Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

4 Pages<1234>
Martin Mystère 68 - “Stroj ludila”
Renky
#41 Posted : 2. ožujka 2015. 12:42:08(UTC)
Rank: Strip-Autor

Man
Ok, naša san dvaThumbsUp
zeljko
#42 Posted : 2. ožujka 2015. 12:50:08(UTC)
Rank: Ponekad navrati

ja samo ukucam martin mystere i izbaci mi najnovije... jucer su to bila ta tri a sad je nadodano novih obicnih kiosk izdanja

Renky
#43 Posted : 2. ožujka 2015. 13:06:18(UTC)

Man
Da, tu je i treći... nisan odma vidija.Cool
zeljko
#44 Posted : 2. ožujka 2015. 13:14:53(UTC)

baš me zanima jel će otići prema zamišljenim cijenama

jesu li nova izdanja traženija od davno izdatih :D

je li martin popularniji od nathana

ja prodajem jednog NN giganta 5
i neće niko :D
Renky
#45 Posted : 2. ožujka 2015. 13:23:52(UTC)

Man
zeljko wrote:
baš me zanima jel će otići prema zamišljenim cijenama

jesu li nova izdanja traženija od davno izdatih :D

je li martin popularniji od nathana

ja prodajem jednog NN giganta 5
i neće niko :D

svi odgovori da LOL

bar mislimConfused
sljukka
#46 Posted : 5. ožujka 2015. 0:48:20(UTC)
Rank: Nova faca

Ufff mislim da ipak tiraž nije pravi..
Ja nisam rezervisao ovaj broj zato sto sam u poslednjih mesec i po dana potrošio 150e na stripove, što je za moj budžet podosta. Te su izašla dva Konana, te je Komiko imao akciju, pa pretplatu, pa sam platio jednu turu stripova osvojenu na aukcijama na www.stripovi.com, pa drugu osvojenu na Limundu itd.. Plus imam i ženu i dete, a zanimaju me i druge stvari pored stripova itd. U svakom slučaju čuo sam na vreme za izlazak ovog stripa, ali sam u skladu sa finans.mogućnostima rekao sebi uzimam ga u paketu sa Mister Noom 68 krajem marta (ožujka). (U Darkwoodu je poželjno da ako rezervišeš strip dođeš po njega u roku od 15 dana max, tako da mi je glupo da molim ljude da mi čuvaju stripove duže a glupo mi je i da pozajmljujem pare od nekoga). Danas sam bio U Darkwoodu i saznao da je njihov kontigent planuo za 48 sati i da su PORUČILI OD VAS VIŠE PRIMERAKA NEGO ŠTO STE IM VI POSLALI!!! ( Znači oni znaju iskustveno koja će potražnja biti, ali vi nemate dovoljno odštampano). U "Alan Fordu" još gora situacija-oni su dobili samo onoliko primeraka koliko su imali porudžbina tako da su na sajt samo okačili sliku i napisali:"nema na stanju"...
Delim stripove na: 1) one koje ne uzimam, 2) one koje uzimam 100% i odmah i 3) one koje uzimam 100% ali kasnije. To kasnije može biti za 2,3,5 meseci itd. Vi ste sa ovim smanjenjem tiraža doveli kupce u situaciju da to bude ili odmah ili da strip traže preko aukcija kasnije kad budu imali para... Što ne može da se
poredi jer izostaje taj osećaj kad znaš da kupuješ strip koji je nečitan i još miriše na štampariju :-)
Treba odvojiti deo tiraža koji će da bude na lageru, pa da poneko pazari i koji mesec kasnije kad mu kapne kinta.. mislim da je to fer..
Inače što se svega ostalog tiče-svaka vam čast-stvarno ste fantastični!
Veliki pozdrav!

p.s.1 u Srbiji su ipak duplo manje plate nego u Hrvatskoj..

p.s.2 srećom imali su MNo 68 Smile
thekide
#47 Posted : 5. ožujka 2015. 10:08:35(UTC)

Man
sljukka wrote:
Danas sam bio U Darkwoodu i saznao da je njihov kontigent planuo za 48 sati i da su PORUČILI OD VAS VIŠE PRIMERAKA NEGO ŠTO STE IM VI POSLALI!!! ( Znači oni znaju iskustveno koja će potražnja biti, ali vi nemate dovoljno odštampano).

Ma koje iskustvo, pa lako je biti general posle bitke. Kad vidiš da je tiraž planuo za 24 sata naravno da ćeš znati da će i tvoj kontingent brzo otići.
I evo ti bez iskustva znam da će se isto desiti sa samo još jednim Martijem, onaj o Javi (taj ide u prvih par sati).
Ostali neobjavljeni će ipak ići malo sporije, a pravo iskustvo je potrebno za već objavljivani SD period (dal ostati na 300 i rizikovati 50-tak neprodatih il spustiti na 250?).

