Arbok wrote:Znam da ću ispasti idijot, ali moram pitati!
Naime, ja nema apsolutno nikakva prijašnja iskustva s webshopovima. E sad, ja sam se lijepo registrirao, pa me zanima kako se to točno provodi kupnja? Kad izaberem ono što hoću kupiti, vjerojatno treba pritisnuti tipku "Kupi"!
E, što se događa kad je pritisnem, hoće li mi ponuditi način plaćanja ili što slično? Ako namjeravam platiti, npr, Go! karticom, je li mi dosta broj kartice ili? Unaprijed hvala na objašnjenu!
Tko pita, ne skita, stara narodna. I ja milijun stvari ne znam i pitam one koji znaju...
Da, ides onda na kupi i biras opciju odnosno nacin placanja, a prije nego krenes dalje mozes u polje gdje je ponudjeno ukucati i kod za popust i onda ides dalje.
Kad si kliknuo dalje onda ti jos jednom sve prikaze sto si kupio, koliko sve iznosi s postarinom i slicno, te na koju adresu se salje, i kad si to provjerio
ides opet na dalje i onda ako si odabrao karticno placanje povezujete s karticnim placanjem, ako si odabrao neko drugo placanje onda ce ti se poslati
mail s predracunom. Kod karticnog placanja potreban ti je broj kartice, trebas navesti do kad vrijedi kartica, svoj mail, i onda ides na proslijedi.
U iducem koraku ce te mislim pitati onaj troznamenkasti broj koji je na tvojoj kartici (tamo otraga gdje se potpises), to uneses i proslijedis i to je to.
Onda na mail dobijes racun i mi dobijemo doznaku da je to placeno i pripremamo ti paket...
Inace taj troznamenkasti broj ima nekoliko naziva npr. Card Validation Code (CVC) ili Card Verification Value (CVV) ili Card Security Code (CSC).
Ja ga obicno srecem kao CVC, i obicno se nalazi otraga tamo gdje je potpis, osim mislim kod American kartica kod njih je mislim naprijed.