Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

8 Pages«<23456>»
Tex Willer 51 & 52
Dado R.
#61 Posted : 27. prosinca 2012. 17:41:04(UTC)
Rank: Libellus

split85 wrote:
Kolike su šanse da ovi listovi ispadu? Naravno ako se normalno koriste.
Pitam jer imam dva- tri takva primjerka u kolekciji.

Nema sanse da ispadnu listovi, kako god citao. To je zasiveno i zaljepljeno uz kapitalnu vrpcu tako da nema pomicanja.
Dado R.
#62 Posted : 27. prosinca 2012. 17:48:51(UTC)

nikia wrote:
Jučer sam bio u DW-u i ta dva teksa izgledaju katastrofalno.Nije samo problem u tom hrbatu,žljebu ... nego su kompletne korice užasne.Izgrebane,sa lepkom po njima i očajno izgledaju.Birao sam iz novih paketa i nema pristojnog komada.Ne totalnog glancera nego pristojnog.Znači nije to komad dva nego cela serija.Za tih 48 evra to je nedopustivo.MM,NN I M.No su odlični.Registrovao sam se danas jer nisam mogao da šutim.Ja sam od onih koji kupuje odmah i biraju za svoje pare.Sa teksovima sam debelo razočaran.Dolaze i stripovi od Ludensa takog kvaliteta ali su oni 2 evra ili iz remitende.Ovi teksovi izgledaju kao da su ručno rađeni na livadi.Kao vaš kupac mislim da imam pravo da kritikujem.
Druga stvar koju ne volim kod bilo kojeg izdavača su naknadni popusti.Znači mi stalni,redovni i verni kupci platimo odmah extra cenu a posle su sniženja do 50 posto koliko sam video kod nekih izdavača.Što ne bi onda svi čekali godinu dana pa kupili jeftinije.Ubuduće od takvih izdavača ću kupovati samo na popustima.Jedan je već na spisku od sajma knjiga u Beogradu.Pozdravljam vašu odluku da ubuduće najniža cena bude na početku kao kod DW-a.

Naravno da nije problem kritizirati kad za to postoji osnova, jer mi radimo prvenstveno stripove za svoje kolekcije pa nam je stalo da to izgleda savrseno,
a ono s cim mi nismo zadovoljni necemo ni nuditi drugima. Ne znam doista u cemu je problem, je li moguce da se potrefilo da je u tim paketima koje smo
poslali toliko losih primjeraka stvarno ne znam, ali cemo sigurno zamjeniti sve sto je potrebno. Mi smo otvorili 4-5 kutija i primjerci izgledaju ovako kako
su na slici, nema nikakvih ogrebotina ili ljepka na koricama, zato mi nista nije jasno. U Srbiju smo poslali po 4 paketa od svakog Texa, naravno neotvorenog
jer nije bilo razloga za pregledavanje kad su svi koji smo otvorili bili isti i toga nije bilo. Svakako cemo provjeriti vise paketa a vama predlazemo da
zamjenite svoj primjerak, ako ga nema boljeg u postojecim paketima onda cemo poslati sa sljedecim uvozom.

Sto se tice cijena, mi smo sad odlucili i tako ce biti ubuduce, najniza cijena ikad moci ce se dobiti u prva dva mjeseca od objave.
Dado R.
#63 Posted : 27. prosinca 2012. 18:13:57(UTC)

Dušan wrote:
Isto je i kod mene. Hrbat je puno uži od samog stripa, tako da strip izgleda užasno, a to važi i za 51 i 52.

A nadalje bi rekao i za MV 44 da sam dosad primio dva primjerka ovog stripa i oba sa istom greškom. Unutar stripa se vidi, da je druga naslovnica bila zaljepljena na pogrešnom mjestu, pa naknadno izvadena (ostao ljepak) pa premještena na pravo mjesto. Ali pri tome je bila naslovnica oštečena, a isto se vidi da na njoj nije bilo dosta ljepka pa sad polako ispada.

