Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

5 Pages<12345>
Martin Mystere 63
Tex Willer
#41 Posted : 7. veljače 2014. 12:05:00(UTC)
Rank: Ovisnik

Man
Dok Lester wrote:

A što se tiče redovnih kupaca, vjerujem da svaki od njih može unaprijed rezervirati u svojoj striparnici Wink

Jasta nego moze, inace besim vlasnika na prvu banderu i otimam mu primerak iz licne kolekcijeBigGrin
Ima tu "malo udela" i smanjenje kupovne moci, nisu u pitanju samo oni koji cuvaju Djil kolekcijuBigGrin
Jedan od mojih kumova je zajebo da uzima bilo sta, ostao covek bez posla a nema stampariju novca, tako da mu je bilo koja cena previsoka, jer kad nemas - nemas. Nazalost, verujem da ima jos takvih diljem bivse EX-YU. Nema posla, nema para, nema stripova, jbg. A to su ljudi u srednjim godinama koji kad jednom izgube posao, posle mogu da se slikaju, niko ih nece. Stavljaju se starosne granice, neki idiotski uslovi, kumu su rekli da je prekvalifikovan za posao domara u skoli jer ima 2 fakulteta. Pazi, prekvalifikovan !!! Kakva glupost. Tako da ne moze da radi ni u bransi, ni van nje. Eto, to je Srbija danas. Ne verujem ni da je u drugim drzavama bivse EX-YU puno bolje.
jang
#42 Posted : 7. veljače 2014. 13:24:34(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Dok Lester wrote:
@Oki

Ako se ne varam, upravo si potvrdio moje riječi Smile

Ako netko ima Dnevnikovu MM kolekciju i samo čeka neobjavljenu epizodu, znači li to da je on kolekcionar Libellusovog MM?

A što se tiče redovnih kupaca, vjerujem da svaki od njih može unaprijed rezervirati u svojoj striparnici Wink

ovaj jubilarni broj je poseban i po tome što ne samo da je neobjavljena priča, nego je i kolorac. Znam neke koju skupljaju uglavnom te color stripove.
Neče ih biti malo koji če nabavljati samo neobjavljene priče, možda bi te trebale iči u 500 komada.
jaki
#43 Posted : 7. veljače 2014. 17:45:49(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Man
alen wrote:
@Dok
Napisao sam da mi je jasno zašto je smanjen tiraž, ovo što si ti naveo su činjenice koje to opravdavaju.

Ipak, postoji 200 ljudi koji su kupili one stare, rasprodane brojeve s tiražem od 500 komada. Od tih 500 ljudi 200 ih neće nikada posjedovati ove kasnije brojeve. To je ono na što sam ciljao. 200 ljudi je ostalo s krnjom kolekcijom. Naravno, tko im je kriv što nisu kupovali na vrijeme...

@Oki
Može!

Nismo sigurni da li postoji 200 ljudi koji će ostati bez ovih novih epizoda jer je smanjen tiraž.Oni prvi su se prodali u 500 komada ali to ne znači da ih je kupilo 500 različitih ljudi.
Zatim imaš one koji su počeli kupovati i odustali od daljne kupovine zbog raznoraznih razloga tako da se i tu gubi dio ljudi.A vjerovatno se i ovaj kolorac može naći na mnogim prodajnim mjestima i to što ga nema više na skladištu ne znači da ga nema u prodaji.Zato kritike prema LL i manjih tiraža nikako ne stoje.Da se zadovoljavajuće prodavalo prije ne bi onda oni smanjivali tiraž bez razloga.To smanjenje tiraža je odraz stanja kupaca i njihove kupovne moči.
Dok Lester
#44 Posted : 7. veljače 2014. 17:45:59(UTC)

Man
alen wrote:
@Dok
Napisao sam da mi je jasno zašto je smanjen tiraž, ovo što si ti naveo su činjenice koje to opravdavaju.
Ipak, postoji 200 ljudi koji su kupili one stare, rasprodane brojeve s tiražem od 500 komada. Od tih 500 ljudi 200 ih neće nikada posjedovati ove kasnije brojeve. To je ono na što sam ciljao. 200 ljudi je ostalo s krnjom kolekcijom. Naravno, tko im je kriv što nisu kupovali na vrijeme...

jang wrote:

ovaj jubilarni broj je poseban i po tome što ne samo da je neobjavljena priča, nego je i kolorac. Znam neke koju skupljaju uglavnom te color stripove.
Neče ih biti malo koji če nabavljati samo neobjavljene priče, možda bi te trebale iči u 500 komada.

Nemojte me tjerati da trošim vrijeme na pisanje ovdje, jer će poslie biti vike da nešto kasni zato što nisam stigao prevesti Smile Smile

Uglavnom, ponavljam, NEMA 500 kolekcionara LL MM.

