Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

5 Pages«<2345>
Martin Mystere 63
Renky
#61 Posted : 21. veljače 2014. 14:31:47(UTC)
Rank: Strip-Autor

Man
Garfield wrote:
Tex Willer wrote:
Garfield wrote:

Mislim da je svugdje tako kad su redovni kupci upitanju.

Pa zato lepo Dado R. i kaze, javite nam "gde inace kupujete nasa izdanja"... I verujem da ce svi redovni kupci doci do svog primerkaSmile
A za ostale bi trebao neko u bob da gleda koliko ce ih biti za koji broj kog junaka pa da se shodno tome odredjuje tiraz za svako zasebno izdanjeBigGrin

Moram se i ja pozaliti. Imao sam slican problem kao kolega sto je napisao za MM 63. Naime kad sam dosao da kupim MM Gigant br.4 rekli su mi da nema i kako da to ispravim ? Kazu da si dosao 4-5 prije bilo je BigGrin

Tko te šljivi kad si se dugo dvoumija... i bija zabrinutFlapper Flapper Flapper
elsauto
#62 Posted : 22. veljače 2014. 15:12:26(UTC)
Rank: Nova faca

Nakon toliko godina skupljanja Libellusovih izdanja ovo mi je treci put da nisam
(jos) uspio nabaviti strip izdanje. Ovako je bilo na pocetku sa Superbook br.1 i
sa Gigantima 1 i 2. Superbook je onda kupljen po "malo" vecoj cijeni a giganti
su bili reprinti (nazalost malo mi to jos uvijek smeta sto nije prvo izdanje).
Ali nekako se sve to nabavilo i kolekcija svih MM Izdanja je do sad potpuna.

E sad pitanje za Izdavaca , ako bi kojim slucajem bilo da jedno 50 kolekcionara
u roku recimo godinu, dvi neuspiju nabaviti svoj primjerak da li bi stampanje dodatnih
50 primjeraka bilo moguce. (Recimo napravi se Lista kupaca, izracuna se cijena
i svi prihvate dodatnu cijenu). Odmah da vam kazem ne razumijem se u izdavastvo
tako da je za neke mozda pitanje i malo glupo pa se izvinjavam.

I jos jedno Pitanje u vezi Specijalnih brojeva, da li ce se to u Libellus Izdanju izdavati
ili su prava zasticena kod nekog drugog.

Arbok
#63 Posted : 22. veljače 2014. 19:04:13(UTC)
Rank: Često prisutan

Garfield wrote:
Dado R. wrote:
Thingol wrote:
Totalno sam razočaran činjenicom da mi je promaknuo ovaj broj 63. Imam sve brojeve i čitam MM od 1982.... prvih 99 brojeva dnevnika sam poklonio i čekao da napokon dođu brojevi do njihovog nastavka, jer su me loša i defektne dnevnikova izdanja frustrirala... a čini se da nisam jedini ovdje... jer očito nas ima koji žele imati kolekciju cijelu... i to više od 300. to je sada dokaz... a te priče da ima starih brojeva na zalihama.. to je glup argument.. jer zašto bi nas više od 300 kupovalo skupa izdanja koja si mnogi ne mogu priuštiti, a da su iste već pročitali ili ih još uvijek imaju pa makar sačuvane i u tim starim dnevnikovim brojevima. Ono što je interesantno to su ovi novi brojevi za koje će mnogi pokušati naći novaca jer je to nešto što kod svog omiljenog junaka još nisu vidjeli... a sada ćemo još morati kupovati brojeve odmah nakon njihovog izlaska... kao da se radi o jogurtu pa će mu isteći rok trajanja pa ima akcijsku cijenu... no dobro moram malo izbaciti tugu na ovaj način, jer ovakva politika cijena i kalkulacija brojevima očito ne daje rezultate. Prije će dovesti do toga da se raspadne sustav... Nakon što sam kod vas potrošio 20ak tisuća kuna... počinju mi se javljati dvojbe... velike... i to i u razum i u osjećaje.... kužim se u kalkulacije, investicije i pokazatelje... i teško mi je... razumijeti.. no neću dalje pisati... nadam se da će se taj broj 63 pojaviti u redovitoj štampi za koju godinu ponovo i to od vas jer mi na polici sada ne izgleda dobro rupa u nizu... oprostite na gnjavaži !

