Dade, prvo pohvale na Kriss i Vučici, opet vrhunska izdanja od vas. S obzirom na vlastitu financijsku situaciju odnosno kompletno poskupljenje Libellusovih izdanja, dvoumio sam se koje ću serijale od vas skupljati, i izbor je pao na Nathana i uz dozu skepse na Thorgala, i sad mi je drago što nisam pogriješio sa Thorgalom, s jedne strane zbog stvarno kvalitetnog stripa, s druge strane zbog tempa izlaženja, stvarno ste rasturili s tim, pogotovo kada usporedim sa još jednim odličnim Van Hammeovim serijalom XIII koji je, blago rečeno, upropašten izdavanjem od strane Bookglobea.
I zato još više pizdim što mi je netko izgubio 3. album, toliko o budućem posuđivanju,
nadam se da ću uspjeti negdje ponovo nabaviti taj album.
I koliko god su mi priče od Van Hammea drage, osjeća se kreativni zamor pred kraj njegovog rada na Thorgalu, tako da mi je 9. album u tom smislu pričom najzamorniji ( i dio 10.-og), te sam osjećao da to više nema smisla skupljati, kraj 8. albuma je trebao zaokružiti serijal umjesto daljnjeg mrcvarenja, ali onda su došle nove snage koje su itekako osvježile serijal. Premda ne volim sapunice gdje se ljudi stalno razdvajaju i spajaju, i tako iznova, nove priče Thorgala su odlične, crtež je odličan, a kao da je i Rosinki živnuo nakon promjene scenarista - opet 9.album gdje kao da je crtao preko neke stvari, i onda primjerice usporedim kadar Aariciinog lica u "Ja, Jolan" kada shvati obiteljsku vezu Kriss i Kahaniela, prava umjetnost.
A i popratne priče su me ugodno iznenadile, Vučica je odlična, kao i Kriss, premda bih nekako volio da je ostala mrtva, ne zbog samog lika, nego malo teže probavljam te fore uskrsnuća običnih smrtnika, ali hajde, nije dosadno. No premda je cijela moja obitelj pratila Thorgala, moram priznati da mi je Kriss preteška priča za moje djevojčice. Inače nisam konzervativac i ne tražim banalne priče, ali teme rodoskrvnuća i silovanja, morat ću prepustiti sud ženi hoće li proslijediti dalje djeci.
Ali imam jednu malu kritiku što se tiče spinn-offa. Mislim da ste, barem na rikni trebali jače istaknuti razliku u odnosu na redovnog Thorgala jer ovako na polici sve zajedno izgleda zbunjujuće.
E sad, zanima me daljnji tempo izlaženja (s obzirom na podatke sa wikipedie):
1. Thorgal ima još dva albuma neobjavljena kod nas (zadnji iz 2013.g.), hoćete čekati treći (ako je u planu) pa onda objaviti kao i dosad u jednom trobroju?
2. isto pitanje i za Vučicu, s obzirom da ima ukupno 5 albuma, a vi ste već objavili trobroj (što ima smisla jer su priče zaokružene)
3. Pretpostavljam da Kriss možemo opet očekivati, s obzirom da ima ukupno 4 albuma, a ovdje ih objavljujete u dvobroju.
4. Isto tako, pretpostavljam da i mladog Thorgala možemo očekivati u dva dvobroja?