I za kraj u stripu MM 57 čak četeri stranice nisu otisnute (bjeli listovi). Nemam tu šta da kažem...........

Nekako mi se čini da je sam kvalitet izdanja u poslednje vreme pao, pa sad meni je svejedno ko ja za to kriv ali za taj novac ovo ipak ne bih očekivao.

Ne bih se slozio s tim da je kvalitet izdanja u posljednje vrijeme pao. Ovo sto se desilo s 2 Texa nije pravilo, niti se to cesto dogadjalo.
Ironicno gledajuci bilo je i jako malo izdanja u posljednje vrijeme jer nam je tiskara dosta kasnila.
Ovo s Texom kao sto mozete vidjeti na slikama nije tako strasno, barem ova izdanja koja sam ja drzao u rukama, moguce je
da su ta losija koja ste vi vidjeli ali ih mozete zamjeniti. I to je nastalo zbog kasnjenja sadasnje tiskare pa smo probali raditi kod druge s kojom smo vec radili.
No ovako nesto se znalo desiti kod svih tiskara i kod sigurno vecine izdavaca, barem onih koje ja skupljam.
No tu smo da popravimo stvar i da se ni to ne ponavlja. Magicnog isto mozete zamjeniti, a isto i s MM 57, to je greska to ne smije biti,
i to se moze zamjeniti. To je jednostavno moguce u procesu proizvodnje da tako nesto ispadne, i onda se zamjeni s dobrim primjerkom.
Mi ne pregledavamo svaki primjerak koji nam dodje na skladiste inace bi ta izdanja vec bila "citana", provjerimo 10-15% naklade i ako je sve OK
saljemo u originalnim pakiranjima. Naravno da za svoj novac trebate ocekivati odgovarajucu kvalitetu sve drukcije nebi bilo normalno.
No mi s nase strane mozemo samo ponuditi da primjerke zamjenimo ili da vam vratimo novac.

nikia
#64 Posted : 28. prosinca 2012. 9:51:21(UTC)
Rank: Nova faca

manchester wrote:
cini mi se a ovo na slikama izgleda bolje od primeraka koje sam video uzivo, ipak dobra je odluka da ubuduce saradjujete sa stamparijama koje uvek mogu da odgovore visokim standardima kvaliteta.

Na slikama skoro uvek izgledaju bolje.
Zaboravio da se potpiše.
nikia
#65 Posted : 28. prosinca 2012. 10:01:00(UTC)

esseGesse wrote:
nikia wrote:
Jučer sam bio u DW-u i ta dva teksa izgledaju katastrofalno.Nije samo problem u tom hrbatu,žljebu ... nego su kompletne korice užasne.Izgrebane,sa lepkom po njima i očajno izgledaju.Birao sam iz novih paketa i nema pristojnog komada.Ne totalnog glancera nego pristojnog.Znači nije to komad dva nego cela serija.Za tih 48 evra to je nedopustivo.MM,NN I M.No su odlični.Registrovao sam se danas jer nisam mogao da šutim.Ja sam od onih koji kupuje odmah i biraju za svoje pare.Sa teksovima sam debelo razočaran.Dolaze i stripovi od Ludensa takog kvaliteta ali su oni 2 evra ili iz remitende.Ovi teksovi izgledaju kao da su ručno rađeni na livadi.Kao vaš kupac mislim da imam pravo da kritikujem.
Druga stvar koju ne volim kod bilo kojeg izdavača su naknadni popusti.Znači mi stalni,redovni i verni kupci platimo odmah extra cenu a posle su sniženja do 50 posto koliko sam video kod nekih izdavača.Što ne bi onda svi čekali godinu dana pa kupili jeftinije.Ubuduće od takvih izdavača ću kupovati samo na popustima.Jedan je već na spisku od sajma knjiga u Beogradu.Pozdravljam vašu odluku da ubuduće najniža cena bude na početku kao kod DW-a.

