thekide wrote:Dao si mi jos par dobrih informacija Tex, ali nisam ni mislio da skupljam Arkonu, posto imam osecaj da to nece potrajati a cak i da gresim ipak vise verujem i u usporeni ritam Libellusa (za prvu 21.knjigu) nego u ovaj ubrzani domaci ritam. E sad kad si spomenuo i Texa, moram da ti objasnim svoj kratki istorijat, znaci poceo sam sa Zagorom 1980.(imao sam 4 godine) i onda do 92' sam citao sve zivo sto sam mogao nabaviti, naravno i Texa a i malog rendzera, ali onda dodje kraj Dnevnikovih izdanja i u 16. batalim stripove a i western filmove koje sam obozavao. Posle jedne decenije se vratim prvo filmovima nabacim kolekciju od 1000 kaubojaca (veci deo i dalje cuvam na VHSu). Prodje jos jedna decenija i ovog leta krenem na moru ponovo sa Zagorom, prvo zlatni period da popunim rupe u glavi i onda u Darkwoodu ugledam kolorca, kupim ih sve a posle toga i redovne od pocetka SD do VC. Iako mi je ostalo jos bar 200 neprocitanih Zagora cim sam i zadnji broj nabavio (sad na sajmu) uvati me stara kolekcionarska boljka Sta dalje? Onda kupim Libellus kolekciju 4 knjige da probam nove junake i svide mi se dve NN price al me odusevi jedna druga prica Magicni Vetar i sad naravno moram i to da skupim, teo sam i to odmah od Libellusa al imaju samo 31.knjigu (bez prvih 13) i onda reko da krenem od NN jer on i dalje pici pa moram da se ukljucim na vreme, sto zbog popusta u prva 2 m, sto da se ne bi i to novo rasprodalo. A reko sto se tice Texa ne moram da zurim bar ce on potrajati vecno pa dogodine ako bude para bice i Texa, mada si me zainteresovao sa skorasnjom pricom o Tex kolor gigantima, mozda od toga krenem. Slab sam na boju, sta cu.
Uh al sam se ja rasprdeo, izvini sto te ugnjavih al od mojih beogradjana ja sam jedini strip-film zaludjenik i nemam s kim na tu temu da popricam.
Ma ne gnjavis me uopste, vezan sam celu noc za komp., pa malo ucim, malo pauziram i onda odmah na forum
Magicni je ludilo od serijala, i moj kum je hteo da ih sakuplja kad je procitao par Agarthijevih i odusevio se. Oni su ga utupili nacisto a LL je tesko sakupiti. Jedino aukcije u kombinaciji sa paralelnom kupovinom brojeva koji se smanjuju na lageru. Ali sve se nadje kad tad, samo strpljenja, ovo i treba da bude takav hobi. Za ljubitelja vesterna je MV definitivno bolji izbor od NN (sad ce jedan Dado da me psuje a drugi da se slozi
).
A LL se dokazao, traju vec skoro 10 godina i kod mene uzivaju ogromno poverenje, tako da je svaka druga opcija rezervna, pa dok traje, ionako samo par junaka dupliram. A nikad nisam prezalio SD/Lu NN, samo zbog Castelinijevih naslovnica, pa sam morao i to da uzmem da me ne jede muka vise
Ionako GR ide samo do 26. broja, ugasila se, a Castelinijeve naslovnice do 20. knjige. Izbor za nove epizode ionako nemas i bezveze je ne uvezati reprint sa novim epizodama ako se resis za NN. Ne znam tacan broj izdanja, pa ne znam da li imas nameru da pratis i izdanja koja prate glavni serijal?
Ako planiras, sve, prvo kriticne. Ako planiras samo glavni serijal, imaj u vidu da su ti NN giganti neophodni za kontinuitet, cak i vise nego kod MM giganata gde se pojasnjavaju neki dogadjaji. NN ne moze bez giganata, ostalo nije neophodno za pracenje serijala. Ako gresim opet su tu Dade da me isprave.
A sto se tice Texa, tu sam jos gori. Da ga izbacuje 100 izdavackih kuca uz neke i najsitnije razlike (npr. nuova ristampa - Galep + Villina ilustracija) i to bih uzimao. Jedino ne varim one telefonske imenike VC, ono je nemoguce citati a jos teze gledati (bar meni, da ne preteram s kritikama, svaka roba ima svog kupca i to postujem, ovo je samo moje skromno misljenje).
Samo polako sta god odlucis, sve dodje na svoje. A obzirom da su pripreme za Interliber mozda je bolje da ih kontaktiras direktno na mail, rezervises, pa ako je moguce da ti to posalju za Srbiju sa sledecim uvozom.
A da li sam ti pomogo ili odmogo ovim dodatnim komentarima, ne znam ni sam
Evo ti link sa mailom za slucaj da ti je promako
http://www.libellus.hr/f....aspx?g=posts&t=552