Ne znam koliko pisana slova spadaju na naslovnicu, nisam dizajner i nisam strucan po tom pitanju pa to ne mogu procjeniti,
no ne mogu reci da to vidjam bas posve rijetko, i ne mislim tu na domaca izdanja, vec recimo na albume na njemackom ili francuskom.
Evo ovo mi je prvo palo na pamet:
http://www.ppm-vertrieb....-des-nylonmanns-650.jpg
Ovako po mom ukusu mislim da se sve moze kombinirati ako ispadne lijepo...
Mislim, vidjao sam "djela" renomiranih i nagradjivanih dizajnera koji su vjerojatno radili sve "po struci" ali to su znala biti negledljiva djela.
Sto se tice fonta koji je odabran, predpostavljam da ga je odabrao glavni urednik izdanja, tj. Sloba, po dizajnerovu prijedlogu, tj. Melininom,
pa jedino onda oni mogu kompetentno odgovoriti zasto bas taj font. No svi znamo iz iskustva da se nikad ne moze odabrati nesto sto ce se svidjeti svima.
Ako se uspije izabrati nesto sto se svidi vecini (ako je to uopce namjera) onda je to vec super i uspjesno.
A vjerujem da su oni zadovoljni odabirom jer cini mi se da se izbor svidio vecini, sudeci po tome da je proglaseno izdanjem godine.
Cisto sumnjam da je to iskljucivo samo zbog sadrzaja, vec da je izdanje ocjenjeno kompletno, ukljucujuci dizajn.
No nisam ni sumnjao da ce se i dizajn svidjeti mnogima, kad dizajn radi Melina...