Zato jer ti volis dobar strip i zelis ga procitat odmah.

Osobno, ono za sto sam spreman cekati po godinu dana i vise, za to bas i nisam zainteresiran.

Tu je problem kod ljudi koji kupuju za policu a sam strip kao medij bas ih i ne zanima; na polici ce dobro izgledati i ako ga kupim nakon pet godina...

I jkos nesto, a to sam primjetio iskljucivo kod strip publike: jedino se ona buni kada su popusti! Nitko drugi!

I knjige su na popustima, i igre, i auti i bijela i crna i sarena tehnika, i speceraj i slatkisi, i aavioni i brodovi!

I nitko se od navedenih ne buni!

Jedino sakupljaci stripova. Ne zelim rec citaci, jer njima to vjerojatno nije problem, jer znaju zasto kupuju i znaju procjeniti da li je to vrijedno tih novaca

Da volim stripove a kad nešto volim želim odmah.
Što se tiče popusta kod stripova ne važi da kad izađe novi broj baciš stari nego čuvaš sve.Danas su stripovi postali luksuz.Štampaju se u sve manje komada.Ako svi čekamo popuste nakon godinu-dve nitko ih više neće ni štampati.Samo kupovinom odmah možemo ih malo pogurati.

Zaboravio da se potpiše.
nikia
#66 Posted : 28. prosinca 2012. 10:12:54(UTC)

Dado R. wrote:
nikia wrote:

Naravno da nije problem kritizirati kad za to postoji osnova, jer mi radimo prvenstveno stripove za svoje kolekcije pa nam je stalo da to izgleda savrseno,
a ono s cim mi nismo zadovoljni necemo ni nuditi drugima. Ne znam doista u cemu je problem, je li moguce da se potrefilo da je u tim paketima koje smo
poslali toliko losih primjeraka stvarno ne znam, ali cemo sigurno zamjeniti sve sto je potrebno. Mi smo otvorili 4-5 kutija i primjerci izgledaju ovako kako
su na slici, nema nikakvih ogrebotina ili ljepka na koricama, zato mi nista nije jasno. U Srbiju smo poslali po 4 paketa od svakog Texa, naravno neotvorenog
jer nije bilo razloga za pregledavanje kad su svi koji smo otvorili bili isti i toga nije bilo. Svakako cemo provjeriti vise paketa a vama predlazemo da
zamjenite svoj primjerak, ako ga nema boljeg u postojecim paketima onda cemo poslati sa sljedecim uvozom.

Sto se tice cijena, mi smo sad odlucili i tako ce biti ubuduce, najniza cijena ikad moci ce se dobiti u prva dva mjeseca od objave.

Ja sam otvorio dva paketa i svi su bili loši.Možda ja puno biram ali kad ih stavim kraj NN razlika je odmah uočljiva.Kroz razgovore sa prodavcima i drugim kupcima čuo sam da se svi žale na teksove.Zameniće mi ga ljudi u DW ako stignu bolji samo što mi to nije prekoputa.
Za cene pozdravljam ponovo.
Zaboravio da se potpiše.
vs
#67 Posted : 28. prosinca 2012. 13:10:50(UTC)
Rank: Ovisnik

evo stigli i moji texovi... dobro dado kaže, ako je ovo nedostatak, kako onda nije niko to primjetia na prijašnjim knjigamaConfused ...

u mojoj kolekciji, ista stvar se može primjetit na knjigama:
- zmajev povratak,
- smaragdni idol
- bijeli indijanac
- kineska četvrt
- granica u plamenu

istina, u ovoj 52. je to najizraženije, al ako nekome smeta na toj knjizi, moralo bi mu upast u oči i na prijašnjima... ja san uvik mislia da se na takva odstupanja ne može utjecat tijekom proizvodnje, tu se radi o milimetrima...

