Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

6 Pages<12345>»
Zagor 23
Tex Willer
#41 Posted : 30. studenog 2014. 21:42:34(UTC)
Rank: Ovisnik

Man
Dado R. wrote:
Josip1000 wrote:
Dado R. wrote:
Ne znam sto je anto htio pokazati s ovim slikama no bez neukusnih komentara, molit cu lijepo.

Pa htio je pokazati da je diler koji misli samo na zaradu i šušku i kojeg boli briga za Zagora i Zagorijance.......sa ovakvim konstatacijama pljuje pravim kolekcionarima u lice

Ne znam kome slike doista pripadaju, samo sam zelio skrenuti pozornost na biranje rijeci u komentarima.

Prof Inz ili kako vec bese nik. izbacili ste ga s foruma ti ili drugi Dado. Mada, ne moze nikome da se zabrani da kupuje vise brojeva ili samo odredjene brojeve, zato dobra saradnja sa striparnicom, uzajamno postovanje i nema problemaSmile
anto
#42 Posted : 30. studenog 2014. 21:43:50(UTC)
Rank: Često prisutan

Man
senokute wrote:
Tex Willer wrote:
Evo za svaki slucaj i link za AF, ima ga odmah na naslovnoj po normalnoj ceni. Sad jos koliko ce ga biti, pitanje, uvoz je tek sad bio. I meni tek u ponedeljak stize.
http://alanford.co.rs/index.php

hvala druze, narucio sam kod Darkwooda, imali su jos dosta primjeraka, ako je vjerovati onim ciframa za dostupnost.

ja bih ti ipak savetovao da obavezno kontaktiraš radnju preko meila ( porudzbine@darkwood.co.rs ),jer cifre na sajtu umeju ponekad i da zeznu; a to bi u ovom slučaju bilo vrlo nezgodno po tebe.
Tako da u slučaju da ne dođeš do primerka u Darkvudu,možeš da se obratiš striparnici Alan Ford na vreme.
anto
#43 Posted : 30. studenog 2014. 22:21:35(UTC)
Rank: Često prisutan

Man
Dado R. wrote:
Ne znam sto je anto htio pokazati s ovim slikama no bez neukusnih komentara, molit cu lijepo.

hteo sam pokazati samo malo egzotike - nadam se da mi profa/timber neće zameriti.

nikako nisam hteo odvući priču na raspravu o preprodaji i slično;činjenica da inzova lepša polovina drži tri primerka skoro-pa-rasprodanog Zagora, mogla bi navesti na mišljenje da sam to hteo,ali zaista nisam.
manchester
#44 Posted : 1. prosinca 2014. 1:21:05(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Ako su brojke tacne mozete naci jos u Darkwoodu i AF, nadam se da nijedan kolekcionar nije ostao bez svog primerka, jos niko nije zakukao Dadama na forumu da izmisle neki primerak[biggrin. Ne podrzavam likove koji su kupili i dva primerka radi preprodaje mada niko to ne moze zabraniti. Digla se velika prasina...ajmo dalje 25 i 26 sto pre...Drool
alen
#45 Posted : 1. prosinca 2014. 10:18:56(UTC)
Rank: Nova faca

Nekoliko je ljudi na s.com spomenulo problem spirale koja postaje sve uža, copy/paste:

"Zahvaljujući ovom koji je 20-ak brojeva knjige 23 kupio zbog preprodaje (a on sasvim sigurno nije jedini koji se vodi istom logikom i koji je to napravio), koje će pak na aukcijama dosezati gadno visoke cijene, 20-ak (i tako moguće po nekoliko puta) kolekcionara će odustati od LL kolor Zagora, pa će posljedično tome naklada edicije sa sadašnjih 400 pasti na 300 primjeraka, a cijena skočiti na 250 kn, s dvomjesečnim popustom 200 kn.

I tako će se dodatno zaoštriti spirala sve manjih naklada i sve viših cijena, i u konačnici ćemo svi nahebati."

Mislim, slatko je veseliti se svakom broju i hvaliti savršeno izdanje, ali pretpostavljam da netko može mrtav hladan kupiti pola tiraža (zašto ne, 200 komada) i ugroziti cijelu kolekciju.

