Bubo, briga me, neka pisu sto hoce. Ako kome treba Libellus da opravda ili pojasni bilo sto, neka samo izvoli. Naucili smo mi na to.
To je isto kao kad bih ja sad na necije pitanje o Fibrinim cijenama ili popustima odgovarao u stilu Fibra moze imati tridesetak posto nize cijene jer recimo
ima oko 3000 posto vecu podrsku od nas pri otkupu knjiga Ministarstva kulture i slicno... Ali znas da se mi drzimo iskljucivo nas, nasih obaveza i odluka.
Svaki izdavac ima pravo sukladno svojim mogucnostima i potrebama raditi sa svojim izdanjima sto zeli, kad zeli i kako zeli, a kupci ce na to, ovisno svidja li im
se to ili ne, odgovoriti na nacin da ce nesto podrzati i kupiti ili nece podrzati i kupiti izdanja. Svaki pokusaj dublje price o cijenama, popustima i slicno
zavrsit ce kao i do sad neslavno u uvjeravanjima jednih i drugih i u ironiji da kupci uvijek znaju vise i bolje od izdavaca sto koliko kosta,
koliko se moze prodati i koja cijena treba biti.
Meni bi to moglo biti zabavno kad bih imao viska slobodnog vremena i dosadjivao se... ali nemam.
Zato ja ne mogu i prije svega ne zelim ici u detalje pojasnjavati zasto neki drugi izdavac radi ovo ili ono, pa mi nitko ne moze ni reci da sam zlonamjeran,
netrpeljiv, ovakav ili onakav, pa obicno sutim osim kad je Libellus u pitanju...
I jos su u tom razgovoru promasili "ceo fudbal", prica se o popustima na sajmu a onda se spominje da Libellus ima tridesetak posto vece cijene, pa je kao valjda
lakse dati popust!? Kao prvo nije tocno da je to bas tridesetak posto razlike u cijenama, neka citatelji samo usporede sva izdanja a kao drugo izdanja kojima je
smanjena naklada i sukladno tome malo povecana cijena ionako nisu na popustu na sajmu tako da je besmisleno spominjati Boy Vampire 2 u tom kontekstu.