Dado R. wrote:anto wrote:Kit Carson wrote:anto wrote:Jedno pitanje, bez loše namere.
Vidim da je cena Texa viša od Mister Noa, a pogotovu od NN iako ima manji broj stranica (naročito u odnosu na NN) a isti ili čak veći tiraž (opet od NN).Zbog čega je to tako?
Zato sto je to Tex i vredi svaka stranica.
Nije to tamo neki Nathan.*
* - Bubo
Potpisujem.
A tek koliko je bolji od šugavog Riđobradog.
Ili stupidnog Spiroua,bezvezne Klare.
I treba da bude dosta skuplji od ovih kvazistripova.
Pa sto se ti sekiras, spomenuo je Nathana, nista od onoga sto ti citas, zar ne?
I jasno je da se zeza, iako znam da on ne cita Nathana.
Ali totalno je bezveze da se stripofili kojih ionako ima malo djele na ove ili one, a danas je to cesto slucaj...
Jedni citaju sve osim Bonellija, jer kao ispod casti i njihove razine je citati loseg Bonellija, oni su to prevazisli, to nije za njih intelektualce.
Drugi se pak kunu samo u Zagora i drugo ih ne zanima, treci nesto trece, a svi oni izvan ovog naseg stripofilskog svijeta cudno nas gledaju na sam spomen stripova.
Sretan sam kad vidim bilo koga da nesto cita, ako je to strip tim sam jos sretniji, pa makar citao i strip koji se meni nimalo ne svidja.
Ne znam da li si me pogrešno shvatio,ali se nadam da nisi - zezam se sa Karsonom.
Ja inače spadam u grupu "svaštojeda" - čitam sve i mislim da u svakoj školi stripa ima remek dela,odličnih,dobrih, prosečnih i loših stripova.
Stripova je mnogo i treba sve to ispratiti i kupovinom i čitanjem ali i skladištenjem.
Ja recimo Texa kojeg LL izdaje dobijam od prijatelja na čitanje.Tako da sam jako zadovoljan kad vidim da ide nešto novo (zadnjeg sam pročitao Alhemičarevu kuću i odličan mi je).Tex je najbolji način da se "preseku" ozbiljni stripovi kojima ipak malo više naginjem zadnjih godina.
Što se tiče Zagora, mislim da je on ipak prevaziđen junak, barem za moje godine, ali i njega ponekad uzmem da pročitam.I iskreno, ne volim što ste počeli da ga izdajete, jer sve ono što imate u ponudi je hvalevredno (Teks,Mister Noa,Marti Misterija,Natan Never,Magični,razni spin off-vi,Dilan Dog) i mislim da je on delom krivac za usporavanje francuza, pa mi je zato još i mrskiji.Ali to je već neka druga priča.
Izvinjavam se na offtopiku.