Ja sam svoj primjerak osigurao na vrijeme (prednarudžbom, nazovimo), isto je sigurno napravilo i puno drugih kolekcionara. Ali vjerujte da postoji i određen broj ljudi koji ne idu na forume i koji nisu informirani da je izašao #23 i da će istog ubrzo nestati. Možda njih nema puno, 10-20%, ali to je taj višak koji sužava spiralu. Oni neće kupiti taj strip, nasmijat će se cijeni od 500kn na aukcijama i odustati od kupovine narednih brojeva.

Koliko vidim podosta izdanja vam je već na tiražu od 300 primjeraka??? Pa to je praktički print on demand.

Ponavlja vam se priča s MM100. Riješite taj problem.
Renky
#46 Posted : 1. prosinca 2014. 12:40:57(UTC)
Rank: Strip-Autor

Man
anto wrote:
Dado R. wrote:

hteo sam pokazati samo malo egzotike - nadam se da mi profa/timber neće zameriti.

nikako nisam hteo odvući priču na raspravu o preprodaji i slično;činjenica da inzova lepša polovina drži tri primerka skoro-pa-rasprodanog Zagora, mogla bi navesti na mišljenje da sam to hteo,ali zaista nisam.

Uf, dobro onda... ali baš je ispalo kao da jesi... doduše ove slike me više podsjećaju ( govorim iz vlastitog iskustva BigGrin ) na reklamu za... jelte Flapper
Dado R.
#47 Posted : 1. prosinca 2014. 16:36:11(UTC)
Rank: Libellus

alen wrote:
Nekoliko je ljudi na s.com spomenulo problem spirale koja postaje sve uža, copy/paste:

"Zahvaljujući ovom koji je 20-ak brojeva knjige 23 kupio zbog preprodaje (a on sasvim sigurno nije jedini koji se vodi istom logikom i koji je to napravio), koje će pak na aukcijama dosezati gadno visoke cijene, 20-ak (i tako moguće po nekoliko puta) kolekcionara će odustati od LL kolor Zagora, pa će posljedično tome naklada edicije sa sadašnjih 400 pasti na 300 primjeraka, a cijena skočiti na 250 kn, s dvomjesečnim popustom 200 kn.

I tako će se dodatno zaoštriti spirala sve manjih naklada i sve viših cijena, i u konačnici ćemo svi nahebati."

Mislim, slatko je veseliti se svakom broju i hvaliti savršeno izdanje, ali pretpostavljam da netko može mrtav hladan kupiti pola tiraža (zašto ne, 200 komada) i ugroziti cijelu kolekciju.

Ja sam svoj primjerak osigurao na vrijeme (prednarudžbom, nazovimo), isto je sigurno napravilo i puno drugih kolekcionara. Ali vjerujte da postoji i određen broj ljudi koji ne idu na forume i koji nisu informirani da je izašao #23 i da će istog ubrzo nestati. Možda njih nema puno, 10-20%, ali to je taj višak koji sužava spiralu. Oni neće kupiti taj strip, nasmijat će se cijeni od 500kn na aukcijama i odustati od kupovine narednih brojeva.

Koliko vidim podosta izdanja vam je već na tiražu od 300 primjeraka??? Pa to je praktički print on demand.

Mozemo se mi vrtiti u krug koliko hocemo, i raspravljati o nakladama i slicno, i opet bismo se vratili na isto.
Nismo mi smanjili naklade jer smo se jedno jutro probudili i pozeljeli smanjiti nakladu vec je to bilo cinjenicno stanje na trzistu.
Pa Zagora smo htjeli raditi u 1200 primjeraka, ali nije islo. Pa smo stalno smanjivali nakladu. I brojevi 21 i 22 su radjeni u 400 primjeraka
pa ih jos ima nekoliko komada u prodaji. Ne predvidjam pad Zagorove aktualne naklade a samim time ni porast cijene.

Teoretski moze netko kupiti i cijelu nakladu a ne samo pola, nije zakonom zabranjeno, ali to je samo teorija.
Jer prije nego sto netko dodje do pola ili cijele naklade, trebao bi dobiti ta izdanja od nas, zar doista netko misli da bismo to dopustili?
Kao sto sam vec nekoliko puta pisao svaki kolekcionar se moze kod svog prodavaca osigurati za primjerak rezervacijom i slicno.
Ako se pojedini kolekcionari na taj nacin ne mogu pobrinuti za sebe, kako da se onda mi pobrinemo za njih?
Spekulacijama? Tiskanjem vece naklade koja ce poslije stojati mjesecima i godinama na skladistu? Jasno da ne mozemo na taj nacin.
No ono sto mi sa svoje strane vec cinimo je da nastojimo svakom kljucnom prodavacu osigurati kolicinu izdanja nekog junaka koju
inace uzimao i kod prethodnih brojeva. Na vama je onda da se dogovorite s prodavacem oko rezervacije.
Sumnjam da ima neki prodavac koji to nece uciniti, ako postoji takav, promijenite ga.