EDIT: Uostalom što nisu iskusno poručili dodatnih 50 komada pre par meseci, e onda bi se i tiraž radio u 350, pa bi bilo i na lageru i neprodatih kolko oćeš, al iskustvo kaže bolje da rizikuje izdavač nego prodavac.
Demostant
#48 Posted : 5. ožujka 2015. 11:23:39(UTC)

Man
Možda bi rješenje bile "pretplate" slično kao što to ima Darkwood ili kako jedan izdavač (kojeg nećemo imenovati) prodaje svoje zadnje knjige (30% popusta na cijenu ako kupite knjige do 1.4., a koje će biti tiskane tek u narednim mjesecima).

Kupci se mogu u određenom roku unaprijed "pretplatiti" na izdanje i recimo dobiti izdanje još jefinije nego su trenutni popusti. Libellus sukladno broju pretplata može planirati tiraž koji će sigurno prodati tj. koji je već prodan + dio tiraža koji ide u slobodno prodaju no npr. ili sa puno manjim/kraćim popustom ili odmah po punoj cijeni bez ikakvog popusta.
Renky
#49 Posted : 5. ožujka 2015. 12:52:59(UTC)

Man
sljukka wrote:
Ufff mislim da ipak tiraž nije pravi..
Ja nisam rezervisao ovaj broj zato sto sam u poslednjih mesec i po dana potrošio 150e na stripove, što je za moj budžet podosta. Te su izašla dva Konana, te je Komiko imao akciju, pa pretplatu, pa sam platio jednu turu stripova osvojenu na aukcijama na www.stripovi.com, pa drugu osvojenu na Limundu itd.. Plus imam i ženu i dete, a zanimaju me i druge stvari pored stripova itd. U svakom slučaju čuo sam na vreme za izlazak ovog stripa, ali sam u skladu sa finans.mogućnostima rekao sebi uzimam ga u paketu sa Mister Noom 68 krajem marta (ožujka). (U Darkwoodu je poželjno da ako rezervišeš strip dođeš po njega u roku od 15 dana max, tako da mi je glupo da molim ljude da mi čuvaju stripove duže a glupo mi je i da pozajmljujem pare od nekoga). Danas sam bio U Darkwoodu i saznao da je njihov kontigent planuo za 48 sati i da su PORUČILI OD VAS VIŠE PRIMERAKA NEGO ŠTO STE IM VI POSLALI!!! ( Znači oni znaju iskustveno koja će potražnja biti, ali vi nemate dovoljno odštampano).

Iz ovoga se iščitava kako si potrošija lovu na druge stripove a Libellus je za to kriv i da u Darkwoodu "iskustveno" znaju kako ima kupaca koji kupuju samo neobjavljene epizode.

Sorry, nekako bi bolje zazvučalo da si samo napa Libellus kako nemaju pojma o poslu nego što si i dodatno "argumentira" taj stav.
zeljko
#50 Posted : 5. ožujka 2015. 13:15:06(UTC)

mozda treba prestat s adrenalinskom ovisnoscu kupovanja na aukcijama od prepordavaca pa ce ostati vise stripova za obicne kolekcionare
ili je sudbina da se mucite oko tih nekoliko primjeraka pa ce vam kolekcija biti drža
Garfield
#51 Posted : 5. ožujka 2015. 17:18:46(UTC)
Rank: Ovisnik

Meni ovo lici na ono ... Ja bi mjesecno trosio na stripove 500 eura, ali ne mogu i radi toga bi izdavaci trebali stampati vece tiraze da bi ja mogao nakon par godina ako budem imao viska para uzeti to izdanje ??? Jednostavno odredis prioritete i to je to. Vecina ljudi imaju slicne probleme, ne mogu sve stici da uzmu, tako i sam, ali uzimam ono sto mi je prioritet i ako ne stignem nesto drugo tu mi nije izdavac kriv, nego situacija u kojoj se nalazim, ili jednostavno to izdanje mi nije bitno kao ovo sto uzimam redovno. Ti si mogao komotno uzeti strip manje (nebitno koji) i uzeti MM i to je to.

