Robocop
Film je dobar, zabavan i vizualno atraktivan. U nekim elementima je bolji od originala, u nekima dosta lošiji. Puno je bolje prikazani odnos nesretnog policajca sa obitelji, to mi se ističe kao vrijedno napomene. Oldman briljira, Keaton nije materijal za lik koji prolazi preobražaj iz pozitivca u negativca, a izbor glavnog glumca je razočaravajući. Na kraju, ono što najviše nervira je prisutna sveopća američka patetika. "Mi smo najbolja zemlja, najbolja nacija, najbolje sve, a ostali su niš koristi". To ruši ocjenu nekoliko bodova. Recimo 4,5/10.
300 - uspon carstva
Vizualno spektakularan, odlični stripovski efekti, svaka akcijska scena se zaustavi na par sekundi da izgleda kao sličica iz stripa. Fora efekt. Priča nije nešto složena, što bi bilo i neprimjereno očekivati. Eva Green ne zna glumiti negativku, što je možda najveći nedostatak filma. Također, Sullivan Stapleton, koji glumi grčkog generala Temistokla, me podsjeća na Nicolasa Cagea, jer bazira svoju glumu na forsiranju i glumatanju. Ako ne volite mnoštvo krvi koje šprica svim smjerovima po ekranu i "lovačke" fore koje nemaju veze sa stvarnošću, zaobiđite ovaj film. Film nema zanimljivog i dobrog glumca/glumicu koji bi podnijeli teret spašavanja filma na svojim leđima. Gledao sam ga jučer i već sam zaboravio većinu filma. 300 je bio odličan, nastavak je puno lošiji. Meni lošiji i od Robocopa. Ocjena 3/10.