Dado A. wrote:Mali je dobar i drag mi je, ali jos on pure mora pojesti da bi bio iti medju tri najbolja na svijetu a ne najbolji.
Da, Neuer ima previše žutih minuta da bi bio najbolji. "Kahnolike" odbrane protiv Manchester Uniteda zasere propuštajući Gibsonove frljoke. Casillas je bez konkurencije najbolji na svijetu, obzirom da je Buffon uglavnom ozlijeđen, Čech od one ozljede glave brani 30 posto slabije, Julio Cesar se utopio u sivilo post-Mourinho Intera, a Van der Sar se penzionisao. Victor Valdes se od rupetine pretvorio u vrlo solidnog golmana, a i njegov zemljak Reina je stabilna vrijednost. Joe Hart je sasvim OK. Lloris mi baš i nije na očima no ono što sam vidio je bilo sasvim solidno. Unitedov De Gea treba jesti iz istog kazana kao i Neuer.
S druge strane, u Evropi više nema onakvih harizmatičnih golmanskih klasa kakvih je bilo devedesetih pa sve do prije par godina (Kahn, Lehmann, Canizares, Casillas, Dida, Van der Sar, Coupet...pa čitav niz talijanskih golmana - Buffon, Peruzzi, Toldo, Pagliuca...). Nije ni čudo da solidniji golmani poput Givena, Friedela ili Abbiatija i danas imaju važnu ulogu u manje-više ambicioznim timovima.