Nostromo Zarkoff wrote:Ne mogu da ne primjerim da su naslovi od LMS-a ne od talijanskih originala?
Slučajnost ili uobičajena praska ubuduće?
Cvitaš naš?
Kako mislis naslovi od LMS, pa svi su originalni osim jednoga, kojeg smo uzeli za glavni naslov 57. knjige, Lov na mikrofilm.
Originalni naslov nije los, Uraganska misija, kad bi radnja bila sukladna tome, pa da i naslov odgovara, ali kako nije tako
onda smo se Dado i ja odlucili odabrati bolji naslov koji odgovara kompletnoj prici, i onda smo odabrali ovaj spomenuti,
jer je taj naslov bio odlican u LMS u odnosu na radnju. Imali smo mi vec jednom takvu intervenciju kod MNOa.
Inace u zadnje vrijeme Dado i ja smo odlucili da cemo malo vise vremena posvetiti naslovima ako bas ne odgovaraju radnji,
i da se necemo po svaku cijenu drzati originalnog naslova ako nije adekvatan. No to ce biti kao i do sad iznimke,
necemo mi izmisljati naslove ako originalni imaju smisla i odgovaraju radnji.
Nekad mozda na talijanskom nesto zvuci puno bolje nego na nasemu, pa u takvim iznimnim slucajevima reagirat cemo.
Sad se potrefilo da smo u ovoj turi reagirali na dvije knjige, kod MNOa i kod Texa.