Nostromo Zarkoff
#48 Posted : 1. prosinca 2014. 17:26:24(UTC)

Man
Dado R. wrote:
alen wrote:

Mozemo se mi vrtiti u krug koliko hocemo, i raspravljati o nakladama i slicno, i opet bismo se vratili na isto.
Nismo mi smanjili naklade jer smo se jedno jutro probudili i pozeljeli smanjiti nakladu vec je to bilo cinjenicno stanje na trzistu.
Pa Zagora smo htjeli raditi u 1200 primjeraka, ali nije islo. Pa smo stalno smanjivali nakladu. I brojevi 21 i 22 su radjeni u 400 primjeraka
pa ih jos ima nekoliko komada u prodaji. Ne predvidjam pad Zagorove aktualne naklade a samim time ni porast cijene.

Teoretski moze netko kupiti i cijelu nakladu a ne samo pola, nije zakonom zabranjeno, ali to je samo teorija.
Jer prije nego sto netko dodje do pola ili cijele naklade, trebao bi dobiti ta izdanja od nas, zar doista netko misli da bismo to dopustili?
Kao sto sam vec nekoliko puta pisao svaki kolekcionar se moze kod svog prodavaca osigurati za primjerak rezervacijom i slicno.
Ako se pojedini kolekcionari na taj nacin ne mogu pobrinuti za sebe, kako da se onda mi pobrinemo za njih?
Spekulacijama? Tiskanjem vece naklade koja ce poslije stojati mjesecima i godinama na skladistu? Jasno da ne mozemo na taj nacin.
No ono sto mi sa svoje strane vec cinimo je da nastojimo svakom kljucnom prodavacu osigurati kolicinu izdanja nekog junaka koju
inace uzimao i kod prethodnih brojeva. Na vama je onda da se dogovorite s prodavacem oko rezervacije.
Sumnjam da ima neki prodavac koji to nece uciniti, ako postoji takav, promijenite ga.

Sve stoji, al morate uzet u obzit da masa ljudi nije trenutno pri parama, između poslova, imat će za koji misec, pola godine tek i onda pafff...sve rasprodano..a imam prije toga 60+ komada nekog junakau kolekciji. Prvi ja. Tija bi kupit izdanja koja nisam u zadnji godinu dana, Marty, Mr-No, Zagor, Riđobradi, neki DD...sve rasprodano.
Ukratko, fala Bogu, Vi sami određujete pravila, al mislim da svi sugeriramo da dodate +50 ili +100 komada na nakladu da bi malo simbolično snizili cijenu a virujem da bi se opet sve rasprodalo. Pa nije valjda problem šta je ostalo na stanju 5-6 komada Zagor broj 21 i 22, a izašli su prije 2 miseca?
senokute
#49 Posted : 1. prosinca 2014. 18:52:22(UTC)
Rank: Nova faca

anto wrote:
senokute wrote:
Tex Willer wrote:
Evo za svaki slucaj i link za AF, ima ga odmah na naslovnoj po normalnoj ceni. Sad jos koliko ce ga biti, pitanje, uvoz je tek sad bio. I meni tek u ponedeljak stize.
http://alanford.co.rs/index.php

hvala druze, narucio sam kod Darkwooda, imali su jos dosta primjeraka, ako je vjerovati onim ciframa za dostupnost.

ja bih ti ipak savetovao da obavezno kontaktiraš radnju preko meila ( porudzbine@darkwood.co.rs ),jer cifre na sajtu umeju ponekad i da zeznu; a to bi u ovom slučaju bilo vrlo nezgodno po tebe.
Tako da u slučaju da ne dođeš do primerka u Darkvudu,možeš da se obratiš striparnici Alan Ford na vreme.