Ako uzmemo za primjer one brojeve koje sam spomenuo, a koji su objavljeni prije više od 2 godine, s LL skladišta otišlo je cca 250 komada (par brojeva gore-dolje). Od te brojke treba oduzeti gotovo 50 komada koji su podijeljeni (redakciji SBE u skladu s ugovorom, nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici, suradnicima, prilikom praznih prijava na natječaje za otkup ministarstva, itd.) zatim treba odbiti primjerke koji su još u opticaju na prodajnim mjestima, zatim primjerke koji su otišli u prigodnim akcijama i koje dotični kupci možda inače ne bi kupili, oštećene primjerke čiji broj varira od knjige do knjige i na kraju primjerke koje su kupili ljudi koji kupuju samo epizode koje vole (ili prate samo određene crtače i scenariste). Kad se sve to sagleda, mislim da možemo reći da je broj potpunih MM kolekcija svakako manji od 150 (s time da više naginje prema 100 nego prema 150).

Znači, odluka o tiražu donijeta je isključivo praćenjem prodaje prethodnih knjiga, a ne na temelju pretpostavki.

Istina, ovo je najbrže rasprodano izdanje u povijesti LL. Istina, sigurno bi se prodalo više od ovih 300 kom, što je i Dado sam priznao u jednom od prethodnih postova. Kao što je istina i da je lako biti general poslije bitke.

Da je slučajno tiskano 500 kom i da se prodalo, primjerice, 350 kom, slažete li se da bi bilo zlonamjernika koji bi komentirali nešto u stilu: ''Vidi ih, polakomili se da će namlatiti lovu na dosad neobjavljenom izdanju pa im sad stoji u skladištu.''?

A 500 se ne bi prodalo ni u najluđim snovima, jer koliko god da znate ljude koji kupuju samo kolorce ili neobjavljene, ja isto tako mogu nabrojiti hrpu ljudi koje znam, a da su s vremenom odustali od MM što zbog novca, što zbog toga što su se preorijentirali na druge stripove, što zbog trećih razloga, a imaju prvih 20 ili 30 ili 40 knjiga.

Odoh sad u vrtić BigGrin
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
Tex Willer
#45 Posted : 7. veljače 2014. 17:56:47(UTC)

Man
Dok Lester wrote:

Odoh sad u vrtić BigGrin

Da prevodi neko ko je krenuo bar u osnovnu skolu mozda bi bilo vise kupacaLOL LOL LOL
Dok Lester
#46 Posted : 7. veljače 2014. 18:11:34(UTC)

Man
Vidim, bio sam otišao u vrtić, a vratio sam se iz obdaništa LOL LOL LOL Flapper Flapper
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
alen
#47 Posted : 7. veljače 2014. 18:49:56(UTC)
Rank: Nova faca

Priznajem sve argumente. It's a fair cop.
Dok Lester
#48 Posted : 7. veljače 2014. 19:11:42(UTC)

Man
Wink Wink Cool
Arbok
#49 Posted : 18. veljače 2014. 2:36:35(UTC)
Rank: Često prisutan

Dok, zaboravio si spomenuti dilere koji kupuju po 5 primjeraka kako bi ih kasnije prodali po duploj cijeni! Nažalost, takvog jedno i ja sad moram čekati, jer, avaj, nisam pazario na vrijeme. Crying Crying Crying Crying Crying
Tex Willer
#50 Posted : 18. veljače 2014. 3:57:54(UTC)

Man
Arbok wrote:
Dok, zaboravio si spomenuti dilere koji kupuju po 5 primjeraka kako bi ih kasnije prodali po duploj cijeni! Nažalost, takvog jedno i ja sad moram čekati, jer, avaj, nisam pazario na vrijeme. Crying Crying Crying Crying Crying

Imas sigurno jos neki primerak u AF, sad dal ti je to nekako izvodljivoConfused
Arbok
#51 Posted : 19. veljače 2014. 0:45:29(UTC)
Rank: Često prisutan

Tex Willer wrote:
Arbok wrote:

Može link do njihove stranice? Nisam nikad naručivao iz inozemstva, ne znam kako bi mi to odgovaralo, ali sam definitivno otvoren za sve opcije!

EDIT: Zanemari ovo za link, našao sam ga! ;)
Tex Willer
#52 Posted : 19. veljače 2014. 0:54:44(UTC)

Man
Arbok wrote:
Tex Willer wrote:
Arbok wrote:

Može link do njihove stranice? Nisam nikad naručivao iz inozemstva, ne znam kako bi mi to odgovaralo, ali sam definitivno otvoren za sve opcije!