TI ces mozda moci za mjesec, dva ili pet uzeti taj strip a sta sa onima koji nece moci za godinu, dvije ili vise ? I oni slicno pisu. Oni bi voljeli da se stampa tiraz koji ce biti dostupan i nakon 5 godina da jednog dana kad budu u mogucnosti uzmu taj strip, ali gdje je tu izdavac ???
Tex Willer
#52 Posted : 6. ožujka 2015. 0:12:23(UTC)

Man
Ma ovo je sve mlacenje prazne slame. Pa Dade bi trebale pojedina izdanja da mere na po 10-20 komada gore-doleLOL

Da se radi o greskama od bar par stotina razumeo bih celu ovu pricu, ovako je glupo.
Od prvih izdanja LL svako sam uzeo odmah po izlasku, nema sanse da me striparnica zajebe jer znaju da sam pouzdan i siguran kupac svih izdanja i to je to.
Uostalom, ima mnogo izdavaca cija se izdanja mogu naci i mnogo kasnije po izlasku istih, pa ako nesto bude moralo da ide na stand by, onda ce to kod mene da budu ti izdavaci.
sljukka
#53 Posted : 6. ožujka 2015. 9:58:28(UTC)

Tex Willer wrote:

Uostalom, ima mnogo izdavaca cija se izdanja mogu naci i mnogo kasnije po izlasku istih, pa ako nesto bude moralo da ide na stand by, onda ce to kod mene da budu ti izdavaci.

Na kraju ću morati tako. Libellus pre svih, a ostale na stand by. Nema alternative..trenutno jedino rešenje..
Tex Willer
#54 Posted : 6. ožujka 2015. 17:17:53(UTC)

Man
sljukka wrote:
Tex Willer wrote:

Na kraju ću morati tako. Libellus pre svih, a ostale na stand by. Nema alternative..trenutno jedino rešenje..

Poredjas po brzini nestajanja, nebitno koji su izdavaci u pitanju, ne prodaju se ni sva LL izdanja odmah. Jbg, ako se covek resi da zaplese onda mora da prati ritam muzike, ona se ne prilagodjava onima koji uskoce na podijumBigGrin
Meni su licno na zacelju BG (prespor i nesiguran da li ce ijedno izdanje da izguraju do kraja) i VC (veliki tirazi), da ne redjam dalje, svi znamo ko od izdavaca kako radi i kojim tempom.
A ima jos dosta takvih izdavaca, cak je vecina takva.
Od nesigurnih jedino Lavirint ima moju podrsku zbog izbora stranih i zbog fenomenalnih domacih autorskih - Mister Macak, ZZCP, Sergej...
Renky
#55 Posted : 6. ožujka 2015. 23:06:34(UTC)

Man
Jeben ja i dobavljača/dilera koji ne može sačekati redovnog kupca bar dok traje promo period.ThumbDown
Dylan Willer
#56 Posted : 12. ožujka 2015. 10:08:14(UTC)

Trebalo bi uraditi BIS na ovaj BIS pod naslovom: "Misterij distribucije "Stroja ludila" u Srbiji"
Renky
#57 Posted : 12. ožujka 2015. 18:22:31(UTC)

Man
Dylan Willer wrote:
Trebalo bi uraditi BIS na ovaj BIS pod naslovom: "Misterij distribucije "Stroja ludila" u Srbiji"

LOL LOL
darkraver
#58 Posted : 25. svibnja 2015. 10:43:36(UTC)

zeljko wrote:
mozda treba prestat s adrenalinskom ovisnoscu kupovanja na aukcijama od prepordavaca pa ce ostati vise stripova za obicne kolekcionare
ili je sudbina da se mucite oko tih nekoliko primjeraka pa ce vam kolekcija biti drža

Mah, ovo s tom niskom tiražom unatoč tolikoj potražnji ovog broja nije ispalo dobro za mnoge od nas i gotovo...
Angry

Pa naravno da moram sad čačkat po aukcijama za nabavit ovaj broj, i to samo od preprodavača i ni više ni manje nego za 300 do 400 kn,
A otkud drugdje?
pa izgubim volju pa odustanem,
pa dok ponovno provjerim nakon 2-3 tjedna, opet neka aukcija ali već prošla...

A imam čitavu kolekciju skoro, i sad visi bez tog jednog jedinog broja
Izgubih volju kupovat sad tih preostalih 10 kolko mi fali, baš izgubih...Glare

Noćna mora za kolekcionara
Baš sam, onak, iziritiran zbog situacije

zeljko
#59 Posted : 25. svibnja 2015. 21:37:26(UTC)

ovaj se kod nas na pik.ba moze naci jeftino
valjda poletjeli bosanci da zaradeni trazili npo 120 maraka
kad su skontzali da mnogho ljudi ima isti strip na prodaji pala cijena na 35
pogledaj ako ti se peghla s postom
dudemeister
#60 Posted : 4. rujna 2015. 19:12:29(UTC)

Man
Sad sam video primerak 'Stroja Ludila' u Darkwood knjižari, ako neko još traži.
Users browsing this topic
Guest (10)
4 Pages<1234>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.