Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

2 Pages<12
Tex 66 - “Deadwood”
kasper
#21 Posted : 25. veljače 2015. 10:51:25(UTC)
Rank: Često prisutan

SixH wrote:
ali prema mom skromnom mišljenju ocjena je svakako jedna dobra devetka.....

cisto sam znatizeljan, sta je Tex za 10?
King Warrior
#22 Posted : 25. veljače 2015. 11:03:08(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Dobro pitanje, Kaspere.
Ja jos nikad nisam procitao Texa koji je cista desetka, mada devetki ima. (Karsonova proslost to sigurno nije :D )
Tornado, Kandski pobunjenici, sve odlicni stripovi kojima bih dao devetku.
kasper
#23 Posted : 25. veljače 2015. 11:07:39(UTC)

King Warrior wrote:

Ja jos nikad nisam procitao Texa koji je cista desetka, mada devetki ima. (Karsonova proslost to sigurno nije :D )

e bas jeste Flapper, taj mi je jedini 10. i mozda Patagonija kad izadje u normalnom izdanju pa da je procitam bez stresa kakav sam imao od SA izdanja
a ovaj Tornado i Kanadjani jesu 9 (slaba 9, ali 9)
SixH
#24 Posted : 25. veljače 2015. 11:44:24(UTC)

Man
kasper wrote:
SixH wrote:
ali prema mom skromnom mišljenju ocjena je svakako jedna dobra devetka.....

cisto sam znatizeljan, sta je Tex za 10?

Meni osobno bi i ovaj Tex bio za desetku, da mi je crtež više po volji.... pod "crtež" mislim prvenstveno na likove i "face" koji mi u ovom slučaju nisu "best" (prema mojim osobnim kriterijima).... to je moje osobno "viđenje", možda nekom obožavatelju Fonta kao crtača ovaj strip i je desetka...osobno nemam ništa protiv..... dapače.. sto ljudi, sto čudi....milion ljudi, milion čudi....BigGrin ali misli m da definitivno "udara u devetku"Smile
SixH
#25 Posted : 25. veljače 2015. 11:46:56(UTC)

Man
kasper wrote:
King Warrior wrote:

e bas jeste Flapper, taj mi je jedini 10. i mozda Patagonija kad izadje u normalnom izdanju pa da je procitam bez stresa kakav sam imao od SA izdanja
a ovaj Tornado i Kanadjani jesu 9 (slaba 9, ali 9)

99% se slažem sa navedenim....BigGrin
kasper
#26 Posted : 25. veljače 2015. 12:25:47(UTC)

SixH wrote:

Meni osobno bi i ovaj Tex bio za desetku, da mi je crtež više po volji.... pod "crtež" mislim prvenstveno na likove i "face" koji mi u ovom slučaju nisu "best" (prema mojim osobnim kriterijima).... to je moje osobno "viđenje", možda nekom obožavatelju Fonta kao crtača ovaj strip i je desetka...osobno nemam ništa protiv..... dapače.. sto ljudi, sto čudi....milion ljudi, milion čudi....BigGrin ali misli m da definitivno "udara u devetku"Smile

a ja bas volim Fonta, mljac mlac mlac Love . idem sad po Deadwood, al mislim da necu imati vremena da ga citam u narednih 7 dana

inace mnogo volim kad Tex ima 'vrucu' zavrniscu Drool
SixH
#27 Posted : 25. veljače 2015. 12:44:16(UTC)

Man
kasper wrote:
SixH wrote:

a ja bas volim Fonta, mljac mlac mlac Love . idem sad po Deadwood, al mislim da necu imati vremena da ga citam u narednih 7 dana

inace mnogo volim kad Tex ima 'vrucu' zavrniscu Drool

Kad god ga budeš čital...uživat češ, to je zagarantirano....BigGrin
King Warrior
#28 Posted : 25. veljače 2015. 13:12:18(UTC)