EDIT: Zanemari ovo za link, našao sam ga! ;)

Tu ti je i mail, slobodno ga kontaktirajSmile
Evo i ja jurim Crnjake po inozemstvu, tuzemstvu i svezemstvu, jbg mora neki put i takoBigGrin
Thingol
#53 Posted : 20. veljače 2014. 21:14:14(UTC)
Rank: Nova faca

Man
Totalno sam razočaran činjenicom da mi je promaknuo ovaj broj 63. Imam sve brojeve i čitam MM od 1982.... prvih 99 brojeva dnevnika sam poklonio i čekao da napokon dođu brojevi do njihovog nastavka, jer su me loša i defektne dnevnikova izdanja frustrirala... a čini se da nisam jedini ovdje... jer očito nas ima koji žele imati kolekciju cijelu... i to više od 300. to je sada dokaz... a te priče da ima starih brojeva na zalihama.. to je glup argument.. jer zašto bi nas više od 300 kupovalo skupa izdanja koja si mnogi ne mogu priuštiti, a da su iste već pročitali ili ih još uvijek imaju pa makar sačuvane i u tim starim dnevnikovim brojevima. Ono što je interesantno to su ovi novi brojevi za koje će mnogi pokušati naći novaca jer je to nešto što kod svog omiljenog junaka još nisu vidjeli... a sada ćemo još morati kupovati brojeve odmah nakon njihovog izlaska... kao da se radi o jogurtu pa će mu isteći rok trajanja pa ima akcijsku cijenu... no dobro moram malo izbaciti tugu na ovaj način, jer ovakva politika cijena i kalkulacija brojevima očito ne daje rezultate. Prije će dovesti do toga da se raspadne sustav... Nakon što sam kod vas potrošio 20ak tisuća kuna... počinju mi se javljati dvojbe... velike... i to i u razum i u osjećaje.... kužim se u kalkulacije, investicije i pokazatelje... i teško mi je... razumijeti.. no neću dalje pisati... nadam se da će se taj broj 63 pojaviti u redovitoj štampi za koju godinu ponovo i to od vas jer mi na polici sada ne izgleda dobro rupa u nizu... oprostite na gnjavaži !
Bang...puf.... tras !
Renky
#54 Posted : 20. veljače 2014. 22:18:34(UTC)
Rank: Strip-Autor

Man
Nema više od 300... Bar tako povijest kaže... http://hr.wikipedia.org/wiki/Bitka_kod_Termopila Laugh ali sa onima koji kupuju neobjavljena ili obojana izdanja očito ima. No to ne znači da će ih biti toliko zainteresiranih za broj 64. Triba pratit kad dođu neobjavljene epizode i onda reagirat odma...
Dado R.
#55 Posted : 20. veljače 2014. 22:55:05(UTC)
Rank: Libellus

Thingol wrote:
Totalno sam razočaran činjenicom da mi je promaknuo ovaj broj 63. Imam sve brojeve i čitam MM od 1982.... prvih 99 brojeva dnevnika sam poklonio i čekao da napokon dođu brojevi do njihovog nastavka, jer su me loša i defektne dnevnikova izdanja frustrirala... a čini se da nisam jedini ovdje... jer očito nas ima koji žele imati kolekciju cijelu... i to više od 300. to je sada dokaz... a te priče da ima starih brojeva na zalihama.. to je glup argument.. jer zašto bi nas više od 300 kupovalo skupa izdanja koja si mnogi ne mogu priuštiti, a da su iste već pročitali ili ih još uvijek imaju pa makar sačuvane i u tim starim dnevnikovim brojevima. Ono što je interesantno to su ovi novi brojevi za koje će mnogi pokušati naći novaca jer je to nešto što kod svog omiljenog junaka još nisu vidjeli... a sada ćemo još morati kupovati brojeve odmah nakon njihovog izlaska... kao da se radi o jogurtu pa će mu isteći rok trajanja pa ima akcijsku cijenu... no dobro moram malo izbaciti tugu na ovaj način, jer ovakva politika cijena i kalkulacija brojevima očito ne daje rezultate. Prije će dovesti do toga da se raspadne sustav... Nakon što sam kod vas potrošio 20ak tisuća kuna... počinju mi se javljati dvojbe... velike... i to i u razum i u osjećaje.... kužim se u kalkulacije, investicije i pokazatelje... i teško mi je... razumijeti.. no neću dalje pisati... nadam se da će se taj broj 63 pojaviti u redovitoj štampi za koju godinu ponovo i to od vas jer mi na polici sada ne izgleda dobro rupa u nizu... oprostite na gnjavaži !

