Rank: LibellusJoined: 10.7.2011.(UTC) Posts: 3,912 Location: Makarska
|
Arbok wrote:Dado R. wrote:Arbok wrote:Dado R. wrote:Arbok wrote:Fala, Dado! Nego, pretpostavljam da još uvijek nemate opciju plaćanja karticom na rate? Zar to ne ovisi o tvojoj kartici odnosno o vrsti ugovora (Revolving...)? Ovisi o vama. Naime, imam MasterCard Zagrebačke banke i ako mi vi na prodajnom mjestu ne ukucate na POS uređaju broj rata, meni će taj cjelokupan iznos doći na naplatu s mjesec dana odgode i to je sve. Ovaj Revolving se odnosi na Go!Karticu Zagrebačke banke koju nemam. Ako sam ja to dobro razumio, vi biste trebali ugovoriti s bankama mogućnost da vaši klijenti plaćaju na rate: Maestro karticom, Masterom... Bez kamata, s kamatama, kako već. Evo primjera: nedugo sam uzeo komp u jednom dućanu u Zagrebu u vrijednosti cca 5000 kuna, na 12 rata preko Masterice (cijena za gotovinsko plaćanje bila je uvećana za 7%). Provjerio sam danas, iz ugovora koji mi imamo nemamo mogucnosti ponuditi placanja u ratama. Ali biste to definitivno trebali dogovoriti. Ipak su iznosi koje vaši kupci plaćaju (vjerojatno) često pozamašni i bio bi to sjajan potez kojim bi zasigurno privukli nove kupce ili barem ohrabrili stare! Dok je prije mogucnost placanja na rate ovisila gotovo iskljucivo o prodajnome mjestu, u zadnje vrijeme (a sve s ciljem povecanja potrosnje svojih klijenata) banke su se sve vise okrenule prema krajnjim korisnicima koji kod njih imaju racune i kartice te im daju mogucnost da sami odrede na koliko rata zele podijeliti odredjeni iznos koji su potrosili prilikom kupovine. Evo npr. ja kao klijent RBA za svaku kupovinu iznad 300 kn mogu pozivom na broj 072 62 62 62 taj iznos beskamatno podijeliti na 2-12 rata. Jasno, to ovisi i o ugovorenome paketu koji klijent ima u svojoj banci, no samo zelim istaknuti da vise nije nuzno da neko prodjno mjesto ima mogucnost placanja na rate nego to i sami mozete dogovoriti sa svojom bankom za sva svoja buduca placanja (ne samo za kupovinu stripova).
|