Crteže je fantastičan, iako ima jedna stranica gdje je de angelis gadno zeznuo s kadriranjem, ali ajde, ostatak je na tako visokoj razini da mu opraštam.
Meni je priča poprilično bezveze, Vigna jest uspio smisleno povezati neke stvari koje su mi izgledale bedasto u prve tri epizdoe, iako mu je kraj i dalje totalno zbrda zdola, kao da je shvatio da mu je ostalo još par stranica pa je jednostavno prerezato i ubrzao stvari da uvede i ostale elemente priče. Ono što me smeta jest da uzima događaje koje smo već vidjeli i namjerno ih mijenja, ali svaka alternativa koju daje je kvalitetno lošija od originala i stvara manji emocionalni efekt.
Poprilična je razlika između scenarija u kojem Ann provede 6 godina sa Maceom, pa se time može objasniti njihova mentalna povezanost, a i čitatelju ostavlja jedan mučni utisak curice u zatočeništvu s psiho manijakom 6 punih godina, dok ovdje moramo prihvatiti da oni imaju tu vezu iako su zajedno proveli par sati. I ubojstvo laure više nije toliko mučno, jer za razliku od originala gdje ju je Mace brutalno izmrcvario, ovdje je ubijaju injekcijom i pretvaraju u zombija. Čak i činjenica da Nathan ubija zombi Lauru me nije toliko pogodila, jer to više nije laura. Ne ubija svoju ženu, već zombija, so who the fuck cares.
A samu ideju zombi sare i ostatka ekipe neću ni komentirati. Ko da je izašla iz B hororca. Plus brisanje Nathanova sjećanja i slično...sve mi je to tako nemaštovito i neoriginalno. U originalu kad Mace ubija Lauru, Nathan je u krevetu sa Sarom i to ostavlja trajni utisak i na čitatelja i na Nathana. Ovdje je to samo izmišljena priča, jadnom Nathanu su smjestili tu krivnju, bla bla...
Zadnju stranicu neću spominjati, ignorirat ću da sam to uopće vidio, i smatram da je samo riječ o paralelnom svijetu, a da 'naš' nathan nije samo izmišljeni lik u stripu. Jer ako ću prihvatiti to kako je prikazano, to bi značilo da se neke od mojih omiljenih NN priča poput Posljednjeg vala ili Prvaka nisu nikad dogodile u Nathanovu životu. A to mi nije prihvatljivo.
Uglavnom, crtež 10/10, priča tak tak.