a cujes, sto ljudi, sto cudi... sto zena, dvista sisa
bit ce spoilera, pa ko nije gleda oblivion, nek ne cita daljepa ako se film (cjelina) sastoji od scena, kako ce cjelina bit pamtljiva ako nema nijedan pamtljivi dio cjeline?
jesi gleda film MOON?... slicna shema ka i ovi, samo 20 puta manji budzet, deset puta bolji film
tarantinovi filmovi se meni svidjaju jer iako koristi vec poznate scene i zaplete, ne radi se o suhoparnom kopiranju nego ubaci nesto svoje, malo ih nadogradi ili izokrene pa ne bude samo prepricavanje... a ovi kosinski je ima pricu od 10min, rastega na 2h i praznine popunia drugim filmovima...
sta se tice claudia mirande, on mi je ok kamerman, al nista posebno...samo mislim da je glupo da za najbolju kinematografiju dobije film koji je 70% green-screen.. vise mi vridi jedan kadar djanga u planinama snimljen u sumrak nego cili life of pi... a kad jos uzmen u obzir da su u konkurenciji bili skyfall i anna karenina, life of pi je po meni skroz nezasluzeno dobia... isto sranje su napravili (jos i gore) kad je avatar dobia tog oscara, a film je cili nacrtan...
a sta se tice obliviona...
prvo san gleda wall-e (cak je i jebenu biljku ima i svoju garazu/kolibu di cuva stvari koje skupi tijekom radnog dana
), pa tehnologija iz minority reporta, pa scenografija iz day after tomorrow samo bez leda, i to tako lose napravljeno da san se smija kad god bi dosa na empire state building...pa "negativci" iz star warsa (tatooine), pa kad se otkrije njihov identite onda budu iz mad maxa, pa je preokret u radnji ka u moon, dizajn glavnog alien-kompjutera je malo odiseja, malo ja robot...
tehnologija svemiraca je lakrdija, imaju samo 10ak sondi koje stite onako bitna postrojenja, imaju iljadu kloniranih tom cruiseva, al stede na sondama??....
imaju strojeve koji ledbe iznad vode i minjaju more u energiju ali nemaju komunikacijske satelite, pa dodje do prekida svaki put kad TET padne za obzor
...
a da da ne kazen kako nisu u stanju nac kamp "stvinara" i sve potaracat, a ovi setaju di im prdne i sakrivaju se u spilji iza metalnih vrata, nemau nikakvu scrambling tehnologiju ili nesto... a TET u svemiru ima radare/skenere koji uberu da cruise laze i trese se, al na zemlji to ne koriste i ne mogu otkrit "strvinare" koji setaju 20m od sonde
pa bolju tehnologiju iman ja na mobitelu nego ovi svemirci, kad ona zenska nagleda cruisea priko video, slika je gora nego los stream na netu...
a da ne kazen kako nemaju neku self-destruct opciju u sondi ili onom cruiseovon avionu u slucaju da budu oteti od strane "strvinara"...
glavna postavka filma je da cruise ne zna o cemu se radi na zemlji, a TET zna.... al ovi film ka da ide od postavke da i TET ne zna o cemu se radi na zemlji, jer kako drukcije objasnit glup sistem obrane postrojenja?... ako se boris protiv ljudi, ne mos stavit deset letecih sondi, a ovi je mogu upucat iz puske
... i onda hahare kad triba poslat rezervne dijelove... daj nemoj me jebat, ma stavi neki nevidljiv stit ili nesto, nagazne mine, lasere, neprobojni oklop, bilo sta...
a kako su mu 60god. oni klosari s tri puske bez hrane i vode uspijevali bjezat, samo nebo zna...
al vrh svega je kad cruise dodje na kraju u TET koji ga pusti do svog glavnog dijela...pa koji kurac nije odnia oni lijes u bolnicu ili negdi na skeniraje ili nesto... ne, donesi ga u komandu sobu pa cemo ga otvorit zajedno... pa jos malo patetike s freemanom prije pritiskanja botuna
moga bi ovako do sutra... prometheus koliko god je glup, opet je ima razradjeniju tehnologiju od ovoga...