p.s.
evo sad će me ove picajzle šta dobiju slom živaca ako nešto na polici ne izgleda tip-top dat kvraguLOL LOL LOL ...
onaj natpis tex, na hrbatu, šta je na vrhu, malo šeta, uglavnom je na lijevoj strani, na par knjiga je po sredini, a koji put se nađe i na desnoj...

nadam se da nikome neće doć slabo kad pogleda svoju kolekciju ubudućeLOL LOL LOL
Dado R.
#68 Posted : 28. prosinca 2012. 16:00:16(UTC)

vs wrote:

p.s.
evo sad će me ove picajzle šta dobiju slom živaca ako nešto na polici ne izgleda tip-top dat kvraguLOL LOL LOL ...
onaj natpis tex, na hrbatu, šta je na vrhu, malo šeta, uglavnom je na lijevoj strani, na par knjiga je po sredini, a koji put se nađe i na desnoj...

Ispravi me ako girjesim, jer nemam sve knjige pri ruci, ali mislim da nije rijec o "setanju" lijevo ili desno, taj element logo Texa je uvijek na istom mjestu
u odnosu na ostale elemente na hrptu (naslove, logo libellusa...), samo opticki ti ovisi koliko je knjiga debela. Kod skroz tankih izgleda kao da je vise desno,
kod nesto debljih kao da je po sredini a kod vecine knjiga koje su dosta deblje izgleda da je lijevo.
Jer u biti on i je stalno lijevo, a desno koliko prostora bude, ovisno o broju stranica, tako stoje i ostali elementi.
One crte koje razdavaju epizode, trebaju biti do kraja hrpta, ako tiskari ne pogode bas 100% hrbat onda moze biti malog pomjeranja do 1 mm,
to sam vidio kod recimo Zmajevog povratka. Imam pri ruci prvih 12 brojeva i nekoliko zadnjih, ove izmedju nemam sad pri ruci.
zeljko
#69 Posted : 28. prosinca 2012. 16:36:28(UTC)
Rank: Ponekad navrati

http://www.pik.ba/profil...x_willer12/#sta=prodaje

zapitajte se
lokacija tiskare i lokacija prodavača...
datum registracije i brojevi koje prodaje
vs
#70 Posted : 28. prosinca 2012. 17:31:06(UTC)

@dado

na ovoj slici san grupira po dvi knjige približno jednakog broja stranica...

logo bi treba na svima bit krajnje lijevo (tako je na velikoj večini knjiga), kao šta je na svakoj lijevoj knjizi u grupi... a kao šta vidiš, na desnima, koje su iste debljine, logo šeta prema sredini ili desno...

po meni, ovo je loše centrirano, nije optička varka s obzirom na debljinu knjige

Dado R.
#71 Posted : 28. prosinca 2012. 18:56:10(UTC)

U pravu si, sad vidim da je na tih nekoliko knjiga lose centriran logo Texa, ja sam sudio po ovih nekoliko knjiga koje imam trenutno kod sebe.
Dado R.
#72 Posted : 28. prosinca 2012. 19:02:25(UTC)

zeljko wrote:
http://www.pik.ba/profil/tex_willer12/#sta=prodaje

zapitajte se

Vidjeli smo vec i reagirali. A ne trebamo se nista zapitati, sve je jasno.
Sve da imaju najbolji uvez na svijetu sad svejedno ne bismo nista vise s njima radili.

