Potrebno je prije svega puno volje i nesto malo vremena.
Koliko novaca treba ovisi o tome gdje se ide, na koji nacin (auto, bus, avion) i gdje se smjestiti.
Ali u globalu nije tu rijec o prevelikim novcima, ako postoji jako puno volje i zelje, i pronadje se malo vremena.
Angouleme moze biti nezgodan za smjestaj, i treba se unaprijed rezervirati no ako se maknes iz grada 20-30 km moze se naci
dobar smjestaj za ne prevelike novce. Sam festival je zanimljiv i kao sto volim reci da i oni koji ne vole pivo trebaju jednom
u zivotu doci na Oktoberfest, tako i oni koji nisu stripofili trebaju jednom doci u Angouleme na festival stripa.
A tek stripofili, ili oni kojima je francusko-belgijski strip najdrazi, to trebaju barem jednom dozivjeti.
Oni koji zele potpis nekog svog autora moraju se naoruzati strpljenjem, sendvicima, vodom i mozda vrecom za spavanje.
A tko zeli i crtez, e taj ce se dobro pomuciti. Srecom, meni i ekipi s kojom sam bio to nista nije bilo napeto, pa smo vise
istrazivali sto sve ima okolo. Tako smo otkrili da postoji i neki grad Madagaskar na Jadranskoj obali...
A s najzanimljivijim crtacem koji je potpisivao i crtao na Angoulemu ionako smo se zapili. Dvaput.
Kao sto je vec poznato mnogim Francuzima je svaki drugi jezik - stran. Posve. Pa i u restoranima.
Ako ti Francuz kaze da prica "a little" engleski, onda to u prijevodu znaci da kad ga pitas jos malo kruha - on te upiti u WC na katu...
Uglavnom, zabavno je...