Ne kuzim kakve veze sad ima politika cijena s nestankom ovog ili nekih drugih izdanja. No, ako je ovo pisanje samo zbog razocarenja, onda OK,
mogu pokusati razumjeti i u tom slucaju i tebe cu zamoliti da mi javis gdje inace kupujes nasa izdanja, ostavis ime i prezime (mozes to i na PM)
pa ako uspijem nesto naci ja cu rado to proslijediti na navedeno prodajno mjesto.
Garfield
#56 Posted : 20. veljače 2014. 23:20:48(UTC)

Dado R. wrote:
Thingol wrote:

Ne kuzim kakve veze sad ima politika cijena s nestankom ovog ili nekih drugih izdanja. No, ako je ovo pisanje samo zbog razocarenja, onda OK,
mogu pokusati razumjeti i u tom slucaju i tebe cu zamoliti da mi javis gdje inace kupujes nasa izdanja, ostavis ime i prezime (mozes to i na PM)
pa ako uspijem nesto naci ja cu rado to proslijediti na navedeno prodajno mjesto.

I ja sam jedan od onih koji nije skontao sta je Thingol pokusao da kaze. Kao prvo siguran sam da se br.63 jos uvjek moze naci po knjizarama po normalnim cijenama, a sad zbog cega se ovako brzo rasprodao ovaj broj, pa vjerovatno zato sto prije nije izlazio i sto je jublarni 100 broj. I ne znam kakve to veze ima s njima ? Mozda mislis da trebaju veci tiraz ili nesto? Probali su i s tim, ali ...
Tex Willer
#57 Posted : 20. veljače 2014. 23:29:59(UTC)

Man
Garfield wrote:

I ja sam jedan od onih koji nije skontao sta je Thingol pokusao da kaze. Kao prvo siguran sam da se br.63 jos uvjek moze naci po knjizarama po normalnim cijenama, a sad zbog cega se ovako brzo rasprodao ovaj broj, pa vjerovatno zato sto prije nije izlazio i sto je jublarni 100 broj. I ne znam kakve to veze ima s njima ? Mozda mislis da trebaju veci tiraz ili nesto? Probali su i s tim, ali ...

Ne znam kako to funkcionise u Hrvatskoj, ali u Srbiji nema problema za redovne kupce. Ja znam i Marko iz AF striparnice zna, da sam redovan kupac i da uzimam stalno MM, ukljucujuci i propratna izdanja. I znam da je dovoljno da mu kazem (a mozda cak ni to, jer se podrazumeva), da ostavi moj primerak i da mi ga ne "otme" neko ko sakuplja samo kolorce ili popunjava LMS, ili planira da ga preproda posle nekome od redovnih kupaca po vecoj ceni. Tako da se ne brinem ni za "Bisove", niti za bilo koje drugo izdanje, jer kao redovan kupac imam zagarantovan primerak svega sto sakupljam.
Mozda je u Hrvatskoj drugacije, kod nas je ovako i to funkcionise bez problema.
Garfield
#58 Posted : 20. veljače 2014. 23:47:24(UTC)

Tex Willer wrote:
Garfield wrote:

Ne znam kako to funkcionise u Hrvatskoj, ali u Srbiji nema problema za redovne kupce. Ja znam i Marko iz AF striparnice zna, da sam redovan kupac i da uzimam stalno MM, ukljucujuci i propratna izdanja. I znam da je dovoljno da mu kazem (a mozda cak ni to, jer se podrazumeva), da ostavi moj primerak i da mi ga ne "otme" neko ko sakuplja samo kolorce ili popunjava LMS, ili planira da ga preproda posle nekome od redovnih kupaca po vecoj ceni. Tako da se ne brinem ni za "Bisove", niti za bilo koje drugo izdanje, jer kao redovan kupac imam zagarantovan primerak svega sto sakupljam.
Mozda je u Hrvatskoj drugacije, kod nas je ovako i to funkcionise bez problema.

Mislim da je svugdje tako kad su redovni kupci upitanju.
Tex Willer
#59 Posted : 21. veljače 2014. 0:25:15(UTC)

Man
Garfield wrote:

Pa zato lepo Dado R. i kaze, javite nam "gde inace kupujete nasa izdanja"... I verujem da ce svi redovni kupci doci do svog primerkaSmile
A za ostale bi trebao neko u bob da gleda koliko ce ih biti za koji broj kog junaka pa da se shodno tome odredjuje tiraz za svako zasebno izdanjeBigGrin
Garfield
#60 Posted : 21. veljače 2014. 14:04:05(UTC)

Tex Willer wrote:
Garfield wrote:

Pa zato lepo Dado R. i kaze, javite nam "gde inace kupujete nasa izdanja"... I verujem da ce svi redovni kupci doci do svog primerkaSmile
A za ostale bi trebao neko u bob da gleda koliko ce ih biti za koji broj kog junaka pa da se shodno tome odredjuje tiraz za svako zasebno izdanjeBigGrin

Moram se i ja pozaliti. Imao sam slican problem kao kolega sto je napisao za MM 63. Naime kad sam dosao da kupim MM Gigant br.4 rekli su mi da nema i kako da to ispravim ? Kazu da si dosao 4-5 prije bilo je BigGrin
Users browsing this topic
Guest (22)
5 Pages<12345>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.