Ne kuzim kakve veze sad ima politika cijena s nestankom ovog ili nekih drugih izdanja. No, ako je ovo pisanje samo zbog razocarenja, onda OK,
mogu pokusati razumjeti i u tom slucaju i tebe cu zamoliti da mi javis gdje inace kupujes nasa izdanja, ostavis ime i prezime (mozes to i na PM)
pa ako uspijem nesto naci ja cu rado to proslijediti na navedeno prodajno mjesto.

I ja sam jedan od onih koji nije skontao sta je Thingol pokusao da kaze. Kao prvo siguran sam da se br.63 jos uvjek moze naci po knjizarama po normalnim cijenama, a sad zbog cega se ovako brzo rasprodao ovaj broj, pa vjerovatno zato sto prije nije izlazio i sto je jublarni 100 broj. I ne znam kakve to veze ima s njima ? Mozda mislis da trebaju veci tiraz ili nesto? Probali su i s tim, ali ...

Ako misliš na knjižare u Hrvatskoj moram te razočarati, nema ga ni za lijek (da, provjerio sam)! BigGrin
Ja sam ga uspio naći u Srbiji, u Alan Fordu, zahvaljujući sugestiji naše dežurne sotone, Texa Willera (P.S. Hvala!!! Wink ). Jest da me koštao duplo, ali jbga, što je tu je, ju snuz ju luz! Bored
Tex Willer
#64 Posted : 23. veljače 2014. 0:06:21(UTC)
Rank: Ovisnik

Man
Arbok wrote:

Ako misliš na knjižare u Hrvatskoj moram te razočarati, nema ga ni za lijek (da, provjerio sam)! BigGrin
Ja sam ga uspio naći u Srbiji, u Alan Fordu, zahvaljujući sugestiji naše dežurne sotone, Texa Willera (P.S. Hvala!!! Wink ). Jest da me koštao duplo, ali jbga, što je tu je, ju snuz ju luz! Bored

Nema na cemu, drago mi je da si ga nasao, jos malo i nigde ga vise nece ni biti. Evo ja tako sad pizdim jer ne mogu da nadjem Crnjake za kuma, doduse on se bas na vreme setio da sakuplja Abulija (jes da nije mesto ovde za pricu o Crnjacima, ali jbg)BigGrin
Ja ga sad jurim po Hrvatskoj i nema ni njega, slabo su vam opremljene striparniceBigGrin Ako znas da ga ima igde, bez obzira na cenu (ali da su glanc), javi na PM da me ne psuju DadeBigGrin
Dado R.
#65 Posted : 23. veljače 2014. 1:45:39(UTC)
Rank: Libellus

elsauto wrote:
Nakon toliko godina skupljanja Libellusovih izdanja ovo mi je treci put da nisam
(jos) uspio nabaviti strip izdanje. Ovako je bilo na pocetku sa Superbook br.1 i
sa Gigantima 1 i 2. Superbook je onda kupljen po "malo" vecoj cijeni a giganti
su bili reprinti (nazalost malo mi to jos uvijek smeta sto nije prvo izdanje).
Ali nekako se sve to nabavilo i kolekcija svih MM Izdanja je do sad potpuna.

E sad pitanje za Izdavaca , ako bi kojim slucajem bilo da jedno 50 kolekcionara
u roku recimo godinu, dvi neuspiju nabaviti svoj primjerak da li bi stampanje dodatnih
50 primjeraka bilo moguce. (Recimo napravi se Lista kupaca, izracuna se cijena
i svi prihvate dodatnu cijenu). Odmah da vam kazem ne razumijem se u izdavastvo
tako da je za neke mozda pitanje i malo glupo pa se izvinjavam.

I jos jedno Pitanje u vezi Specijalnih brojeva, da li ce se to u Libellus Izdanju izdavati
ili su prava zasticena kod nekog drugog.

Zao mi je sto je zapelo s ovim brojom, i kao sto sam vec jednom napisao, ocito smo krivo procijenili potraznju za ovim brojem.
Iskreno vjerujem da postoji jos ponegdje u prodaji, evo kazu da ima u Srbiji, a nije problem naruciti.
Mozda s postarinom ispadne nesto skuplje ali barem ga ima jos koji komad. Gdje si ti inace nabavljao nase MM?

