Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

5 Pages<1234>»
Martin Mystere 63
Samsuilunov otac
#21 Posted : 17. siječnja 2014. 15:58:42(UTC)
Rank: Nova faca

Bisevi su cjelovite epizode koje su izlazile uz redovne brojeve. Izašlo ih je nekoliko, valjda su imali previše gotovih epizoda pa su htjeli počastiti čitatelje. Uzmi to kao neke specijale koji su izlazili neredovito, svakih nekoliko mjeseci.
Tex Willer
#22 Posted : 17. siječnja 2014. 16:43:36(UTC)
Rank: Ovisnik

Man
Samsuilunov otac wrote:
Bisevi su cjelovite epizode koje su izlazile uz redovne brojeve. Izašlo ih je nekoliko, valjda su imali previše gotovih epizoda pa su htjeli počastiti čitatelje. Uzmi to kao neke specijale koji su izlazili neredovito, svakih nekoliko mjeseci.

Cini mi se i da se tu kao nesto dodatno pojasnjavalo, npr. u 107 bis vezano za broj 107, obzirom da su bisevi izlazili dosta kasnije u odnosu na prvo objavljivanje nekog broja. A mozda i lupam, objasnjavao je to nekad senka a ja ovako upamtioBigGrin
Dalen
#23 Posted : 6. veljače 2014. 19:37:21(UTC)

Trebali ste ovaj broj štampati u 500 komada a ne u 300 kao i ostalo, pošto se rasprodalo u manje od mjesec dana Angry ! Pogotovo zato jer epizoda nije nikad objavljena na našim prostorima. Nedostatak vizije.
split85
#24 Posted : 6. veljače 2014. 20:05:45(UTC)
Rank: Često prisutan

Man
@Dalen

Je si li nabavija svoj primjerak?
Ako nisi provaj vidit po striparnicama ili aukcijama.
Dado R.
#25 Posted : 6. veljače 2014. 20:56:14(UTC)
Rank: Libellus

Dalen wrote:
Trebali ste ovaj broj štampati u 500 komada a ne u 300 kao i ostalo, pošto se rasprodalo u manje od mjesec dana Angry ! Pogotovo zato jer epizoda nije nikad objavljena na našim prostorima. Nedostatak vizije.

Sto mozemo kad nemamo viziju, i stripove radimo prvenstveno za svoj gust, umjesto zbog novca... ne sumnjam ja da bi mnogi gledali samo lovu...Smile
Siguran sam da ce svi oni koji prate nasu MM biblioteku i imaju sva dosadasnja izdanja lako doci i do ovog primjerka.
A oni koji ne prate nasu biblioteku, i samo im trebaju neobjavljena izdanja, ionako nisu u nasem fokusu, mi njih ne zanimamo, zasto bi oni trebali zanimati nas?

Dado R.
#26 Posted : 6. veljače 2014. 20:56:58(UTC)

split85 wrote:
@Dalen

Je si li nabavija svoj primjerak?
Ako nisi provaj vidit po striparnicama ili aukcijama.

Sigurno jos moze naci koji primjerak po striparnicama.
manchester
#27 Posted : 6. veljače 2014. 22:25:43(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Cekajte, i ovo sad ne dolazi u srpske striparnice jer nije bilo uvoza od oktobra? Ili se nesto odvaja u startu za izvoz...? Da znam zbog drugih izdanja, mi jos cekamo Zagora 15 i 16, i Tex se rapidno topi na skladistu...
Dado R.
#28 Posted : 6. veljače 2014. 22:42:42(UTC)

manchester wrote:
Cekajte, i ovo sad ne dolazi u srpske striparnice jer nije bilo uvoza od oktobra? Ili se nesto odvaja u startu za izvoz...? Da znam zbog drugih izdanja, mi jos cekamo Zagora 15 i 16, i Tex se rapidno topi na skladistu...

Izdanja za Srbiju su odvojena jer izvoz ide u ponedjeljak, u stanje na skladistu je vec to ukljuceno.
manchester
#29 Posted : 6. veljače 2014. 22:52:37(UTC)

Super, nadam se da stize Zagor 17, 18, ne lomi se valjda pre ove ture?
Dado R.
#30 Posted : 6. veljače 2014. 22:56:11(UTC)

manchester wrote:
Super, nadam se da stize Zagor 17, 18, ne lomi se valjda pre ove ture?