Da, bas kao sto kazes, od narucenih sest stripova imali su samo dva(dvaestrojka je naravno bila nedostupna), iako je na svaki cifra dostupnosti bila na 10 , , ali nema veze, snasao sam se nekakoBigGrin LOL
Dado R.
#50 Posted : 1. prosinca 2014. 19:32:36(UTC)

Nostromo Zarkoff wrote:

Sve stoji, al morate uzet u obzit da masa ljudi nije trenutno pri parama, između poslova, imat će za koji misec, pola godine tek i onda pafff...sve rasprodano..a imam prije toga 60+ komada nekog junakau kolekciji. Prvi ja. Tija bi kupit izdanja koja nisam u zadnji godinu dana, Marty, Mr-No, Zagor, Riđobradi, neki DD...sve rasprodano.
Ukratko, fala Bogu, Vi sami određujete pravila, al mislim da svi sugeriramo da dodate +50 ili +100 komada na nakladu da bi malo simbolično snizili cijenu a virujem da bi se opet sve rasprodalo. Pa nije valjda problem šta je ostalo na stanju 5-6 komada Zagor broj 21 i 22, a izašli su prije 2 miseca?

Naravno da nije problem sto na stanju ima 5-6 komada Zagora koji su izasli prije 2 mjeseca.
Ali je problem sto na stanju ima preko 200 komada Zagora koji su objavljeni prije skoro 2 godine.
Problem je sto na na stanju ima Texa, MNOa, MM i drugih junaka do 150 primjeraka (nekih i vise) na skladistu a objavljeni su prije najmanje 3-4 godine...
To su izdanja koja smo tiskali u nakladama od 500 primjeraka. Pa ako necega ima jos 100-150 na stanju, znaci da ih je otislo 350-400 primjeraka.
Od tih 350-400 primjeraka nisu sve kupovali stripofili i kolekcionari. Dio ih je otisao gratis pod ugovorno obaveznim primjercima, dio su kupovale neke
manje knjizare koje su samo kupovale sporadicno, takvih danas ni nema. Dio je isao u knjiznice. Danas ide znatno, znatno manje...
Dakle nasa procjena naklada nije pala s nebesa niti je to nase "odredjivanje pravila", ta procjena je izvucena iz sasvim preciznih podataka i cinjenica.

Nismo li kod Mister Noa i Martina Mysterea smanjili naklade prvo na 350 primjeraka? Pa tih brojeva ima jos po tridesetak komada kod nas na skladistu,
plus jos najmanje dvadesetak po striparnicama i knjizarama. A objavili smo te knjige prije skoro dvije godine.
Ako je tako kako ti kazes, gdje su onda ti kolekcionari ili kupci koji to nisu mogli kupiti u prva dva mjeseca vec ce to kupiti za koji mjesec, pola godine?
I sto smo mi onda trebali nastaviti raditi u 350 primjeraka? Mislim, meni je jasno kako kupci i kolekcionari razmisljaju i potpuno ih razumijem.
Meni je takodjer jasno i kakva je financijska situacija u HR i regiji i da nije svaki put lako izdvojiti odredjen novac u odredjenom vremenu za nesto sto je hobby.
Sve razumijem i nikome nebi bilo draze od nama samima da se izdanja mogu raditi u 500 ili vise primjeraka i konstantno prodavati u duzim razdobljima.
No cinjenice i stvarno stanje su nesto drugo od nasih zelja i kao sto ja razumijem nase kupce tako bih zelio da i kupci razumiju nas. Barem malo.
Jer ako nekom kupcu ili kolekcionaru nije lako izdvojiti novac u 2-4 mjeseca od objave izdanja, kako se onda moze ocekivati od nas da nama bude lako
odvojiti novac za 50-100 komada za xy knjiga godisnje, skladistiti to i cekati da se mozda nekad pojavi netko tko ce kupiti bar poneki komad?

Dado R.
#51 Posted : 1. prosinca 2014. 19:36:35(UTC)

Nostromo Zarkoff wrote:

Mozes li mi molim te napisati koji su to brojevi koji su objavljeni u zadnjih godinu dana a koje si zelio nabaviti i nema ih nigdje?
Jer od nekih izdanja koje mi vise nemamo na skladistu jos uvijek se poneki primjerak moze pronaci u striparnicama ili knjizarama (Tisak media i Profil).
MM 63 znam da nemaju, no neka izdanja se vjerujem jos mogu naci, rado cu provjeriti ako mi napises sto te konkretno zanima.
thekide
#52 Posted : 1. prosinca 2014. 21:16:19(UTC)

Man
Ja i dalje ne vidim da se neko žalio da je ostao bez svog primerka broja 23, ovde su izgleda sve priče preliminarne, s obzirom da ga i dalje ponegde ima u prodaji. Jedina prava greška u proceni je bila MM63, što je Dado i sam rekao, al je taj broj rasprodan zbog drugih razloga (premijerno izdanje). Ja sam ga recimo kupio a nemam prethodnih 62 broja. Ali sam ih sve pročitao pa sam morao i taj. A videću da ga na proleće trampim sa nekim ko možda ima MM Gig4, koji jedini nemam pa da tako kompletiram gigante.