Po mom misljenju Font je najbolji Texov crtac svih vremena! Savrseno prenosi na papir atmosferu Divljeg zapada, ne pretjeruje u anatomiji poput Ortiza.
Svi likovi su individue za sebe, prepoznatljivi. Mnogo bolji od omiljenog Ville, koji je i vise nego odlican crtac, ali smatram da njegov cisti crtez jednostavno nije najpogodniji za jedan period poput Texovog.
Villa je stvoren za Martina i slicne serijale gdje su likovi uvijek uglacani i popeglani, ali ne i za Divlji zapad. Ipak, taj dopadljivi cisti crtez je zamaglio oci vecini ljudi, zato ga i smatraju bozanstvom.
Dado R.
#29 Posted : 25. veljače 2015. 16:59:47(UTC)
Rank: Libellus

King Warrior wrote:
Po mom misljenju Font je najbolji Texov crtac svih vremena! Savrseno prenosi na papir atmosferu Divljeg zapada, ne pretjeruje u anatomiji poput Ortiza.
Svi likovi su individue za sebe, prepoznatljivi. Mnogo bolji od omiljenog Ville, koji je i vise nego odlican crtac, ali smatram da njegov cisti crtez jednostavno nije najpogodniji za jedan period poput Texovog.
Villa je stvoren za Martina i slicne serijale gdje su likovi uvijek uglacani i popeglani, ali ne i za Divlji zapad. Ipak, taj dopadljivi cisti crtez je zamaglio oci vecini ljudi, zato ga i smatraju bozanstvom.

A mozda drugi jednostavno imaju drukciji ukus a ne zamagljene oci...BigGrin
Meni je Villa jedan od najdrazih crtaca uopce. No na Martinu a ni na Dylanu mi nije toliko dobar koliko u Texu.
Odlican je u stripu ali jos bolji na naslovnicama. Vecina njegovih naslovnica su sjajne. E sad naravno, nekome se to ne mora uopce svidjeti.Smile
I ja uopce nisam cistunac, volim zbilja razlicite crtace od Takehiko Inoue do Eduarda Rissa. Recimo Nicola Mari mi je jako drag crtac, nekima uopce ne pase.
Ne znam, mora mi crtac imati ono nesto sto mene zadivi, bez obzira na stil. No doduse dosta novih nagradjenih i razvikanih crtaca nije mi po ukusu.
Recimo Gipi i slicni crtaci. Jebiga ni vecina stvari od Edvarda Muncha ili Picassa mi se ne svidja, meni su drazi Tizian, Rembrandt , Canaletto ili Ramon Casas.
Ali ne mogu reci da mi se neki pravac (recimo simbolizam ili ekspresionizam) ne svidjaju, Gustave Moreau i Eugen Bracht su mi savrseni.
Kao i Egon Schiele koji je inace bio velik uzor Angelu Stanu... Uglavnom, sve je stvar ukusa i osobnih sklonosti...
To sto ja ne obozavam Picassa ne znaci da on nije velik umjetnik.Smile

A sto se Fonta tice, ja sam presretan sto on radi Texa, Font je sjajan umjetnik kojeg jako cijenim i volim ali Font iz "Zarobljenika zvijezda" ili "Johna Rohnera"
u odnosu na Fonta iz Texa su dva razlicita svijeta. Sto ne znaci da se nekome jedno ne moze svidjeti vise od drugoga... Neka nama Fonta u svakom obliku.Smile

Dado R.
#30 Posted : 25. veljače 2015. 17:02:57(UTC)
Rank: Libellus

Inace ovaj Tex mi je bas sjajan, scenaristicki i crtacki...Smile
kasper
#31 Posted : 25. veljače 2015. 17:08:50(UTC)

CVila je dobar za brze epizode, sa dosta akcija, neobicnosti. tako da su mi njegove epizode: Tiha smrt, Urota, Crni tigar sjajne.
ovo ostalo onako, mada je tu vise kriv Nici jer mi je prica katastroga pa ne mogu ni crtez da varim
SixH
#32 Posted : 25. veljače 2015. 17:48:44(UTC)

Man
Dado R. wrote:
Inace ovaj Tex mi je bas sjajan, scenaristicki i crtacki...Smile

Apsolutno, a sve ostalo su sitnice ...BigGrin
Demostant
#33 Posted : 26. veljače 2015. 11:24:52(UTC)
Rank: Nova faca

