Rank: Nova facaJoined: 24.1.2013.(UTC) Posts: 8
|
Dado R. wrote:cmijeh wrote:Poštovani,
prvi put sudjelujem u ovom forumu (iako ga redovito pratim i čitam komentare) pa Vas sve redom srdačno pozdravljam.
Dugo je u meni vrilo i vrilo i evo sad je konačno moj ekspres lonac zafućkao i umjesto pare izbacuje slijedeće riječi: Na žalost, svoju frustraciju Zagor publikacijama više nisam mogao zadržati u sebi! :( Zagor u boji????? Jedno od najvećih strip razočarenja u mom životu!
Da se sad malo više posvetim Zagoru u boji (sve što pišem o Zagoru, vrijedi i za Texa u boji (kolor biblioteku i kolor specijal)!!!). Svake godine sam na Libellusovom štandu na Interliberu cvilio kako bih bio sretan da oni izdaju Zagora, jer su uvjerljivo broj 1 po kvaliteti knjiga. I kad sam pročitao najavu o Zagoru u njihovom izdanju u prvi mah sam bio u 7-om nebu ali otrežnjenje je bilo isto onako kao kad sam uzeo onog Alan Forda u ruku. Očaj! Ne znam bolji slučaj kao potvrdu one narodne mudrosti o kravi koja daje najviše mlijeka ali se na kraju ritne i prospe vedro :( Da se razumijemo, kupio sam svih 6 dosadašnjih izdanja ali svaki moj pokušaj da ih počnem čitati pada u vodu. Isto se događalo s Tex kolor izdanjima. Već je prošlo nekoliko godina od kad su počeli izlaziti a ja sam uspio pročitati tek prva 2 broja! I to teškom mukom! A priče iz tih prvih brojeva, za razliku od Zagora, nikad nisam čitao.
A kad već pišem o stvarima koje me muče, dotaći ću se još jedne koja nije vezana uz Zagora u boji nego se odnosi na Tex biblioteku a zapravo se tiče uređivačke politike. Naime, kad se ta biblioteka pojavila bilo je rečeno da će se objavljivati kod nas neobjavljene epizode. Privučen time uredno sam počeo kupovati te knjige. E odjednom se neće više izdavati samo takva izdanja nego i nova izdanja (vjerojatno također neobjavljena kod nas ali od prije godinu - dvije - tri?). Opet će iz mene progovoriti nostalgičar a on kaže: mene u principu ne zanimaju Tex-ovi iz 2009., 2010. ili koju godinu prije ili kasnije. Taj se junak komotno može zvati i Kex a ne Tex jer s Texom, osim imena nema ništa zajedničko. Da me krivo ne shvatite, to su solidne do odlične priče ali to nema veze s Texom, pogotovo što se tiče crteža. I sad sam ja opet u problemima. Prvo, Libellus kad na svojoj strani objavi da je izdao novu knjigu ne napiše koja je godina originalnog izdanja (piše na knjizi ali ne piše na web stranici, u opisu izdanja) i ja se napalim, jer je izašla nova knjiga pa kupim (iako u knjižari vidim da nije TO TO, ali tad je kasno jer ne idem kući bez knjige). Osim toga, ja sam cijepljeni kolekcionar pa bi mi bilo nezamislivo kupovati brojeve 54, 56, 58... i slično Da podvučem, koliko su bile teške one mračne godine bez striparstva tako ni sad nije ništa bolje jer ako već dajem novce (a dajem velike jer je kupovanje strip knjiga skup sport, što svi vrlo dobro osjetimo na svojim novčanicim) onda bih htio imati nešto čime sam 100% zadovoljan a ne 50% pa čak ni 95%.
Postovani, prije svega hvala na javljanju na forum i hvala sto pratite nasa izdanja. Zao mi je sto ne volite Zagora i Texa u boji ali nam je drago da ima drugih koji to vole. Uz nasu najbolju volju ne znamo sto uciniti po tom pitanju osim vam sugerirati da ne kupujete ono sto ne volite jer mi vam mozemo ponuditi samo ono sto imamo. Sto se tice Texa kolor specijal, to izdanje postoji iskljucivo u boji, ne postoji crno-bijelo izdanje. A u vezi najava kad se objavi knjiga, pa nije posve tocno sto pisete, istina ne postoji oznaka godine tamo gdje su sva izdanja Texa pod "Izdanja" ali u najavama nasih knjiga mi postavimo naslovnicu i kompletne korice, a na korici pise koja je godina. Dakle kad najavimo neke nove knjige onda obicno napisemo da se za vise informacija ode na nas forum. Citati se moze i bez logiranja. No nije problem, ubuduce cemo i to naglasiti u najavama. Mi smo rekli da cemo objavljivati prvo neobjavljene epizode a epizode iz 2009. ili 2010. jesu neobjavljene, no ne moraju se svakome svidjati. Ako netko zeli citati samo Texa kojeg su crtali Galep, Fusco, Letteri, Nicolo... a ne zanimaju ga crtaci poput Fonta, Ortiza, Venturija i slicnih, (iako ima crtaca koji su crtali i prije i sada poput Ticcija i Civitellija) onda i to moze saznati iz nasih najava bez da mora razocaran biti u nekom prodajnom mjestu. Smisao mog javljanja je bila izraziti žaljenje što izdanja svog omiljenog junaka ne mogu imati onakva kakva bih volio imati a u nivou kvalitete koju vi imate. Samo digresije radi, u mojim policama se nalazi 146 knjiga izdavačke kuće Libellus, pa sam si stoga morao dati malo oduška :)
|