Dobio sam i ja svoju knjigu.
Papir odlican, ne znam koji klinac je nekoliko Svaba reklamiralo zbog papira koji se navodno presijava.
Sve perfektno, mislim da bolje od ovoga nije moguce.
Iako sam i ja naglasavao kako boja ne ide u jednom SBE izdanju modernog doba, ipak sam se prevario.
Treba imati u vidu da su prvi DD stripovi stari skoro 30 godina, tako da boja odgovara tim prvim epizodama, jer svijet stripa u to vrijeme nije ni poznavao bolji kolor.
Dakle, komotno moze da prodje kao jedno izdanje koje je izaslo u boji prije tridesetak godina.
Sa novijim epizodama to bi vec bilo problematicnije, ali kao sto je poznato Repubblica je izbacila samo prvih 150 epizoda (50 knjiga).
Dakle, kolor nije minus, kao sto je dosta nas bilo skepticno kada je ovo izdanje najavljeno.
Drugo, vece su dimenzije, knjige su iste velicine kao i Zagorove od LL.
Dylan je definitvno bolji dozivljaj u vecim dimenzijama. Pojedine vinjete doalze bolje do izrazaja.
Unutra su, naravno, sve originalne naslovnice u boji, dodatni plus je i naslovnica Repubblice. Oni su, kao sto je poznato, imali druge naslovnice od LL za ovo izdanje u boji.
LL hrvatsko i njemacko izdanje:Zaista steta sto ovo izdanje nije ugledalo svjetlo dana i na nasim prosotorima, jer se zaista radi o najboljem DD izdanju ikad. Imam i cro knjige od LL, pa cak i VC biblioteku, ali ovo je jednostavno klasa iznad. Dimenzije i kolor su dodatni plus, mada prije nekog vremena nisam tako razmisljao. Mislio sam da je boja dodatni minus, definitivno nisam bio u pravu.