Ta izdanja koja jos nisu ni ovdje u prodaji nece biti u ovom izvozu.
manchester
#31 Posted : 6. veljače 2014. 23:10:17(UTC)

Cursing Cursing Cursing cekamo pet meseci i onda rade uvoz dan pred novu turuCursing Cursing Cursing
Dalen
#32 Posted : 6. veljače 2014. 23:23:52(UTC)

Dado R. wrote:
Dalen wrote:

Sto mozemo kad nemamo viziju, i stripove radimo prvenstveno za svoj gust, umjesto zbog novca... ne sumnjam ja da bi mnogi gledali samo lovu...Smile
Siguran sam da ce svi oni koji prate nasu MM biblioteku i imaju sva dosadasnja izdanja lako doci i do ovog primjerka.
A oni koji ne prate nasu biblioteku, i samo im trebaju neobjavljena izdanja, ionako nisu u nasem fokusu, mi njih ne zanimamo, zasto bi oni trebali zanimati nas?

Prije par dana je bilo kod Vas na siteu još 70-tak primjeraka MM 63 pa sam htio čekati ovu turu drugi tjedan (zbog Zagora) pa da naručim sve skupa od Babilona. Uzimam sve preko njih jer su zbilja O.K. Danas sam pogledao i vidio da ga više nema. Imam apsolutno sve MM i spinove MM od Libellusa. Apsolutno sva izdanja NN, MNo i Texa kao i sve Zagore. Toliko o aludiranju na praćenju samo neobjavljenih izdanja. Ne postoje samo oni koji kupuju dosad neobjavljena izdanja (radi preprodaje ili nečeg sl.) i oni koji kupuju odmah isti čas po izlasku Vaša izdanja. Postoje i ljudi poput mene koji kupuju Vaša izdanja u toku prva dva mjeseca dok je popust i oni koji kupe nakon toga jer nisu bili u mogućnosti uzeti ih odmah iz raznoraznih razloga. Ti ljudi će nažalost ostati bez svog primjerka. I ja sam jedan od njih, ali što je tu je, takav je život.
Dado R.
#33 Posted : 7. veljače 2014. 0:31:41(UTC)

Dalen wrote:
Dado R. wrote:
Dalen wrote:

Prije par dana je bilo kod Vas na siteu još 70-tak primjeraka MM 63 pa sam htio čekati ovu turu drugi tjedan (zbog Zagora) pa da naručim sve skupa od Babilona. Uzimam sve preko njih jer su zbilja O.K. Danas sam pogledao i vidio da ga više nema. Imam apsolutno sve MM i spinove MM od Libellusa. Apsolutno sva izdanja NN, MNo i Texa kao i sve Zagore. Toliko o aludiranju na praćenju samo neobjavljenih izdanja. Ne postoje samo oni koji kupuju dosad neobjavljena izdanja (radi preprodaje ili nečeg sl.) i oni koji kupuju odmah isti čas po izlasku Vaša izdanja. Postoje i ljudi poput mene koji kupuju Vaša izdanja u toku prva dva mjeseca dok je popust i oni koji kupe nakon toga jer nisu bili u mogućnosti uzeti ih odmah iz raznoraznih razloga. Ti ljudi će nažalost ostati bez svog primjerka. I ja sam jedan od njih, ali što je tu je, takav je život.

Mislim da sam ja krivo shvatio tvoj post, ispricavam se. Nije mi namjera bila aludirati na tebe ili nekog drugog osobno, a istina je da je nasa procjena bila kriva.

Dalen
#34 Posted : 7. veljače 2014. 0:36:45(UTC)

Hvala na razumijevanju i osiguranom primjerku! Bilo bi mi jako žao da ga nisam uspio uzeti.
alen
#35 Posted : 7. veljače 2014. 10:08:25(UTC)

Ovaj broj je dobro pokazao glavnu i jedinu manu smanjenja tiraža s 500 na 300. Jasni su mi razlozi zbog kojih je to učinjerno, ali očito je da su kolekcionari od 301. do 500. (među kojima sam i ja, nažalost) spušili priču.
Dok Lester
#36 Posted : 7. veljače 2014. 11:03:33(UTC)

Man
Koji kolekcionari između 301. i 500.?

