Oki wrote:Vidiš,ja mislim baš suprotno...općenito,izbor za sva moguća izdanja od svih izdavača je premasovan,ljudi nisu pročitali niti su upoznati sa više od 10% izdanja a pri tome svatko naginje prema njemu dražem izdavaču,a samim time,kvaliteta izbora pada na niske grane dok bi recimo izbor za samo najbolje Libellus izdanje bio skroz ok...
Donekle se slazem, izbor za sva moguca izdanja i da to onda bude ukupni izbor je po meni promasen koncept i nema preveliku vjerodostojnost.
Puno bi realnije bilo da su izdavaci npr predlozili svako po 5 svojih izdanja i onda da se glasa, ili da publika odabere prvo za izdavace po 5 najboljih
a onda globalni izbor. Na taj nacin bilo bi realnije. Ovako moze biti jedan izdavac koji ima jedno izdanje u godini i 50 citatelja, a s druge strane
drugi izdavac s 30 izdanja i 150 citatelja i vjerojatnije je da ce pobjediti izdavac s jednim izdanjem i 50 kupaca, nego ovaj drugi, jer ce se glasovi
njegovih citatelj rasplinuti na 30 izdanja. I osim toga ne mogu se ni sva izdanja trpati u isti kos u istom trenutku, jer moralo bi biti nekoliko sekcija.
Nije isto ocjenjivati jedno izdanje, neki one shot npr., i porediti s nekom epizodom nekog serijala koja je objavljena u istoj kalendarskoj godini.
To bi bilo kao da za najbolji film u istu nominaciju ubacis neke filmove i neke epizode neke serije koja se prikazivala u svojoj sezoni te godine.
No ako se koncept kvalitetno pripremi, dat ce i vecu vjerodostojnost svemu i onda nesto takvo moze biti zanimljivo, nevezano za razlike u ukusima.
Meni se recimo ni komentari recenzija ne svidjaju gdje netko da samo ocjene, puno mi vjerodostojnije izgleda kad netko i napise recenicu dvije
zasto mu je nesto kvalitetno ili nekvalitetno odnosno dobro ili lose.