Malo sam skrenuo sa teme, hteo sam samo da kažem da je i moja "stručna" procena bila da je greška smanjiti tiraž Zagora na 400 komada, naročito u tom momentu kad su krenuli da se rasprodaju pojedini brojevi, prvo 17 i 18, zatim 19 i 20.
Naravno debelo sam pogrešio jer su upravo ta dva sledeća i dalje na stanju i to pored smanjenja i pored Interlibera.

Za kraj ostaje nada i želja da se prodaja stabilizuje na što duži vremenski period. I jedno retoričko pitanje:
Gde je nestalo 106 kupaca između broja 20 (11.7.) i 21 (29.8.)?
Garfield
#53 Posted : 1. prosinca 2014. 22:27:23(UTC)

Uvjek isto. Licno mislim da je ovo vec puno puta objasnjeno, ali dzaba. Ljudima se nikad ne moze udovoljiti. Kad je prvi Zagor za Mafest izasao i kostao 110 kuna nije se nesto ludo prodavao i nije se moglo ostati od komentara da je skup. Tako da stvarno ne znam kako ljudima udovoljiti.
Ove price neko ostao bez nekog broja, to govore ljudi koji bi kad im se cefne uzeli neki broj. Ono cekat ce 2-3 godine pa bi uzeo neki broj ... I kad se prikaze da nema na stranici uvjek ima kod preprodavaca, striparnicama i slicno, tako da se vecina brojeva moze naci i do pola godine kasnije, i mislim da je to sasvim korektno.

Mozda ruzno zvuci, ali licno mislim i da nije ok da se povecaje tiraz nekog broja zato sto bi neki covjek koji uopste ne uzima Libellus izdanja uzeo taj odredjen broj ??? Znaci Libellus je izdao preko 600 stripova i on se odlucio 1 ili 2 stripa da uzme i radi takvih ljudi treba povecavati tiraz ? Ne bi rekao.

Kao sto je vec puno puta spomenuto svaki covjek koji uzima Libellus uvjek moze rezervisati ili uzeti koji mjesec poslije, tako da ne vidim u cemu je problem ?
Nostromo Zarkoff
#54 Posted : 1. prosinca 2014. 22:30:13(UTC)

Man
Dado R. wrote:
Nostromo Zarkoff wrote:

Mozes li mi molim te napisati koji su to brojevi koji su objavljeni u zadnjih godinu dana a koje si zelio nabaviti i nema ih nigdje?
Jer od nekih izdanja koje mi vise nemamo na skladistu jos uvijek se poneki primjerak moze pronaci u striparnicama ili knjizarama (Tisak media i Profil).
MM 63 znam da nemaju, no neka izdanja se vjerujem jos mogu naci, rado cu provjeriti ako mi napises sto te konkretno zanima.

Eh, fala na susretiljivosti, al fali mi popriličan broj svega u zadnje, godinu-dvi, to su ti naslovi i brojevi. Problem je šta je to začaran krug jer sad kupim akcijisku rundu od interlibera jer bi opet za iste te stripove kasnije da 20% više...vrime prođe, lova ode...i rupa je sve više i više.
U svakom slučaju problem cile stvari je financijske prirode nas koji pratimo 5-6 libellus izdanja (npr ja. riđi, nn, mm, dd, zagor i mr.no), znam da vama to ne paše, razumim, al sam sve do ovih smanjenja naklada moga i nakon dvi godine "posta" kad se otvori prostor naručit mirne duše stripove, zna bi da su tu, po normalnoj cijeni i lipo očuvani. Šta ćemo! Šta je tu je.
Nostromo Zarkoff
#55 Posted : 1. prosinca 2014. 22:33:31(UTC)

Man
Garfield wrote:

Ove price neko ostao bez nekog broja, to govore ljudi koji bi kad im se cefne uzeli neki broj. Ono cekat ce 2-3 godine pa bi uzeo neki broj ...

