maddjuro wrote:Ako smanje nakladu skočiti će cijena, ali slazem se s time da bi bilo ljepo da izađe koje izdanje nathana koje nije dio glavnog serijala
Jasno. No radije bih plaćao ove ''stare'' knjige 10kn više, jer bi se odmah rasprodale, a vjerujem i izdale u kraćem vremenskom roku, nego plaćao sadašnju cijenu i čekao idućih 5-7 godina da se izda 11 knjiga. U tih 7 godina ti se npr. rodi dijete, nauči pričati, prohoda, prođe vrtiće, male škole itd. i na koncu krene u osnovnu školu i nauči čitati...
Sa smanjenom nakladom (i malo povećanom cijenom) pretpostavljam da se najvjerniji kupci ne bi bunili jer bi tempo izlaženja bio brži. Sam Libellus bi također trebao biti zadovoljan, jer bi im troškovi bili vjerojatno isti (ili čak i manji budući da bi se knjige rasprodale i ne bi im ostajalo nakon svake ture 1/6 neprodanih knjiga u skladištu). Ok, sigurno tu ima još faktora s kojima nisam upoznat, a koji utječu na odabir i tempo izlaženja Nathana. Kao npr. De Angelis i crtanje naslovnica. Ja ne znam koliko mu treba da napravi naslovnice za npr. 3 knjige godišnje, no gdje ima volje ima i načina... :)
Također, ne ulazim u to da li je zakonski dopušteno da recimo knjiga br 11 košta 150/185kn, a knjiga 61 da ima cijenu 140/175kn. Samo kažem da mislim da bi smanjena naklada i malo povećanje cijene ovih knjiga što se preklapaju sa SD-LU epizodama, meni bio ok potez, ako bi se na taj način ubrzao ritam izlaženja i ako bi se ta nesretna rupa zakrpala nakon recimo 3 godine, a ne nakon nevjerojatnih 5-7. No dobro. Vjerujem da Dade znaju najbolje. Ja samo kažem da je meni kao kupcu napetije zakrpati rupu u kolekciji nego čitati ove neobjavljene epizode, ma kako dobre i uzbudljive bile...