Četvrti ciklus: Progonjeni piratiRiđobradi 8:Španjolska klopka (Libellus)
Kako bi uhvatio Riđobradog,koji pustoši između ostalog španske brodove i gradove,španski potkralj u Kartageni dolazi na ideju da zarobi Erika,koji bi poslužio kao mamac.
Igrom slučaja,Erik spašava u toku jedne oluje sa broda koji tone buduću snaju potkralja i doprema je na sigurno u Kartagenu,ne sluteći da će upasti u podlu zamku.
Riđobradi saznaje za ovo i kreće u pomoć posinku
9/10Riđobradi 9:Kraj Crnog sokola (Libellus)
Riđobradi je došavši da spase sina iz ruku španskog potkralja i sam upao u zarobljeništvu.Srećom,Erik uz pomoć devojke koju je spasao smrti iz prethodnog albuma,beži iz tamnice,i sad on kreće u pomoć ocu.
9/10Riđobradi 10:Živ ili mrtav (Libellus)
Drugi potciklus četvrtog ciklusa:Erik saznaje za međunarodnu misiju koja ima za cilj da uništi Riđobradog i njegove pirate,a čije je skrovište izdato.Pre nego što ode da ga upozori,mladi kapetan odlučuje da najpre zatraži pomoć od čuvenog gusara Crnog Starka,koji je dužnik njegovog poočima.Ali stvari kreću po zlu,i Erik ima još jednu nevolju za vratom.
9/10Riđobradi 11:Blago Riđobradog (Libellus)
Izbegavši međunarodnu poteru,iako ostavši bez broda i našavši se na pustom ostrvu,Riđobradi,Erik,Baba i Tronogi, pokušavaju da se domognu civilizacije.Ali dospevaju u ruke Crnog Starka,koji po svaku cenu želi da dođe do čuvenog basnoslovnog blaga Karipskog demona,a najpre ucenivši ga sa Erikovim životom.Ali nije lako nadmudriti Riđobradog ...
9/10U principu,osim prvog albuma,sve druge sam ocenio sa devetkom - i svi su mi manje-više približnog kvaliteta,odstupanja su minimalna,tako da ocene idu od slabe devetke do jake.