MM 51 objavljen 24.01.2012.: otišlo 248 - ostalo 252 u više od dvije godine

MM 52 objavljen 24.01.2012.: otišlo 251 - ostalo 249 u više od dvije godine

MM 53 objavljen 24.01.2012.: otišlo 254 - ostalo 246 u više od dvije godine

MM 54 objavljen 24.01.2012.: otišlo 261 - ostalo 239 u više od dvije godine

MM 55 objavljen 16.02.2012.: otišlo 306 - ostalo 194 u dvije godine

MM 56 objavljen 16.02.2012.: otišlo 316 - ostalo 184 u dvije godine

MM 57 objavljen 20.12.2012.: otišlo 301 - ostalo 49 u 14 mjeseci

MM 58 objavljen 20.12.2012.: otišlo 282 - ostalo 68 u 14 mjeseci

MM 59 objavljen 12.04.2013.: otišlo 303 - ostalo 47 u 8 mjeseci

Usto, imaj na umu da ovo što je otišlo ne znači da se prodalo nego da je tu jedan dio oštećenih stripova i da određena količina otišla u sklopu prigodnih akcija s ciljem poticanja prodaje.

A da ne spominjem da je to samo stanje skladišta i da se dosta toga još može naći na prodajnim mjestima.

Uglavnom, ne ulazeći u kupovnu moć, cijene stripova i izdavaču politiku Libellusa i/ili drugih izdavača, stanje u državi, krizu i ostalo, činjenica je da kolekcionari između 301. i 500. koje spominješ trenutačno ne postoje (ne kažem da nema ljudi koji bi kupovali stripove da imaju dovoljno novca).

Za kraj, sve ovo što sam ti napisao ne predstavlja mišljenje i stavove izdavačke kuće Libellus, čiji sam ja samo skromni suradnik. ;-)
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
Oki
#37 Posted : 7. veljače 2014. 11:03:45(UTC)

Man
Stvarno je brzo planuo ovaj jubilarac....pa kud je nestalo ovih zadnjih 70 komada.?
@alen
Ja ću poslije 15-tog za Zagreb u "nabavku"...javim ti ako negdje nađem ovu 63.knjigu.
Oki
#38 Posted : 7. veljače 2014. 11:14:51(UTC)

Man
@Dok Lester
Ovi brojevi koje si naveo su već objavljeni u LMS-u,pa možda i zbog toga jedan dio otpada na lošiju prodaju,a ovi sadašnji i naredni brojevi nikada nisu objavljeni kod nas i mislim da će se oni svi redom rasprodavati, no moje mišljenje je također da ne treba dizati nakladu jer ovakva smanjena naklada jamči dobru prodaju što jamči i brži izlazak novih brojeva,a onaj tko ovo skuplja će se već nekako snaći za svoj primjerak,pa makar ga morao kupiti na nekom prodajnom mjestu gdje će morati platiti punu cijenu sa korica,kad ga već nema po striparnicama...
Dok Lester
#39 Posted : 7. veljače 2014. 11:30:28(UTC)

Man
@Oki

Ako se ne varam, upravo si potvrdio moje riječi Smile

Ako netko ima Dnevnikovu MM kolekciju i samo čeka neobjavljenu epizodu, znači li to da je on kolekcionar Libellusovog MM?

A što se tiče redovnih kupaca, vjerujem da svaki od njih može unaprijed rezervirati u svojoj striparnici Wink
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
alen
#40 Posted : 7. veljače 2014. 11:35:21(UTC)

@Dok
Napisao sam da mi je jasno zašto je smanjen tiraž, ovo što si ti naveo su činjenice koje to opravdavaju.

Ipak, postoji 200 ljudi koji su kupili one stare, rasprodane brojeve s tiražem od 500 komada. Od tih 500 ljudi 200 ih neće nikada posjedovati ove kasnije brojeve. To je ono na što sam ciljao. 200 ljudi je ostalo s krnjom kolekcijom. Naravno, tko im je kriv što nisu kupovali na vrijeme...

@Oki
Može!
Users browsing this topic
Guest
5 Pages<1234>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.