E jebi ga Garfilde, nema svako iste karte...da živiš u Švicarskoj a ne u Mostaru reka bi da neznaš kako je...a ovako...Confused Nema još dice, troškova?Smile
Garfield
#56 Posted : 1. prosinca 2014. 23:18:04(UTC)

Nostromo Zarkoff wrote:
Garfield wrote:

Ove price neko ostao bez nekog broja, to govore ljudi koji bi kad im se cefne uzeli neki broj. Ono cekat ce 2-3 godine pa bi uzeo neki broj ...

E jebi ga Garfilde, nema svako iste karte...da živiš u Švicarskoj a ne u Mostaru reka bi da neznaš kako je...a ovako...Confused Nema još dice, troškova?Smile

Da, samo nije za to kriv Libellus. Ako ne mogu priustiti Mercedesa necu ga voziti, ali kakve to veze ima sa Mercedesom ? Nije on za to kriv, nego moja financijska situacija. Ako je nekome skupo i ne moze pratiti imaju kiosk izdanja. Na zalost imaju ljudi kojima su i kiosk izdanja skupo i sad bi trebalo dzaba djeliti stripove da bi i oni imali ? A niko ne konta drugu stranu. Od takvih ljudi koji uzimaju probrane brojeve Libellus bi davno propao, pa sad bi trebao Libellus biti ljut na njih zbog toga ?

I siguran sam da niko ne bi bio sretniji od izdavaca da mogu izdavati neke velike tiraze po 10 000 hiljada i da cijena bude puno manja, ali na zalost situacija je takva kakva jeste ...
Nostromo Zarkoff
#57 Posted : 1. prosinca 2014. 23:40:42(UTC)

Man
Garfield wrote:
Nostromo Zarkoff wrote:
Garfield wrote:

Ako ne mogu priustiti Mercedesa necu ga voziti, ali kakve to veze ima sa Mercedesom ? Nije on za to kriv, nego moja financijska situacija.

Da, nesumljiva logika, al taj scenario da neko odustane od nekog izdanja ni jednoj strani sigurno ne odgovara. Neman šta više da ti dodam.
manchester
#58 Posted : 1. prosinca 2014. 23:52:56(UTC)

Daj samo naka izlazi istim tempom, realno, onaj kome je stvarno stalo ce kupiti knjigu ubrzo po izlasku, ko zaostaje po 10 brojeva samo se zavarava da ce jednog dana upotpuniti kolekciju, odredite prioritete, ja uzimam Zagora i DD cim se pojave, jel je to izdanje o kojem mastam od treceg osnovne, uzmem i nekog Texa, sporadicno, voleo bih da mogu vise od LL ali to su finansijske mogucnosti, dakle odredite prioritete i 'ajmo dalje....
Garfield
#59 Posted : 2. prosinca 2014. 0:11:26(UTC)

Nostromo Zarkoff wrote:
Garfield wrote:
Nostromo Zarkoff wrote:
Garfield wrote:

Ako ne mogu priustiti Mercedesa necu ga voziti, ali kakve to veze ima sa Mercedesom ? Nije on za to kriv, nego moja financijska situacija.

Da, nesumljiva logika, al taj scenario da neko odustane od nekog izdanja ni jednoj strani sigurno ne odgovara. Neman šta više da ti dodam.

Prodaja pokazuje suprotno. Tako da ocito odgovara. Prije je trebalo pravo puno vremena da se rasproda 300-400 izdanja, a sad kad su poskpila i kad je manji tiraz puno se bolje prodaju, a sad zbog cega to je druga stvar. U prevodu ista izdanja se bolje prodaju iako su skuplja :)
Tex Willer
#60 Posted : 2. prosinca 2014. 0:39:36(UTC)

Man
Ma ljudi, malo nas je dinosaurusa ostalo, to je najveci problem. Pa evo kod nas pucaju i Strumpfovi po ceni od 3 evrica i to u boji. Krenuli su s tirazom od 10.000 i na trafike, da bi posle dva komada smanjili tiraz i vraceni su samo u striparnice. A Strumpfovi su bas popularni, kupuju ljudi i za sebe i za decu, pa opet nema kriticne mase da opstane na trafikama. Dzaba i crtani i filmovi, lutkice i bojanke na svakom cosku, ne vredi...
Users browsing this topic
Guest (13)
6 Pages<12345>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.