...........

Nekako mi se čini da je sam kvalitet izdanja u poslednje vreme pao, pa sad meni je svejedno ko ja za to kriv ali za taj novac ovo ipak ne bih očekivao.
esseGesse
#60 Posted : 27. prosinca 2012. 16:54:33(UTC)

nikia wrote:
Jučer sam bio u DW-u i ta dva teksa izgledaju katastrofalno.Nije samo problem u tom hrbatu,žljebu ... nego su kompletne korice užasne.Izgrebane,sa lepkom po njima i očajno izgledaju.Birao sam iz novih paketa i nema pristojnog komada.Ne totalnog glancera nego pristojnog.Znači nije to komad dva nego cela serija.Za tih 48 evra to je nedopustivo.MM,NN I M.No su odlični.Registrovao sam se danas jer nisam mogao da šutim.Ja sam od onih koji kupuje odmah i biraju za svoje pare.Sa teksovima sam debelo razočaran.Dolaze i stripovi od Ludensa takog kvaliteta ali su oni 2 evra ili iz remitende.Ovi teksovi izgledaju kao da su ručno rađeni na livadi.Kao vaš kupac mislim da imam pravo da kritikujem.
Druga stvar koju ne volim kod bilo kojeg izdavača su naknadni popusti.Znači mi stalni,redovni i verni kupci platimo odmah extra cenu a posle su sniženja do 50 posto koliko sam video kod nekih izdavača.Što ne bi onda svi čekali godinu dana pa kupili jeftinije.Ubuduće od takvih izdavača ću kupovati samo na popustima.Jedan je već na spisku od sajma knjiga u Beogradu.Pozdravljam vašu odluku da ubuduće najniža cena bude na početku kao kod DW-a.

Zato jer ti volis dobar strip i zelis ga procitat odmah.

Osobno, ono za sto sam spreman cekati po godinu dana i vise, za to bas i nisam zainteresiran.

Tu je problem kod ljudi koji kupuju za policu a sam strip kao medij bas ih i ne zanima; na polici ce dobro izgledati i ako ga kupim nakon pet godina...

I jkos nesto, a to sam primjetio iskljucivo kod strip publike: jedino se ona buni kada su popusti! Nitko drugi!

I knjige su na popustima, i igre, i auti i bijela i crna i sarena tehnika, i speceraj i slatkisi, i aavioni i brodovi!

I nitko se od navedenih ne buni!

Jedino sakupljaci stripova. Ne zelim rec citaci, jer njima to vjerojatno nije problem, jer znaju zasto kupuju i znaju procjeniti da li je to vrijedno tih novaca
Users browsing this topic
Guest (9)
8 Pages<12345>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.