76
#73 Posted : 28. prosinca 2012. 20:40:55(UTC)
Rank: Često prisutan

vs wrote:
@dado

na ovoj slici san grupira po dvi knjige približno jednakog broja stranica...

logo bi treba na svima bit krajnje lijevo (tako je na velikoj večini knjiga), kao šta je na svakoj lijevoj knjizi u grupi... a kao šta vidiš, na desnima, koje su iste debljine, logo šeta prema sredini ili desno...

po meni, ovo je loše centrirano, nije optička varka s obzirom na debljinu knjige

Jebote, na ovo nikad nisam niti obraćao pažnju...
Ajme, kojih sve "picajzli" ima.
Sidin i radin.
Tex Willer
#74 Posted : 29. prosinca 2012. 1:17:55(UTC)

Man
Konacno sam video kako to cudo izgleda.
I... nista sto vec nije vidjeno, tacno pamtim period kad su svi hrvatski izdavaci nesto menjali stamparije i to je bila najgora tura, npr."Linkoln" mi je zevao neverovatno i opet sam ih doveo u red i izgledaju pristojno.
Slazem se da moze i mora bolje, ali i nije bas neka katastrofa.
Hrbat me ne tangira ni najmanje.

Jedino sto bih podhitno promenio je tempo izlazenja Texa i nadam se da u 2013. konacno ugledamo 12.komada kako i dolikuje najboljem strip junakuSmile

I da, hvala Marku iz AF koji mi je odabrao najbolje moguce primerkeSmile
vs
#75 Posted : 29. prosinca 2012. 12:42:52(UTC)

Tex Willer wrote:

Slazem se da moze i mora bolje, ali i nije bas neka katastrofa.
Hrbat me ne tangira ni najmanje.

Jedino sto bih podhitno promenio je tempo izlazenja Texa i nadam se da u 2013. konacno ugledamo 12.komada kako i dolikuje najboljem strip junakuSmile

slažem se sa quotanim u potpunostiSmile

za sve fanove i one koji će to tek postati: http://www.youtube.com/watch?v=X84BZUQC04A
(odma skočit na 1:26:35... kad se otvori natpis ima setlista... najjači predgovor pismi ikad, hahahahah)
zeljko
#76 Posted : 29. prosinca 2012. 19:49:08(UTC)

Dado R. wrote:
zeljko wrote:
http://www.pik.ba/profil/tex_willer12/#sta=prodaje

zapitajte se

Vidjeli smo vec i reagirali. A ne trebamo se nista zapitati, sve je jasno.
Sve da imaju najbolji uvez na svijetu sad svejedno ne bismo nista vise s njima radili.

i šta kažu u tiskari ko je radio u fušu i o kolikom broju je riječ?
vs
#77 Posted : 31. prosinca 2012. 1:19:33(UTC)

procita 51., ok epizoda, prica prosjek, crtez odlican... nasmija me prijevod, tex kaze "mucka djubrad"LOL
Dado R.
#78 Posted : 31. prosinca 2012. 3:53:02(UTC)

vs wrote:
procita 51., ok epizoda, prica prosjek, crtez odlican... nasmija me prijevod, tex kaze "mucka djubrad"LOL

BigGrin BigGrin BigGrin
vs
#79 Posted : 31. prosinca 2012. 15:24:24(UTC)

operacija panama ima fenomenalan crtez, pogotovo u "widescreen" vinjetamaBigGrin ... definitivni highlight mi je tucnjava na primanju kod guvernera..

prica mi krene odlicno, ubaceno je dosta mister noovskih svjetonazora koje tex i kit izgovaraju, baza mi je i ukljucivanje marinaca koji su "ispili casu zuci s dodatkom pelina"BigGrin

al negdi na sredini sve malo zapne i radnja se odugovlaci do onog herojskog postupka jednog od marinaca, sam kraj je nedorecen i zbrzan, ka da scenarist vise nije zna di ce, a mora je uvatit rokove... steta...
krene ka jedna od najboljih epizoda, al do kraja postane samo jedna od boljih...
matex
#80 Posted : 31. prosinca 2012. 20:33:00(UTC)

Svim libelusovcima(urednicima,prevodiocima,lektorima,doktorima,tiskarama,dizajnerima,čitaocima...)sretnu,uspješnu i zdravu novu godinu želi maTexCowboy2 Cowboy2
Users browsing this topic
Guest (11)
8 Pages«<23456>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.