vs wrote:i meni je boja na LL naslovnicama puno bolja od ove na talijanskim.... boja unutar stripa mi takodjer nije nesto posebno, ne zato sta mislin da dylana ne treba bojat, nego zato sta su boje prekricave i jednolicne...
ovo sta san vidia kako su tex, zagor i dylan obojani mi pari skroz amaterski, ka da je neki program ili programer to radia, a ne umjetnik (kolorist)... polje A crveno, polje B crno, polje C zuto, ka da je ima na raspolaganju samo one boje koje imas u wordu za prominit boju slova..
je da je malo nezahvalno obojat crtez koji je unaprijed zamisljen ka c/b i prakticki urezan u kolektivnu svijest nacije, al ako radi neko s talentom, moze ispast skroz dobro..
vidia san na stripovi.com kako izgleda MV u boji, to mi se svidja, vidi se da je to radia neko ko ima mota, mada je krv dosta tamna (pretpostavljan radi cenzure)...
Pa ne bih se bas slozio da je to skroz amaterski, mislim da je poprilicno OK odradjeno sukladno mogucnostima i potrebama.
Naravno da je nezahvano obojiti crtez koji je zamisljen kao c/b iz vise razloga, ali po meni kljucni razlog lezi u vremenu i troskovima.
Vjerujem da se jedna stranica moze raditi 3-10... dana i da se dobije vrhunska umjetnicka slika, samo tko ce to platiti i kad bi zavrsili jednu knjigu?
Koliko bi onda kostala takva jedna knjiga? A opet kazem, nagledao sam se raznih knjiga u boji, posebice onih koje su i radjene za kolor,
imam ih gomilu, ali vecina njih nije ni po cemu bolja od ovog kolora, koji je, po mom skromnom misljenju sasvim OK.
No ljudi imaju pravo na svoj (ne)ukus, mnogima ni Marinijev kolor u recimo Škorpionu ne valja, iako on to slika, ali nekome ne pase...