Man
Odličan mi je ovaj Tex Love
SixH
#34 Posted : 26. veljače 2015. 12:05:23(UTC)

Man
Demostant wrote:
Odličan mi je ovaj Tex Love

ThumbsUp bilo bi čud(n)o da nije...ThumpUp fakat je jedna od nekoliko (naj)boljih epizoda do sada....BigGrin
King Warrior
#35 Posted : 16. ožujka 2015. 20:56:14(UTC)

Deadwood

Odlican Tex, pretpostavio sam da je Boselli pripremio poslasticu za Fonta.
Funkcionalna i uvjerljiva prica o zavjeri oko smrti legendarnog revolverasa Billa Hickoka.
Na momente previse nepotrebnog teksta, pogotovo u prvom dijelu, ali sve u svemu i vise sam nego zadovoljan.
Font sa nekoliko pocetnickih gresaka u proporcijama, ali opet u vecini stripa je pokazao zasto je jedan od najboljih crtaca u SBE.
9,8,9,9.
SixH
#36 Posted : 17. ožujka 2015. 13:42:47(UTC)

Man
King Warrior wrote:
Dobro pitanje, Kaspere.
Tornado, Kandski pobunjenici, sve odlicni stripovi kojima bih dao devetku.

Tornado još nisam čital, ali za kandske pobunjenike potpisujem "devetku"BigGrin
anto
#37 Posted : 22. ožujka 2015. 14:35:13(UTC)

Man
Sebe ubrajam u umerenog Texofila - znači,Tex mi je jedan od najboljih SBE junaka (od dugačkih serijala najbolji),ali ne kupujem njegova izdanja odmah kad se pojave,već s vremena na vreme.I to VČ,LU i LU Maxi izdanja,dok luksuznije stvari često dobijam na pozajmicu.

Deadwood mi je jedan od boljih Texova - možda ne u rangu Nepobedivih,Carsonove prošlosti ili Thunder Jacka,ali tek za pola ocene ispod.A u odnosu na sve dosadašnje objavljene epizode iz VČ edicije za dve klase iznad.
U Deadwood-u ima svega - i legendi Divljeg zapada,i indijanaca,i jurnjave preko velikih razdaljina,a što mi je posebno drago, i krimi-vestern elemenata.
Svih 200 i nešto stranica su mi ujednačenog kvaliteta,bez standardnih padova u priči,koji su posebno karakteristični za završnicu,koja je ovda odlična,posebno sam kraj.Nema nekih posebno naivnih scena,dijalozi su jako dobri, a razrada priče je vrlo inteligentna, često su me neke scenarističke ideje podsećale na Šarlije u Bluberiju.
Fonta ne bih ni komentarisao,čovek mi je ponajbolji crtač u Texovom stafu,al i šire (normalno,pored Ville).

Odličan Tex,odličan strip u celini.

9/10
Thingol
#38 Posted : 30. ožujka 2015. 20:41:53(UTC)

Man
Ovo je zaista izvrsna epizoda, a biti će uskoro nadam se još takvih... zanima me samo jedna sitnica.... zašto on košta 225 a isti brojevi koji imaju isti broj stranica između 160 i 170 kn.... je li to zbog Fonta ili zbog pada vrijednosti eura.... ili pak inflacije... bez ljutnje dečki, ali još uvijek ste najbolji.... bez obzira na ove cijene...
Bang...puf.... tras !
Orko
#39 Posted : 31. ožujka 2015. 16:10:47(UTC)

Man
Thingol wrote:
Ovo je zaista izvrsna epizoda, a biti će uskoro nadam se još takvih... zanima me samo jedna sitnica.... zašto on košta 225 a isti brojevi koji imaju isti broj stranica između 160 i 170 kn.... je li to zbog Fonta ili zbog pada vrijednosti eura.... ili pak inflacije... bez ljutnje dečki, ali još uvijek ste najbolji.... bez obzira na ove cijene...

manja je naklada.... ovi prije su išli u 500 primjeraka, od 51. ide po 350 primjeraka... ne vole ljudi Texa kao nekad Sad
Users browsing this topic
Guest (12)
2 Pages<12
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.