Uvijek smo otvoreni saslusati razne prijedloge, i ako bi postojala neka konkretna ideja uvijek smo za razgovor, to nikad nije bilo upitno.
No, kao sto smo nekoliko puta ponovili mi ne radimo reprinte rasprodanih izdanja jer se u stvarnosti pokazalo da nema citatelja za takvo sto.
I cisto sumnjam da ce se po tom pitanju ikad ista promijeniti, nazalost.
Dado R.
#66 Posted : 23. veljače 2014. 1:47:37(UTC)

Tex Willer wrote:
Arbok wrote:

Nema na cemu, drago mi je da si ga nasao, jos malo i nigde ga vise nece ni biti. Evo ja tako sad pizdim jer ne mogu da nadjem Crnjake za kuma, doduse on se bas na vreme setio da sakuplja Abulija (jes da nije mesto ovde za pricu o Crnjacima, ali jbg)BigGrin
Ja ga sad jurim po Hrvatskoj i nema ni njega, slabo su vam opremljene striparniceBigGrin Ako znas da ga ima igde, bez obzira na cenu (ali da su glanc), javi na PM da me ne psuju DadeBigGrin

Nije ti ovo forum za izgubljeno-nadjeno, dobro da nisi jos usput napisao da prodajes traktor i prikolicu... i polovnog Carsona...BigGrin BigGrin
Tex Willer
#67 Posted : 23. veljače 2014. 1:56:11(UTC)

Man
Dado R. wrote:

Nije ti ovo forum za izgubljeno-nadjeno, dobro da nisi jos usput napisao da prodajes traktor i prikolicu... i polovnog Carsona...BigGrin BigGrin

Nemam traktor, al imam plac, plug i polovnog Carsona, pa dok traje traje. Obzirom da su za plug potrebna 2 konja, samo da napomenem da su potrebna bar 4 CarsonaLOL
Pa ko je zainteresovanLOL
Arbok
#68 Posted : 24. veljače 2014. 0:44:12(UTC)

Što se sljedeće neobjavljene epizode na našim prostorima tiče, ako sam dobro izračunao, ona bi trebala izaći u 69. knjizi, jel' tako?
Antracit
#69 Posted : 25. ožujka 2014. 8:59:44(UTC)

Zašto bi morao biti reprint? Tiska se dodatnih stotinjak primjeraka ...

Cendram, ali osjećam se prevareno nakon godina kupovine MM-a i čekanja Angry
Dado R.
#70 Posted : 25. ožujka 2014. 14:05:32(UTC)

Antracit wrote:
Zašto bi morao biti reprint? Tiska se dodatnih stotinjak primjeraka ...

Cendram, ali osjećam se prevareno nakon godina kupovine MM-a i čekanja Angry

Mozes li mi molim te reci gdje inace kupujes nasa izdanja i na kojim prodajnim mjestima si vec gledao?
Antracit
#71 Posted : 26. ožujka 2014. 13:34:48(UTC)

Prvo u strip knjižari Libellus, a zatim u Asteroidu ... godinu dana sam kupovao u riječkoj strip knjižari koje više nema, tako da sam nastavio uzimati u Zg-u.
Zvao sam sve HR striparnice i par knjižara u Hrvatskoj, te kontaktirao tri striparnice u Srbiji ...
danant
#72 Posted : 26. ožujka 2014. 18:16:06(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Man
U Novom Sadu u Bulevar Books ima jos jedan primerak 63
Dado R.
#73 Posted : 28. ožujka 2014. 8:04:20(UTC)

Antracit wrote:
Prvo u strip knjižari Libellus, a zatim u Asteroidu ... godinu dana sam kupovao u riječkoj strip knjižari koje više nema, tako da sam nastavio uzimati u Zg-u.
Zvao sam sve HR striparnice i par knjižara u Hrvatskoj, te kontaktirao tri striparnice u Srbiji ...

Molim te napisi mi u PM svoj broj telefona, ime i prezime i reci mi gdje bismo eventualno to mogli ostaviti, u koje prodajno mjesto, ako slucajno nadjem primjerak?
Sanse nisu bas velike, ali cu dati sve od sebe pa ako nadjem, javit cu ti...
Arbok
#74 Posted : 4. prosinca 2014. 1:02:12(UTC)

Ja se žalio kako sam ovaj strip platio duplo nakon što se rasprodao, a sad mi je lakše dok vidim da ga je netko spreman platiti čak 609 kuna, na aukciji na s.com!!!! Blink Blink Blink Blink Blink Blink
Antracit
#75 Posted : 10. prosinca 2014. 16:16:59(UTC)

