Rank: LibellusJoined: 10.7.2011.(UTC) Posts: 3,922 Location: Makarska
|
Novikorisnik wrote:Dade, prvo pohvale na Kriss i Vučici, opet vrhunska izdanja od vas. S obzirom na vlastitu financijsku situaciju odnosno kompletno poskupljenje Libellusovih izdanja, dvoumio sam se koje ću serijale od vas skupljati, i izbor je pao na Nathana i uz dozu skepse na Thorgala, i sad mi je drago što nisam pogriješio sa Thorgalom, s jedne strane zbog stvarno kvalitetnog stripa, s druge strane zbog tempa izlaženja, stvarno ste rasturili s tim, pogotovo kada usporedim sa još jednim odličnim Van Hammeovim serijalom XIII koji je, blago rečeno, upropašten izdavanjem od strane Bookglobea.
Novikorisnik wrote: Ali imam jednu malu kritiku što se tiče spinn-offa. Mislim da ste, barem na rikni trebali jače istaknuti razliku u odnosu na redovnog Thorgala jer ovako na polici sve zajedno izgleda zbunjujuće.
Kako je tu ipak riječ o popratnim serijalima koji se u potpunosti prožimaju s glavnim, cilj nam je bio upravo zadržati snažnu poveznicu s osnovnim serijalom, a Melinino rješenje za to smatramo sjajnim. Na isti način reagirali su i Rosinski i ostali autori tako da smo u konačnici zbilja sretni kako je sve to ispalo. Naravno, ovo ne znači da si ti u krivu i zbilja nam je žao što se tebi to ne sviđa kao nama, ali opet - riječ je o subjektivnoj stvari, a o ukusima se ne raspravlja. Novikorisnik wrote: E sad, zanima me daljnji tempo izlaženja (s obzirom na podatke sa wikipedie):
1. Thorgal ima još dva albuma neobjavljena kod nas (zadnji iz 2013.g.), hoćete čekati treći (ako je u planu) pa onda objaviti kao i dosad u jednom trobroju?
Ne, samo jedan. 35. album još nije izašao i ako bude sve kako treba, odnosno kako nam je Grzegorz javio, negdje krajem godine trebao bi biti vani. Novikorisnik wrote:2. isto pitanje i za Vučicu, s obzirom da ima ukupno 5 albuma, a vi ste već objavili trobroj (što ima smisla jer su priče zaokružene) 3. Pretpostavljam da Kriss možemo opet očekivati, s obzirom da ima ukupno 4 albuma, a ovdje ih objavljujete u dvobroju. 4. Isto tako, pretpostavljam da i mladog Thorgala možemo očekivati u dva dvobroja? Evo sto sam vec bio napisao u topicu o Vucici: “Naime, vec nekoliko puta su se mijenjali planovi po tom pitanju jer u startu su trebale ici samo cetiri Kriss, tri Vucice i dvije Mladosti, no onda je to ubrzo naraslo na sest Kriss, pet Vucica i tri Mladosti, a po zadnjim informacijama koje imamo trebalo bi biti osam albuma Kriss i sedam albuma Vucice (koji bi se potom trebali spojiti s 36. albumom redovnog Thorgalovog serijala), te zasad nepoznat broj Mladosti.
No opet, sve te podatke treba uzeti s ogromnom dozom opreza i najbolje je ici jednostavno korak po korak naprijed pa gdje zavrsimo. Uglavnom, dosadno nam nece biti.”Mislim da sam sad odgovorio na sve...
|