Kalamburgud wrote:Pozdrav svima!
Možemo li dobiti nekakvo službeno pojašnjenje pauze (zastoja) u izdavanju knjiga Dylan Dog u 2016. god. ?
Više od toga, zapravo, radovala bi informacija o mogućnostima nastavka izdavanja navedenih knjiga u budućem razdoblju...
(svi smo, naravno, super-zadovoljni DD-Color bibliotekom i ritmom izdavanja iste).
Barem nekakav odgovor u ime nas 300-tinjak koji smo pokupovali većinu dosadašnje naklade DD-a iz redovne serije 1 - 90 ...
Hvala na odgovoru uz izraze podrške u daljnjem radu!
Prije svega hvala na podršci i kupovini naših izdanja, Kalamburgude, a evo i odgovora vezano za ritam DD-a u ovoj godini.
Kao što i sami već sigurno znate, naš uobičajeni dosadašnji ritam DD-a bio je 6 knjiga godišnje:
2012. - 6 knjiga
2013. - 6 knjiga
2014. - 6 knjiga
2015. - 6 knjiga
2016. - 6 knjiga
E sad, da, u 2017. još uvijek nismo izdali nijednu Dylanovu knjigu, no razlog za to nipošto nije nekakva marginalizacija ili svjesno usporavanje jer i mi smo prilično nervozni zato što smo još uvijek na broju 30, ali i to će se uskoro promijeniti.
Naime, zbog gooomile novonastalih privatnih obaveza, Bruno Brindisi više nije u mogućnosti crtati specijalne naslovnice za naše izdanje i mi smo, čim smo to doznali, za njegovog nasljednika odabrali sjajnog Pasqualea Del Vecchija, ali... Naravno, uvijek ima neko “ali” jer inače život ne bi bio zanimljiv, zar ne.
Ukratko, Pasquale je odmah sa zadovoljstvom prihvatio našu ponudu, no nažalost nije mogao i odmah krenuti s crtanjem naslovnica jer je prije toga morao dovršiti iznimno bitnu epizodu iz Texove mladosti koja je pod naslovom “Nueces Valley” objavljena u 21. maxiju, a koji je u Italiji izašao prije samo 25 dana, odnosno 6.10.2017. (
http://shop.sergiobonell.../nueces-valley-1001681/ ).
Uglavnom, čim je zgotovio navedenu epizodu (negdje početkom 9. mjeseca) Pasquale je krenuo s radom na naslovnicama i dvije su već gotove, a uskoro će biti i još dvije, što znači da nas u sljedećoj turi očekuju minimalno dvije knjige DD-a, a odmah potom i još dvije, no hoćemo li do kraja godine uspjeti objaviti dvije ili četiri to zbilja u ovome trenutku nismo sigurni jer neke stvari doista nimalo ne ovise o nama.
Dakle, ako objavimo samo dvije do kraja godine to znači da smo u kašnjenju četiri komada, ali to ćemo onda ispraviti već na početku 2018. kako bismo se što prije vratili u normalu.
Jasno, ako do kraja godine ipak uspijemo objaviti 4 Dylanove knjige to znači da smo u kašnjenju samo dvije, a to je - mislim da ćete se složiti - uistinu zanemarivo.
U konačnici, ono što je uostalom i najbitnije,
s Dylanom nema apsolutno nikakvih problema i ubuduće bi sve trebalo ići uobičajenim ritmom od minimalno šest knjiga godišnje. Naravno, ako ove godine izdamo četiri to znači da ćemo ih u 2018. izdati 8, a ako izdamo samo dvije to znači da će ih sljedeće godine izaći deset.
Sve u svemu, zbroj Dylanovih izdanja redovne serije u 2017. i 2018. godini bit će minimalno - 12.
I sad, na kraju, još samo jedno malo pojašnjenje, odnosno podsjetnik vezano za naša izdanja: sve što smo započeli - to ćemo i završiti!... I to nije ni malčice upitno!
Naravno, katkad se dogode određeni zastoji, ali to su samo iznimke koje potvrđuju pravilo, a naročito su tome izložena izdanja koja imaju neke posebne detalje na sebi kao što su npr. ekskluzivne naslovnice, ogromne obaveze prevoditelja i slično. Sjećam se kad nas je prije nekoliko godina jedan gospodin napao iznerviran kašnjenjem Nicka Raidera te je čak izjavio da odustaje zbog usporavanja, a razlog je bio identičan - viša sila kod izrade naslovnica, ali kad se potom Darko vratio u normalnu kolotečinu i Nick se stabilizirao.
Eto, mislim da nisam ništa zaboravio, a ako jesam - samo pitajte! I drugi Dado i ja smo vam tu na dispoziciji 24 sata dnevno, premda katkad zbog gomile obaveza ne stignemo sve poodgovarati.
Također, kad već pričamo o budućnosti, koristim ovu priliku kako bih pozvao sve vas koji imate bilo kakva pitanja da dođete na naš štand na Interliberu i ondje nas onda pitajte što god želite, a mi ćemo dati sve od sebe da vam damo što preciznije odgovore.
Jasno, kupci naših izdanja koji neće moći doći do Zagreba na Interliber uvijek imaju ovaj forum i tu nas mogu pitati apsolutno sve što ih zanima, kako sada tako i uvijek u budućnosti.
I još jednom - hvala do neba na podršci!!!