Bojan wrote:Sad se bolje osecam zato sto i ti imas isti problem sto znaci da je najverovatnije do nacina stampe. Probacu da uzmem neke slike ali se to jedva i primeti, uopste nije neki big deal, tako da ne bih uopste brinuo o tome a ja sam jos i veliki picajizla
!
Isti smo onda.
Nešto tako trivijalno ne bi smjelo smetati, a opet se svako malo sjetim baš toga. Kao da kupiš novi auto, i tek kasnije primijetiš ogrebotinu na vratima. Neovisno o njoj, auto i dalje savršeno vozi, i dalje ima najbolji motor na tržištu te ga ne bi mijenjao ni za što, ali baš ne možeš prestati misliti na tu ogrebotinu.
Inače, vrag mi nije dao mira, i pregledao sam knjige u Algoritmu u Avenue Mallu, imaju bar po jedan primjerak van folije jer ljudi to kupusaju na veliko. I -- identičan problem s ta dva broja, dakle, nismo si sami krivi.
Bojan wrote:Ne brini jer za 30 godina svi ce da pozute, osim ako ih ne cuvas kao Mona Lisu!
Ne mora biti.
Tolkienove knjige u nakladi Algoritma koje imam još od '94 definitivno pokazuju znakove vremena, pogotovo uz gornje rubove stranica, no ne tako davno sam nabavio
Moby Dicka u izdanju Easton Pressa s kraja sedamdesetih, i zbog tvorničkog je pakiranja (vakumirano) unutra izgledalo je kao da je iz tiskare izašlo jučer. Bitno je papir očuvati od zraka, zato svoju kolekciju vakumiram prije i nakon čitanja:
Čak ne izgleda ružno na polici, no to je ionako privremeno rješenje, jer kad budem bogat imat ću Libellus vitrinu kao za Torinsko platno: iz nje će biti isisan zrak, i bit će punjena argonom, pod strogo kontroliranom temperaturom.
Tex Willer wrote:More i nek pozelene samo da budemo u prilici da to vidimo za 30 godina
Slažem se da je to ipak najbitnije.
SZOCK