Rank: OvisnikJoined: 10.7.2011.(UTC) Posts: 1,265 Location: Velika Gorica, Hrvatska
|
Bio sam toliko slobodan da napravim copy/paste ove najave sa foruma stripovi.com, jer vjerujem da će zanimati mnoge stripoljupce: Evo i ja da se javim sa jednom novošću. Moje ime je Milan Puhar i veliki sam zaljubljenik u stripove. Uz veliku pomoć Slobe iz Darkwooda uspeo sam da dobijem licencu za izdavanje Kasidija.Takođe,štamparija će biti ista koju koristi Darkwood pa se nadam da će i kvalitet štampe biti na nivou Julije i ostalih izdanja Darkwooda. Moja izdavačka kuća se zove PADORA. Otkupio sam prava na svih 18 brojeva.Plan mi je da Kasidi ide jednom mesečno.Prvi broj očekujem za Sajam stripa koji se održava krajem septembra u Beogradu.Eto toliko za početak.U nastavku malo više o samom Kasidiju -
Rejmond “Rej” Kasidi, star 42 godine, fizički spreman i obučen za akciju, odlučan i žestok čovek s vojničkom prošlošću. Profesionalac koji vešto i iskusno obavlja krađe i pljačke, i koji nikada nije bez razloga nasilan. On radi u skladu s preciznim “načinom delovanja” i ličnim “kodeksom časti”: organizuje svoje akcije u stilu komandosa, izbegavajući da upliće “civile”, kako on naziva ljude koji poštuju zakon, osim ako na to nije prinuđen. Na civile se ne puca, i civili se ne drže kao taoci: to su njegova pravila. Kasidi ume da bude nemilosrdan kada je neophodno, ali nikada bezrazložno okrutan, i zbog toga ga u kriminalnim krugovima jako poštuju. Jedna od karakteristika po kojoj se razlikuje je isto crno odelo i burma koju uvek stavlja kada krene u akciju. Vozi crni Dodž Aspen 360 V8 kupe, s ugrađenim NOS-om (nitro-oksid sistem) da bi zavarao trag čuvarima zakona koji su mu stalno za petama. Njegovi najverniji saradnici su svakako krupni i vispreni Huan Kuervo i Aron “Ejs” Gibrson, ženskaroš, lopov i okoreli kartaroš. Sa dvojicom prijatelja, koliko to uopšte mogu da budu kriminalci među sobom, zajedno proživljava mnoge avanture. U noći 16. avgusta 1977. (iste noći kada je u Grejslendu umro kralj roka Elvis Prisli), nakon pljačke koja se neslavno završila, Rejmond Kasidi leži teško ranjen u svom Dodžu, izrešetanom mecima. Nije ni svestan da je krenuo na sastanak sa sudbinom...Da,distribucija će ići van Srbije i sve će ići preko Slobe. Dizajn će raditi momci iz Composita iz Beograda. Slike će biti kad dizajneri obave svoj deo posla."Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
|