I dalje ne kužim zašto je problem tiskati dodatnih 50-100 primjeraka, očito ima još puno ljudi sa rupama u kolekciji Angry
Renky
#76 Posted : 10. prosinca 2014. 17:57:55(UTC)
Rank: Strip-Autor

Man
Po čemu je očito? Po cijeni sa aukcija? Možda... kad se dvoje nadbidavaConfused
Dado R.
#77 Posted : 11. prosinca 2014. 22:50:29(UTC)

Antracit wrote:
I dalje ne kužim zašto je problem tiskati dodatnih 50-100 primjeraka, očito ima još puno ljudi sa rupama u kolekciji Angry

Ovdje na forumu, a vjerujem i na nekim drugim forumima pojedinci nas sve uvjeravaju kako oni znaju, misle, osjecaju i ocitim smatraju da ima
50-100-150 kolekcionara koji su ostali bez nekih primjeraka u svojoj kolekciji i cudi ih kako mi to ne znamo i ne zelimo tiskati dodatne primjerke.
Imao bih jedan jako zanimljiv poslovni prijedlog za sve koji stoje iza toga odnosno za sve koji se mogu prepoznati u prethodnoj recenici.
Dakle predlozio bih da se ti istomisljenici na neki nacin povežu i dogovore o izdanjima koje trebamo dodatno tiskati, te da nam jave naslove izdanja i kolicine koje zele.
Mi cemo nakon toga njima poslati ponudu za tisak tih izdanja i nakon sto nam uplate novac za troskove mi cemo odmah krenuti s realizacijom istih.
Naravno u ponudi ce biti navedeni samo nabavni troskovi izdanja, bez lipe nase zarade, s obzirom da je to njihova ideja red je i da zarade na svojoj ideji.
Nasa ponuda vrijedi do kraja mjeseca.Smile

No s obzirom koliko su pojedinci uvjereni u svoje tvrdnje mislim da ce se server na kojem je nas mail uskoro srusiti
od silnih ponuda koje ce pristici nakon objave ovog posta.Smile BigGrin

Dok Lester
#78 Posted : 11. prosinca 2014. 23:04:39(UTC)

Man
Ovo obavezno stavi u novi topic i neka bude sticky, jer i poslije će se naći netko tko će se žaliti da je previdio ponudu.
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
Dado R.
#79 Posted : 12. prosinca 2014. 0:46:37(UTC)

Dok Lester wrote:
Ovo obavezno stavi u novi topic i neka bude sticky, jer i poslije će se naći netko tko će se žaliti da je previdio ponudu.

Ne brini, za takve cemo mi pokusati osigurati extra osobne ponude i nakon isteka sadasnje atraktivne ponude.Smile
IgorT
#80 Posted : 12. prosinca 2014. 15:23:39(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Man
Dado R. wrote:
Antracit wrote:

Ovdje na forumu, a vjerujem i na nekim drugim forumima pojedinci nas sve uvjeravaju kako oni znaju, misle, osjecaju i ocitim smatraju da ima
50-100-150 kolekcionara koji su ostali bez nekih primjeraka u svojoj kolekciji i cudi ih kako mi to ne znamo i ne zelimo tiskati dodatne primjerke.
Imao bih jedan jako zanimljiv poslovni prijedlog za sve koji stoje iza toga odnosno za sve koji se mogu prepoznati u prethodnoj recenici.
Dakle predlozio bih da se ti istomisljenici na neki nacin povežu i dogovore o izdanjima koje trebamo dodatno tiskati, te da nam jave naslove izdanja i kolicine koje zele.
Mi cemo nakon toga njima poslati ponudu za tisak tih izdanja i nakon sto nam uplate novac za troskove mi cemo odmah krenuti s realizacijom istih.
Naravno u ponudi ce biti navedeni samo nabavni troskovi izdanja, bez lipe nase zarade, s obzirom da je to njihova ideja red je i da zarade na svojoj ideji.
Nasa ponuda vrijedi do kraja mjeseca.Smile

No s obzirom koliko su pojedinci uvjereni u svoje tvrdnje mislim da ce se server na kojem je nas mail uskoro srusiti
od silnih ponuda koje ce pristici nakon objave ovog posta.Smile BigGrin

Hehe ovo sam i ja predložio na scom-u kada se vodila rasprava oko kolor zagora br. 23BigGrin Izgleda da sam bio u pravu kada sam napisao da bi vas dvojica pristali na takav pothvatGlare
Users browsing this topic
Guest (7)
5 Pages«<2345>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.