anto wrote:budo wrote:Nije strasna cijena, ocekivao sam i gore s obzirom na poskupljenja i pad naklade (mislim na promotivnu, ona druga me ne zanima svakako). Nekakva usporedba bi mogla biti nova Fibrina tura u 2 misecu (Y ili Swamp thing) koji su po cijeni tu negdi ili cak i mrvicu skuplji u odnosu na broj stranica.
Izgleda da je Tex najskuplji, prava sponzorusa, ali za njega se svakako ne pita cijena...
Fibrin Y ima u proseku 298 stranica, znači trideset više od zagora, a košta 5 kuna manje.
Tiraž je upola manji.
Na koju je foru Y za mrvicu skuplji od Zagora?
Ne znam kolika je naklada kod Fibre za taj serijal, 400 ili 500 primjeraka? Ali znam da cijene tiska po komadu nisu bas puno razlicite
na recimo 500 ili 800 primjeraka. Znam iz svog iskustva da mala razlika postoji ali znacajne razlike krecu tek sa tisucama primjeraka.
Budo je predpostavljam mislio na promotivnu cijenu, jer je rekao da ga ona druga ne zanima.
No ja ne volim poredjenja cijena jednog izdanja s drugim, pa ni kad je rijec o istom izdavacu a kamoli o dva razlicita.
Jer razlike mogu biti u necemu sto nije uvijek oku vidljivo a sastavni je dio troskova, od prava do prijevoda, pripreme i slicno...