King Warrior wrote:Po mom misljenju Font je najbolji Texov crtac svih vremena! Savrseno prenosi na papir atmosferu Divljeg zapada, ne pretjeruje u anatomiji poput Ortiza.
Svi likovi su individue za sebe, prepoznatljivi. Mnogo bolji od omiljenog Ville, koji je i vise nego odlican crtac, ali smatram da njegov cisti crtez jednostavno nije najpogodniji za jedan period poput Texovog.
Villa je stvoren za Martina i slicne serijale gdje su likovi uvijek uglacani i popeglani, ali ne i za Divlji zapad. Ipak, taj dopadljivi cisti crtez je zamaglio oci vecini ljudi, zato ga i smatraju bozanstvom.
A mozda drugi jednostavno imaju drukciji ukus a ne zamagljene oci...
Meni je Villa jedan od najdrazih crtaca uopce. No na Martinu a ni na Dylanu mi nije toliko dobar koliko u Texu.
Odlican je u stripu ali jos bolji na naslovnicama. Vecina njegovih naslovnica su sjajne. E sad naravno, nekome se to ne mora uopce svidjeti.
I ja uopce nisam cistunac, volim zbilja razlicite crtace od Takehiko Inoue do Eduarda Rissa. Recimo Nicola Mari mi je jako drag crtac, nekima uopce ne pase.
Ne znam, mora mi crtac imati ono nesto sto mene zadivi, bez obzira na stil. No doduse dosta novih nagradjenih i razvikanih crtaca nije mi po ukusu.
Recimo Gipi i slicni crtaci. Jebiga ni vecina stvari od Edvarda Muncha ili Picassa mi se ne svidja, meni su drazi Tizian, Rembrandt , Canaletto ili Ramon Casas.
Ali ne mogu reci da mi se neki pravac (recimo simbolizam ili ekspresionizam) ne svidjaju, Gustave Moreau i Eugen Bracht su mi savrseni.
Kao i Egon Schiele koji je inace bio velik uzor Angelu Stanu... Uglavnom, sve je stvar ukusa i osobnih sklonosti...
To sto ja ne obozavam Picassa ne znaci da on nije velik umjetnik.
A sto se Fonta tice, ja sam presretan sto on radi Texa, Font je sjajan umjetnik kojeg jako cijenim i volim ali Font iz "Zarobljenika zvijezda" ili "Johna Rohnera"
u odnosu na Fonta iz Texa su dva razlicita svijeta. Sto ne znaci da se nekome jedno ne moze svidjeti vise od drugoga... Neka nama Fonta u svakom obliku.