bubo wrote:Renky wrote:Ovo je topic za VRH!
e hajde sad ti meni malo pojasni ove spinn off , koliko toga ima ? jel utiče na čitanje redovnih albuma i slično???
Kriss de Valnor: Yves Sente + Giulio De Vita
Nisan čita tako da ne znan koliko je uopće bitno za samu radnju osnovnog serijala.
Mislim da uopće nije bitno i da je potrebno samo minimalno predznanje iz osnovnog serijala budući da je prvi
album iz Kriss de Valnor ciklusa objavljen prije 4 godine. Inače to je ona curka sa kapulom
i strijelama.
Mislim da je kraj trećeg Libellus integrala njeno prvo pojavljivanje. Za sad su objavljena 4 ili možda već i peti album koji je najavljen baš u ovim danima.
Jbmga ali meni crtež odličan, na tragu Rosinskog i Hermanna ( sa početka serijala Tornjevi Boa-Morija ).
Louve: Yann + Roman Surzhenko
Prvi album je iz 2011. pa važi isto kao i za Kriss...
Crtež mi opet odličan, malo drugačiji stil nego Rossinski ali čak se minja u tom pravcu sa kasnijim albumima. To sve komentiram iz oglednih tabli
. Za sad četiri albuma Thorgalovog nasljednika, peti najavljen za prvi dio 2015.
Thorgal ( mladost ) isti autorski dvojac kao i na Louveu i očito vrlo produktivan.
Ovo je najnoviji spinn off sa zasad samo 2 albuma no ne sumnjam da će i to ići bar po jedan godišnje.
Mislim da sva tri serijala idu pod zajednički nazivnik "Svijet Thorgala" ili tako nekako
I tek sad vidin kako će mi obnavljanje gradiva kroz Libellusove integrale dobro doći